Άρης-Ολυμπιακός: Ο Νάτχο έπαθε... Χριστοδουλόπουλο

Η 'τριαντάρα' μπαλιά του Μπίμπαρς Νάτχο, ο οποίος μπήκε στη θέση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου ήταν αυτό που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' για να φύγει νικητής.

Άρης-Ολυμπιακός: Ο Νάτχο έπαθε... Χριστοδουλόπουλο
MOTION TEAM

Σχεδόν σε κάθε του παιχνίδι ο Ολυμπιακός έχει μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία. Αυτή που αν έδινε γκολ θα διαφοροποιούσε τη συνέχεια. Και με τον ΠΑΟΚ και με την ΑΕΚ και πρόσφατα με τον Απόλλωνα, παιχνίδια στα οποία αν οι Πειραιώτες σκόραραν, θα άλλαζαν τα δεδομένα. Το ίδιο συνέβη και στο 'Κλεάνθης Βικελίδης'. Πιο νωρίς σε σχέση με τις δύο πρόσφατες χαμένες ευκαιρίες του Γιάννη Φετφατζίδη κόντρα σε ΑΕΚ και Απόλλωνα.

Μόλις στο 5ο λεπτό, ο Κώστας Φορτούνης βρέθηκε σε θέση 'πάρε-βάλε' από το ύψος του πέναλτι και δεν κατάφερε να κάνει το εύκολο. Να βάλει τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ και να βάλει εξ αρχής δύσκολα στον έτσι κι αλλιώς προβληματικό, στα τελευταία παιχνίδια, Άρη. Ένας Άρης, ο οποίος μετρούσε δύο ήττες από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, αναζητούσε ένα αποτέλεσμα αλά... ΟΦΗ για να πάρει τα πάνω του και τουλάχιστον στην αρχή είχε την εύνοια της τύχης.

Στη συνέχεια, όμως, αυτή ήταν που του γύρισε την πλάτη στις φάσεις που δημιούργησε απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που είχε μείνει στην ευκαιρία της αρχής. Δεν ήταν ψυχολογικό το θέμα, αλλά περισσότερο δημιουργικό. Με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο σε κακή μέρα, δεν είχε έμπνευση και δεν είχε τις μπάλες εκείνες προς την επίθεση ώστε να ανοίξουν την άμυνα των γηπεδούχων.

Αν το μόνιμο ερώτημα στα χείλη των φίλων του Ολυμπιακού είναι το 'γιατί δεν ξεκινάει ο Νάτχο', τώρα πια θα μετατραπεί σε 'έβαλε μυαλό ο Μαρτίνς;'. Ο Πορτογάλος προπονητής είδε ότι η ομάδα του δεν είχε απαντήσεις στον Άρη που βρισκόταν πίσω από την μπάλα και δεν ένιωθε απειλή. Έκανε αυτό που περίμεναν οι περισσότεροι, αλλά σίγουρα δεν περίμεναν τη δραματική επιρροή στο ματς.

Η είσοδος του Μπίμπαρς Νάτχο στη θέση του Χριστοδουλόπουλου έφερε στο χορτάρι αυτά που δεν μπορούσε να κάνει ο δεύτερος. Η 'τριαντάρα' μπαλιά προς τον Λεονάρντο Κούτρη, που είχε κάνει ήδη την κίνηση στην πλάτη της άμυνας του Άρη, ήταν αυτό που χρειαζόταν για να 'ανοίξουν' οι γηπεδούχοι. Το δεύτερο που χρειαζόταν ήταν η πάσα σε πρώτο χρόνο προς τον Αχμέντ Χασάν, ο οποίος είχε την εύκολη δουλειά πετυχαίνοντας (ξανά) το γκολ που χάρισε στον Ολυμπιακό το δεύτερο διπλό, μετά από το 1-0 της Νέας Σμύρνης στην 4η αγωνιστική.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο Ολυμπιακός δεν έχει σε μεγάλα κέφια τον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος από το εντυπωσιακό ξεκίνημα στην αρχή της σεζόν, έχει πέσει αισθητά. Ουσιαστικά, ο Φορτούνης είναι ο μοναδικός που έχει τα φόντα να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα, αλλά μετά από αυτόν... το χάος.

Το βράδυ της Κυριακής η απάντηση δόθηκε. Όταν οι άλλοι σταματούν, ο Νάτχο συνεχίζει, στην παραλλαγή μίας παλιάς διαφήμισης μπαταριών. Ο Ισραηλινός ήρθε ξανά από τον πάγκο και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για το γκολ, όπως έκανε στο ματς της προηγούμενης Δευτέρας με τον Απόλλωνα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς κανονικά θα έπρεπε να τρίβει τα χέρια του για τον εφετινό Ολυμπιακό και τις λύσεις που του προσφέρει το ρόστερ. Αλλά όσο η αδικία με τον Νάτχο συνεχίζεται, πλέον η συζήτηση περνάει στο θέμα των προπονητικών εμμονών. Και η χρησιμοποίηση στην ίδια ενδεκάδα ποδοσφαιριστών με τα ίδια χαρακτηριστικά, είναι μία τέτοια.

Photo credits: Motion Team

News 24/7

24MEDIA NETWORK