Ο Παναθηναϊκός στερεί τον τίτλο από τον Ολυμπιακό!

Από πέναλτι σε πέναλτι! Αυτή ήταν η ιστορία του ντέρμπι στο Φάληρο, αφού ο Ολυμπιακός δεν "κλείδωσε" τη νίκη μετά το 1-0 του Φορτούνη από την άσπρη βούλα και ο Μουνιέ τον "τιμώρησε" με τον ίδιο τρόπο ισοφαρίζοντας για τον Παναθηναϊκό των δέκα παικτών. Εκτός περιοχής η ανατροπή του Ινσουά από τον Ένγκελς, αμφισβητήθηκε και το τράβηγμα του Ανσαριφάρντ.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
Ολυμπιακός Παναθηναϊκός EUROKINISSI

Όχι, δεν θα είναι ένα ντέρμπι που θα ξεχάσουμε ασχέτως του αν διεξήχθη χωρίς κόσμο και στο πρώτο μισό του δεν είχε να προσφέρει οτιδήποτε άξιο αναφοράς. Δεν θα το ξεχάσουμε γιατί αφενός το τελικό 1-1 που απέσπασε ο Παναθηναϊκός στο Φάληρο μειώνει στο ελάχιστο τις πιθανότητες του Ολυμπιακού για τον τίτλο αφετέρου διαμορφώθηκε ως αποτέλεσμα από τις αποφάσεις του (πρωτάρη) ρέφερι Ευαγγέλου.

Πρώτα αυτή του 61', στην οποία ο Ανσαριφάρντ κέρδισε το πέναλτι και ο Φορτούνης άνοιξε το σκορ, αλλά το τράβηγμα του Οικονόμου (που έγινε παρατεταμμένο) άρχισε εκτός περιοχής. Δικαιολογημένα πάντως ο στόπερ του "τριφυλλιού" αποβλήθηκε, παρά τις αντιρρήσεις, αφού δεν είχε ως στόχο ν' ανακόψει την μπάλα, αλλά ν' εμποδίσει τον αντίπαλό του να τελειώσει τη φάση.

Η έτερη απόφασή του έλαβε χώρα στο 87'. Όταν ο Ινσούα πρόλαβε την επαφή με την μπάλα και ανατράπηκε από τον Ένγκελς προτού ακουμπήσει τη γραμμή της μεγάλης περιοχής. Ήταν εκτός, δηλαδή. Τούτο πάντως δεν εμπόδισε τον Μουνιέ να ισοφαρίσει στο 87' σαν να 'ταν ο Φορτούνης (ίδιο ακριβώς χτύπημα με τον Προτό να πέφτει από την άλλη).

Οι "ερυθρόλευκοι", εκτός του σφυρίγματος του Ευαγγέλου, πλήρωσαν και τη δική τους ανεπάρκεια στο χορτάρι. Ή για την ακρίβεια του Τζούρτζεβιτς, ο οποίος δυο φορές βγήκε απέναντι στον Βλαχοδήμο και τις δυο αποδείχθηκε ανέτοιμος να εκτελέσει για το 2-0. Το "αν ήταν εκεί ο Ανσαριφάρντ, τι θα γινόταν" θα παραμείνει ένα αναπάντητο ερώτημα για την εξέλιξη του ντέρμπι.

Ο Παναθηναϊκός πάντως των δέκα παικτών για ένα ημίωρο δεν άφησε το ματς να ξεφύγει από τον έλεγχο του. Τον βοήθησε τον κεκλεισμένων των θυρών αναμφίβολα. Όπως όμως και η τακτική του, με τον Κουλιμπαλί εξτρέμ και μετρημένη επιθετικότητα. Η παρουσία - εμπειρία - ποιότητα του Μουνιέ βοήθησε στην κυκλοφορία, με αποτέλεσμα οι "πράσινοι" να πατούν την αντίπαλη περιοχή. Δύσκολα θα σκόραραν, αν δεν έπαιρναν το πέναλτι, μα διεκδίκησαν τις πιθανότητές τους. Δεν αποδέχθηκαν τη μοίρα τους και στο φινάλε υπήρξαν αυτοί που πανηγύριζαν. Αντιθέτως οι Πειραιώτες "πάγωσαν" λίγες ώρες μετά τη χοντρή γκέλα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη!

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Ολυμπιακός: Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Ένγκελς, Χατζισαφί, Ρομαό, Ταχτσίδης, Οτζίτζα-Οφόε (56' Φορτούνης), Πάρντο (89' Μάριν), Μιραλάς, Ανσαριφάρντ (77' Τζούρτζεβιτς)

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Οικονόμου, Ινσούα, Κάτσε (65' Μουνιέ), Τζανδάρης, Κουλιμπαλί (80' Χατζηγιοβάνης), Άλτμαν, Λουντ, Δώνης (65' Αυλωνίτης)

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK