Ολυμπιακός - Ατρόμητος: Το γκολ του Μπουχαλάκη έχει επιτέλους νόημα

Ο βασικός Ανδρέας Μπουχαλάκης στην αρχή της σεζόν, πλέον παίζει στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού από σπόντα. Κόντρα στον Ατρόμητο, επιχείρησε να το εκμεταλλευτεί με κάτι που δεν έχει ξανακάνει: με σημαντικό γκολ.

Ολυμπιακός - Ατρόμητος: Το γκολ του Μπουχαλάκη έχει επιτέλους νόημα
EUROKINISSI

Όταν ο Ανδρέας Μπουχαλάκης έκανε το τάκλιν και προλάβαινε τη χαμηλή μπαλιά του Ντανιέλ Ποντένσε, με συνέπεια να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ατρομήτου και να δώσει στον Ολυμπιακό τη νίκη με 2-1 μετά από ανατροπή, έκανε κάτι... ανεπανάληπτο: πέτυχε γκολ με σημασία για ελληνική ομάδα!

Τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν το 2012-2013, αγωνιζόταν στη Football League και τα 3 από τα 5 τέρματά του έδωσαν 6 βαθμούς στον Εργοτέλη, ο οποίος τη νέα σεζόν προβιβάστηκε στη Super League. Ο νεαρός μέσος σκόραρε στο 3-0 επί της Καλλονής και στην ήττα 1-2 από τον Πανθρακικό εκείνη τη σεζόν στο πρωτάθλημα, με συνέπεια να μην συνεισφέρει με αυτόν τον τρόπο στους Κρητικούς.

Όταν πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό, δεν άλλαξε... συνήθεια. Σκόραρε στο 5-0 επί της Καλλονής, στο 8-0 επί του Τυρνάβου, στο 3-0 επί του Πανιωνίου. Οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να κάνουν και χωρίς τα γκολ του. Ακόμα και στη φετινή επιστροφή στο λιμάνι, μέχρι στιγμής μετρούσε μόλις ένα τέρμα, στη νίκη με 3-1 επί της Μπέρνλι, που όπως αποδείχθηκε δεν ήταν καθοριστικό, μετά από το 1-1 της ρεβάνς.

Έξι χρόνια χωρίς γκολ που δίνει βαθμούς ή προκρίσεις δεν είναι πολλά για έναν ποδοσφαιριστή που λειτουργεί στον χώρο του κέντρου, χωρίς εκτελεστικές ευθύνες και με ελάχιστες δημιουργικές. Εξάλλου, μόλις την προηγούμενη μέρα, ο 37χρονος Βαγγέλης Μόρας σκόραρε για πρώτη φορά στην καριέρα του στη Super League, ενώ μερικές ώρες πριν από τον αγώνα στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', σεφτέ στις εν Ελλάδι διοργανώσεις έκανε και ο Μάριος Οικονόμου της ΑΕΚ.

Ολυμπιακός - Ατρόμητος: Το γκολ του Μπουχαλάκη έχει επιτέλους νόημα
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός δεν πήρε πίσω τον διεθνή ποδοσφαιριστή από τη Νότιγχαμ για τα γκολ του, έστω κι αν στο Νησί σημείωσε τα μοναδικά τέρματα των τελευταίων ετών που είχαν σημασία, τα δύο γκολ σε μία εκτός έδρας νίκη με 4-3 επί της Μπρέντφορντ.

Ο 25χρονος μέσος ήταν μία γνώριμη επιλογή για το κέντρο και διέθετε ελληνική ταυτότητα που θα βοηθούσε τόσο στα αποδυτήρια όσο και σε πρακτικά ζητήματα (προϋποθέσεις από την UEFA). Κυρίως, ήταν ένας μέσος σε μία θέση που στην αρχή του καλοκαιριού, οι λύσεις φάνταζαν μηδαμινές.

Αλεξί Ρομαό, Βάντιτς Οτζίτζα Οφόε, Γκιγιόμ Ζιλέ, Αντρέ Μαρτίνς, Σάσα Ζντίελαρ και Γιώργος Μανθάτης θα αποτελούσαν παρελθόν από το 'ερυθρόλευκο' ρόστερ και στην αρχή της μεταγραφικής περιόδου, ο Πέδρο Μαρτίνς ήξερε ότι θα έχει μόνο τον Μπουχαλάκη για να εμπιστευτεί σε αυτόν τον χώρο.

