Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός: Το πιο δύσκολο ματς των Πειραιωτών

Ο Ολυμπιακός έδωσε κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη το πρώτο εφετινό ματς χωρίς κανένα απολύτως κίνητρο. Το πρώτο ματς της νέας εποχής, όπου νικάει, όμως δεν... κερδίζει.

Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός: Το πιο δύσκολο ματς των Πειραιωτών
EUROKINISSI

"Σήμερα πετύχαμε το στόχο μας, να κερδίσουμε". Η ατάκα του Πέδρο Μαρτίνς μετά από το τέλος του παιχνιδιού στη Ριζούπολη είναι όλο το νόημα του αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Ολυμπιακός ήθελε το αυτονόητο ακόμα κι αν αυτό, πριν από τη σέντρα, φάνταζε εύκολο.

Για πρώτη φορά ο Ολυμπιακός έπαιξε φέτος δίχως κάποιο κίνητρο, πέραν της νίκης. Το πρωτάθλημα χάθηκε στην Τούμπα, η Ευρώπη στο Κίεβο, το κύπελλο στη ρεβάνς με τη Λαμία. Ο Ολυμπιακός έμεινε στο μηδέν στους εφετινούς του στόχους, κόντρα στον Απόλλωνα ήταν ένα ματς απλά για τη νίκη.

Μία περίεργη κατάσταση για τον Ολυμπιακό. Πριν από λίγα χρόνια, έπαιζε τέτοια εποχή με μοναδικό κίνητρο να μείνει αήττητος. Αυτό για το οποίο μοχθεί εφέτος ο ΠΑΟΚ. Το πρωτάθλημα το είχε 'κλειδωμένο', δεν υπήρχε ανταγωνισμός, έψαχνε κίνητρο μέσα από τον ίδιο του τον εαυτό. Πλέον, όλα έχουν αλλάξει, μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Οι Πειραιώτες πήγαν στη Ριζούπολη μετά από τον καταστροφικό Φλεβάρη απλά για να κάνουν το αυτονόητο. Επιστροφή στις νίκες με μία καλή εμφάνιση.

Το πέτυχαν κατά το ήμισυ. Δεν εντυπωσίασαν με την εικόνα τους, στο χορτάρι φάνηκε μία ομάδα επηρεασμένη, κουρασμένη ψυχολογικά και αγωνιστικά. Αλλά η νίκη ήρθε. Κόντρα στον Απόλλωνα των πολλών προβλημάτων, σε αυτά προσθέστε και την παραίτηση του προέδρου Παναγιώτη Μονεβασιώτη.

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων μεγάλη και δεδομένη. Το οξύμωρο βέβαια είναι ότι ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ από... αυτογκόλ, από κάτι που τον έχει πληγώσει την τρέχουσα σεζόν. Ο Γιάννης Στάθης έγινε ο... Αχμέντ Χασάν και άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Στο 2ο μέρος σκόραρε και ο Χασάν, ο παίκτης που πήρε πάνω του το μεγαλύτερο 'ανάθεμα' για τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του κυπέλλου.

Ακόμα κι αυτή η νίκη, όμως, ήρθε με απώλειες. Έξω με τραυματισμό ο Βασίλης Τοροσίδης, έξω με ενοχλήσεις και ο Κώστας Φορτούνης. Ανησυχία για τον Μαρτίνς, ανησυχία και για τις χαμένες ευκαιρίες και τα δοκάρια. Ναι, ο Ολυμπιακός σε ακόμη ένα ματς δεν έκρυψε την αδυναμία του στο σκοράρισμα. Ένα ματς που θα μπορούσε να το 'καθαρίσει' με μεγαλύτερο σκορ, έχοντας πάλι υπερδιπλάσιες τελικές από τα γκολ που σημείωσε. Ο κλασικός εφετινός Ολυμπιακός.

Οι 19 τελικές (8 στην εστία) και η κατοχή μπάλας που έφτανε το 70% ήταν τα στοιχεία που αποτύπωσαν τη διαφορά δυναμικότητας και ταυτόχρονα ανέδειξαν το πρόβλημα των 'ερυθρολεύκων'. Ένα πρόβλημα που εσχάτως του κόστισε μία πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου, τον μοναδικό στόχο που του είχε απομείνει. Τώρα πια έμεινε με κίνητρο τς νίκες μέχρι το φινάλε. Κυρίως με Άρη και Παναθηναϊκό. Όλα εφέτος διαφορετικά.

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK