ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και ΠΑΟ "έριξαν" Ηρακλή

Με την ΑΕΚ να απουσιάζει, επιλέγοντας ουσιαστικά την ουδετερότητα, οι υπόλοιποι της Big 4 αποφάσισαν να στηρίξουν τον Λεβαδειακό στην καταγγελία του για εκπρόθεσμη εξόφληση του Πορτουλίδη και με 9 - 2 ψήφους (και 3 λευκά) να αφαιρεθούν 3 βαθμοί από τον “Γηραιό”έτσι ώστε να σωθεί βαθμολογικά η ομάδα του Κομπότη.

SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΗΡΑΚΛΗΣ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΗΡΑΚΛΗΣ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ηρακλής μπορεί στην διάρκεια του πρωταθλήματος να αποδείχθηκε ο ορισμός της ομάδας – Survivor, εξασφαλίζοντας την παραμονή του μέσα στους αγωνιστικούς χώρους αλλά έξω από αυτούς είχε τόσα πολλά ανοικτά οικονομικά μέτωπα και έναν πολύ δυνατό αντίπαλο (τον Λεβαδειακό του Γιάννη Κομπότη), που έχασε και το τελευταίο του... κανονάκι με αποτέλεσμα να παίρνει τον δρόμο προς την Football League.

Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. της Λίγκα του επιβάλεται ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών για την υπόθεση Πορτουλίδη. Να θυμίσουμε ότι ο Ηρακλής είχε εξοφλήσει τον πρώην ποδοσφαιριστή του, αλλά ο Λεβαδειακός κατήγγειλε ότι αυτό έγινε εκπρόθεσμα. Για την τύχη της καταγγελίας αυτής, λοιπόν, η απόφαση έπρεπε να παρθεί από τις υπόλοιπες ομάδες της Super League σε ψηφοφορία. Η απόφαση ήταν 9 -2 με τρία λευκά (Παναιτωλικός, Ξάνθη, ΕΠΟ) και τρεις απόντες (ΑΕΚ, Βέροια, Πλατανιάς)!

Κατά συνέπεια θα αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από τον “Γηραιό”, που ισοβαθμεί έτσι με τον Λεβαδειακό στους 26 αλλά ο τελευταίος υπερτερεί στα μεταξύ τους ματς. Στη Λιβαδειά είχε επικρατήσει 3-0 ενώ στο Καυταντζόγλειο έχασε μόνο 1-0. Ουσιαστικά δηλαδή τον Λεβαδειακό έσωσε, σε συνδυασμό με την παραπάνω απόφαση της Λίγκα, το εντυπωσιακό διπλό της τελευταίας αγωνιστικής στην Νέα Σμύρνη, όπου κέρδισε 3-1 αν και προηγήθηκε ο Πανιώνιος. Με το -3 ο Ηρακλής πέφτει βαθμολογικά και έτσι την θέση του παίρνει ο προτελευταίος Λεβαδειακός.

Ουσιαστικά τον Ηρακλή ρίχνουν στην δεύτερη κατηγορία οι ίδιοι, οι συνεταίροι του, στην Λίγκα. Εκεί δηλαδή που είχε ξεμείνει από... συμμάχους αφού μετά τον Ολυμπιακό τον... εγκατέλειψε και ο ΠΑΟΚ. Σύμφωνα άλλωστε με την ποδοσφαιρική πιάτσα η αλλαγή πολιτικής και τακτικής του Ιβαν Σαββίδη απέναντι στον συμπολίτη του ΠΑΟΚ, τον Ηρακλή, έγινε μετά το απαράδεκτο – υβριστικό πανό των οπαδών του τελευταίου για την μητέρα του προέδρου του δικεφάλου του βορρά...

Δεν είναι τυχαίο πως ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στήριξαν τον Λεβαδειακό του Κομπότη ψηφίζοντας να αφαιρεθούν οι 3 βαθμοί από τον Ηρακλή και να πέσει έτσι κατηγορία. Την ίδια ώρα που η ΑΕΚ του Δημήτρη Μελισσανίδη (η μοναδική από την Big 4) αποφάσισε ουσιαστικά να μην πάρει θέση, απουσιάζοντας από την ψηφοφορία και ο μοναδικός που στήριξε τον Ηρακλή ήταν ο Γιώργος Σπανός (Ατρόμητος)...

ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΕ "ΝΑΙ" Ο ΠΑΟΚ

Από την πλευρά τους στον δικέφαλο διαρρέουν πως ο λόγος που ψήφισαν υπέρ της αφαίρεσης βαθμών στον Γηραιό και κατ επέκταση τον υποβιβασμό του στην Football League δεν είχε να κάνει με υπέρ ή κατά κάποιας ομάδας, αλλά έγινε σύμφωνα με τις αρχές της λίγκας, όπως αυτές είχαν αποφασιστεί και με βάση τις οποίες ήρθε το θέμα προς ψήφιση.

Β.Μ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK