Ανδρέας Γιαννιώτης ή Ζοζέ Σα για βασικός στον Ολυμπιακό;

Ο Ζοζέ Σα προσπέρασε -τουλάχιστον προσωρινά- τον Ανδρέα Γιαννιώτη στην κούρσα για τον βασικό τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, αλλά η μάχη των δύο δεν τελείωσε, τώρα αρχίζει. Εσείς ποιον θέλετε για Νο1 στους ερυθρόλευκους;

Ανδρέας Γιαννιώτης ή Ζοζέ Σα για βασικός στον Ολυμπιακό;

Είναι αλήθεια πως σπάνια γίνεται συζήτηση για τον βασικό τερματοφύλακα μίας ομάδας. Συνήθως αυτό έχει καθοριστεί πριν καν ξεκινήσει η σεζόν, με κάποιον να έχει τη φανέλα στην κατοχή του και μόνο ύστερα από τραυματισμό ή μεγάλο σε διάρκεια ντεφορμάρισμα να χάνει τη θέση κάτω από τα δοκάρια. Ο γενικότερος κανόνας όμως δεν ισχύει στην περίπτωση του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι που δημιούργησαν μία νέα ομάδα από την αρχή το καλοκαίρι του 2018 απέκτησαν και δύο τερματοφύλακες μεταξύ άλλων.

Αμφότεροι προσγειώθηκαν στον Πειραιά με σκοπό να είναι βασικοί και όχι παγκίτες, χωρίς όμως κανένας από τους δύο να ξεχωρίζει ως προς τον άλλον, όσον αφορά ποιος θα είναι το Νο1. Με την χρησιμοποίηση του Ζοζέ Σα Πέδρο Μαλέιρο στην αναμέτρηση με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, ο Πέδρο Μαρτίνς έδειξε πως ούτε ο ίδιος έχει αποφασίσει από ποιον θα ξεκινάει η 11άδα του Ολυμπιακού, κάτι που αν αποφασιστεί θα γίνει μέσα στον χρόνο και ύστερα από μεγάλη μάχη του Πορτογάλου με τον Ανδρέα Γιαννιώτη.

Τα συγχαρητήρια του Κασίγιας και η αύρα του Σα

Η απόδοση του Ζοζέ Σα στη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στον Άρη με 0-1 στο "Κλεάνθης Βικελίδης" ήταν εξαιρετική. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έκανε ορισμένες εξαιρετικές επεμβάσεις όπως στην κεφαλιά του Ντιγκινί και στο σουτ του Κολάσο, κρατώντας όρθια την ομάδα του στις στιγμές που έπρεπε να δείξει τα αντανακλαστικά του.

Ο 25χρονος ανέβασε μάλιστα φωτογραφία στο Instagram από το παιχνίδι και έγραψε "Μεγάλη νίκη παιδιά", για να ακολουθήσουν "Συγχαρητήρια" από τον τεράστιο Ίκερ Κασίγιας, με τον οποίο άλλωστε συνυπήρξαν στην Πόρτο και γνωρίζονται άριστα.

Φυσικά τα μπράβο του Άγιου Ίκερ δεν πρόκειται να βοηθήσουν τον πρώην συμπαίκτη του να κερδίσει τη μάχη των γκολπόστ αλλά σίγουρα θα δυναμώσουν την ψυχολογία του. Ο Σα μπορεί να ήρθε τελευταία στιγμή ως εναλλακτική του Γιαννιώτη στον Ολυμπιακό, αλλά σίγουρα στο δικό του μυαλό δεν άφησε τον πάγκο της Πόρτο για να κάτσει σε αυτόν του Ολυμπιακού. Ο ύψους 1.92 τερματοφύλακας δείχνει να κερδίζει την εμπιστοσύνη του προπονητή του αλλά και της Ολυμπιακής οικογένειας με τις εμφανίσεις του και την Δευτέρα (5/11) μετά το τέλος της 9ης αγωνιστικής φαίνεται να προσπερνάει τον Γιαννιώτη.

Ο Πορτογάλος, δανεικός από την Πόρτο, εμπνέει σιγουριά, καθαρίζει τις φάσεις στον αέρα και στο παιχνίδι με τον Άρη πραγματοποίησε αποκρούσεις που ισοδυναμούσαν με το γκολ του Χασάν ή έστω τις πάσες των Νάτχο, Κούτρη πριν την επίτευξη του τέρματος. Αυτή η θετική αύρα που βγάζει ο Ζοζέ Σα του δίνει αυτή τη στιγμή το προβάδισμα για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, κάτι που αν συμβεί θα επιβεβαιώσει πως η προσπέραση στον Γιαννιώτη θα έχει ολοκληρωθεί. Τουλάχιστον προσωρινά.

