Νάτχο: Μια αλεπού στον άξονα του Ολυμπιακού

Ο Μπίμπρας Νάτχο βρίσκεται μετά της συζύγου στην Αθήνα για να ολοκληρώσει τη συμφωνία του με τον Ολυμπιακό και ο Σταύρος Γεωργακόπουλος ακτινογραφεί τον 30χρονο χαφ. Τι θα δώσει στον άξονα των «ερυθρολεύκων» ο αρχηγός της Εθνικής Ισραήλ και γιατί κάποιοι στο πρόσωπό του βλέπουν μια νέα περίπτωση Πάμπλο Ορμπάιθ...

Νάτχο: Μια αλεπού στον άξονα του Ολυμπιακού

Καλώς τον κι ας άργησε. O Μπίμπρας Νάτχο, ο 30χρονος αρχηγός της Εθνικής Ισραήλ (50 συμμετοχές, ένα γκολ), ο οποίος βρίσκεται εδώ και μερικές ώρες στη χώρα μας για να υπογράψει στον Ολυμπιακό, αποτελεί ιδανική προσθήκη για τη θέση του κεντρικού χαφ, ενώ μπορεί να αγωνιστεί και ως 10άρι.

Είναι μια προσθήκη επιπέδου για τους «ερυθρόλευκους» απ' όποια πλευρά κι αν το εξετάσει κανείς. Πρόκειται για έναν πανέξυπνο ποδοσφαιριστή, μια «αλεπού» που κάνει ό,τι πρέπει. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Χαφ της... οικονομίας, δεν κουράζει τη μπάλα, τη μεταφέρει όσο πιο γρήγορα και με όσο λιγότερες επαφές είναι εφικτό, άριστος στο σκέλος της τακτικής, εξαιρετικός από τεχνικής κατάρτισης.

Ποδοσφαιριστής με ηγετικές τάσεις στο παιχνίδι, εμπνέει σεβασμό στους συμπαίκτες του, ικανότατος στις στημένες μπάλες, με σπεσιαλιτέ τα πέναλτι. Ρίχνει άγκυρα στο λιμάνι στα 30χρόνια του, κουβαλώντας 359 συμμετοχές, 65 γκολ και 74 ασίστ. Μεταξύ αυτών 23 συμμετοχές στο Champions League, 11 στα προκριματικά της διοργάνωσης, 42 στο Europa (συν 8 στα προκριματικά).

Πέρα από τη δεδομένη αξία του, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει προϋπηρεσία στην Ελλάδα, καθώς τη μισή περίοδο 2013-2014 αγωνίστηκε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Είναι γεγονός ότι δεν προσαρμόστηκε καλά στις απαιτήσεις κι άργησε να μπει στο πετσί του ρόλου του. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έμεινε στη συνέχεια στο σύλλογο της Θεσσαλονίκης, ωστόσο, δεν παύει να αποτελεί μια μεταγραφή ικανή να «ανεβάσει» τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού.

Πρόκειται για ποδοσφαιριστή του οποίου η χρηματιστηριακή αξία είχε εκτοξευθεί ακόμη και στα 14 εκατομμύρια όταν πήρε μεταγραφή στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (καλοκαίρι του 2014). Από τα 22 χρόνια του κι εξαιρώντας το διάστημα που έπαιξε στον ΠΑΟΚ, αγωνιζόταν στη Ρωσία. Για 4 χρόνια με τη φανέλα της Ρουμπίν Καζάν κι άλλα τόσα με εκείνη της ΤΣΣΚΑ, από την οποία έμεινε ελεύθερος πέρυσι το καλοκαίρι.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ... ΣΚΥΛΟΣ, ΕΙΝΑΙ "ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ"

Δεν είναι ο χαφ-σκύλος που θα δαγκώσει στο μαρκάρισμα, αλλά ο εγκεφαλικός μέσος που θα κοντρολάρει το παιχνίδι, θα δώσει ρυθμό, θα βοηθήσει στο γρήγορο transition, θα ανταποκριθεί στο τακτικό «κομμάτι», Έχει στο ρεπερτόριο και τη μακρινή μεταβίβαση. Επίσης, είναι από τους παίκτες που δεν θα χάσει την ψυχραιμία του στα δύσκολα, θα βγει μπροστά όταν οι συνθήκες το απαιτούν, θα κάνει αθόρυβη, αλλά ουσιαστική δουλειά. Δεν είναι λαμπερός στο παιχνίδι του, αλλά ιδιαίτερα χρήσιμος και πολύ καλός συμπαίκτης.

Αν θυμίζει στον τρόπο παιχνιδιού, αλλά και τη χρησιμότητα, κάποιον παίκτη που πέρασε παλιότερα από τον Ολυμπιακό, αυτός είναι ο Πάμπλο Ορμπάιθ που είχε έρθει στο μεγάλο λιμάνι στα 33 χρόνια του. Όχι πολύ γρήγορος στα πόδια, αλλά γρήγορος στη σκέψη και με τη μπάλα.

Όπως από το Σάββατο είχατε διαβάσει στο Contra.gr αν η συγκεκριμένη προσθήκη συνδυαστεί με έναν δυναμικό «κόφτη» επιπέδου Γκιγέρμε (σ.σ. τρέχει και η δική του περίπτωση), τότε ο άξονας του Ολυμπιακού και η ομάδα ολόκληρη μπορεί να αλλάξει επίπεδο...

News 24/7

24MEDIA NETWORK