Ζοζέ Σα Πέδρο Μαλέιρο

Ημερ. Γέννησης: 17/01/1993

Ύψος: 1.92

Λεπτά συμμετοχής: 450' (5 παιχνίδια)

04/11/18 Α Αρης - Ολυμπιακός 0-1

29/10/18 Α Ολυμπιακός - Απόλλων 1-0

25/10/18 UCUP Ντούντελανζ - Ολυμπιακός 0-2

04/10/18 UCUP Μίλαν - Ολυμπιακός 3-1

27/09/18 ΚΥΠ Ολυμπιακός - Λεβαδειακός 1-0 x

Ο βασικός Ανδρέας Γιαννιώτης με το 6/13

Η αλλαγή που φαίνεται να συμβαίνει κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού σίγουρα δεν θα είναι μόνιμη. Όχι γιατί ο Σα θα χάσει από δικά του λάθη τη θέση, αλλά διότι έχει απέναντί του έναν καλό τερματφύλακα, ο οποίος μάλιστα ήταν ο βασικός της ομάδας στο ξεκίνημα τη σεζόν. Ο Έλληνας πορτιέρε επέστρεψε στον Ολυμπιακό μετά από μία εξαιρετική παρουσία στον Ατρόμητο και κέρδισε εκτός από την επιστροφή του και τη φανέλα του πρώτου τερματοφύλακα, με το σπαθί του.

Μέχρι στιγμής έχει υπερασπιστεί την εστία του Ολυμπιακού σε 13 από τα 18 παιχνίδια της ομάδας και έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε 6 από αυτά, ενώ ο Σα έχει μόλις 1 γκολ παθητικό, σε 5 ματς. Βέβαια ο Γιαννιώτης έχει κάτσει κάτω από τα δοκάρια στα πιο δύσκολα παιχνίδια της χρονιάς μέχρι τώρα, αλλά το στατιστικό δεν παύει να υπάρχει, αν και θα έχει μεγαλύτερη σημασία όταν ο Πορτογάλος αγωνιστεί σε περισσότερα ματς.

Αρκετοί μπορεί να σκεφτούν πως το λάθος απέναντι στον ΠΑΟΚ είναι αυτό που στοίχισε στον Γιαννιώτη, αλλά μάλλον αυτή θα είναι μία λάθος εκτίμηση. Άλλωστε, ο Πέδρο Μαρτίνς τον στήριξε σε δηλώσεις και έμπρακτα όταν του έδωσε φανέλα βασικού μία εβδομάδα μετά απέναντι στην ΑΕΚ. Αυτό που μάλλον κάνει τη διαφορά αυτή τη στιγμή είναι πως ο Σα δείχνει να είναι σε καλύτερη κατάσταση, ενώ ήταν δεδομένο πως ο Σα θα πάρει τις ευκαιρίες του.

Γιαννιώτης Ανδρέας

Ημερ. Γέννησης: 18/12/1992

Ύψος: 1.90

Λεπτά συμμετοχής: 1170' (13 παιχνίδια)

01/11/18 ΚΥΠ Παναχαϊκή - Ολυμπιακός 0-2

21/10/18 Α ΟΦΗ - Ολυμπιακός 1-0

07/10/18 Α ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-1

30/09/18 Α Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 0-1

24/09/18 Α Πανιώνιος - Ολυμπιακός 0-1

20/09/18 UCUP Ολυμπιακός - Ρεάλ Μπέτις 0-0

16/09/18 Α Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 2-1

02/09/18 Α Ολυμπιακός - Γιάννινα 5-0

30/08/18 UCUP Μπέρνλι - Ολυμπιακός 1-1

26/08/18 Α Ολυμπιακός - Λεβαδειακός 1-0

23/08/18 UCUP Ολυμπιακός - Μπέρνλι 3-1

16/08/18 UCUP Λουκέρνη - Ολυμπιακός 1-3

09/08/18 UCUP Ολυμπιακός - Λουκέρνη 4-0

Πλέον, ο 26χρονος Έλληνας, θα πάρει τη θέση του Πορτογάλου στο rotation χωρίς να θεωρείται όμως δεύτερος. Η μάχη των δύο μόλις ξεκίνησε και θα έχει ενδιαφέρον καθώς πρόκειται για καλούς τερματοφύλακες. Εσείς ποιον προτιμάτε για βασικό στην 11άδα του Ολυμπιακού;

News 24/7

24MEDIA NETWORK