Ακόμα και ο Μαντί Καμαρά που είχε αποκτηθεί νωρίτερα, ήταν ένα 'λαχείο' που ουδείς περίμενε ότι θα εξαργυρωθεί τόσο νωρίς. Γι' αυτό, εξάλλου, ο Κώστας Φορτούνης ετοιμαζόταν να αγωνιστεί μερικά μέτρα πιο πίσω, για να καλύψει κι αυτός μια θέση στο κέντρο του γηπέδου, δίπλα στον Μπουχαλάκη.

Ο Καμαρά αποδείχθηκε λίρα εκατό, ενώ ο Ολυμπιακός απέκτησε και τον Μπίμπαρς Νάτχο στις αρχές Αυγούστου, τον Γκιλιέρμε λίγο αργότερα και τον Γιάγια Τουρέ τον Σεπτέμβριο. Ξαφνικά, ο χώρος... πλημμύρισε από ποδοσφαιριστές, όμως ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έδειχνε διάθεση να βγάλει τον Μπουχαλάκη από την ενδεκάδα.

Έπαιξε σε όλη τη διάρκεια των αγώνων στον 3ο προκριματικό και στα playoffs του Europa League, ήταν βασικός σε 3 παιχνίδια της φάσης των ομίλων και στις πρώτες 17 αγωνιστικές του πρωταθλήματος έμεινε στον πάγκο μόλις σε 4 παιχνίδια και μπήκε αλλαγή μόλις σε 2. Σε όλα τα υπόλοιπα ήταν βασικός και σε 5 περιπτώσεις αναντικατάστατος, παρά τον μεγάλο συναγωνισμό στη θέση του πλέον.

Ολυμπιακός - Ατρόμητος: Το γκολ του Μπουχαλάκη έχει επιτέλους νόημα
EUROKINISSI

Η επιμονή δεν ήρθε χωρίς επιπτώσεις. Ο κόσμος του Ολυμπιακού εμφανίστηκε δυσαρεστημένος με την παρουσία του Μπουχαλάκη στο βασικό σχήμα. Ο ίδιος ο παίκτης δεν βοηθούσε με την απόδοσή του. Ο Καμαρά δίπλα έκοβε και έραβε, ο Φορτούνης μπροστά δημιουργούσε και εκτελούσε, με συνέπεια να μην υπάρχει ένας τομέας στον οποίο ξεχώριζε, στον οποίο υπήρξε πιο χρήσιμος από κάποιον συμπαίκτη του.

Όταν τον Ιανουάριο έμεινε εκτός αποστολής για τον αγώνα στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα λόγω τραυματισμού, ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-0. Ο Μαρτίνς αντιλήφθηκε ότι μπορούσε και χωρίς τον Έλληνα μέσο. Το 4-0 επί της ΑΕΛ και το 4-0 επί του Πανιωνίου που ακολούθησαν χωρίς την παρουσία του Μπουχαλάκη απλούστευσαν τα πράγματα, όσον αφορά στον καταρτισμό της ενδεκάδας.

Το επόμενο παιχνίδι ήταν ο 'τελικός' πρωταθλήματος κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Μπουχαλάκης επέστρεψε στην αποστολή, αλλά έφτασε μέχρι τον πάγκο. Η ήττα με 1-3 περιέπλεξε ξανά την κατάσταση, όπως και η ισοπαλία 2-2 με την Ντινάμο Κιέβου και η νίκη με 4-1 επί της ΑΕΚ αμέσως μετά, με τον Έλληνα διεθνή ακόμη στον πάγκο.

Σε αυτό το σημείο... φρόντισε ο Καμαρά να ξαναβρεί θέση βασικού στον Μπουχαλάκη, αφού στη ρεβάνς του Κιέβου ήταν τιμωρημένος, ενώ στο επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ αποχώρησε τραυματίας. Ο Έλληνας μέσος πήρε ξανά φανέλα βασικού, γνωρίζοντας, όμως, ότι είναι... δανεική μέχρι να επιστρέψει ο συμπαίκτης του από τη Γουινέα.

Οι ευκαιρίες του να προσφέρει κάτι ουσιαστικό άρχισαν να στερεύουν. Ο αγώνας με το Ατρόμητο ήταν μία τέτοια, με τον Μαρτίνς να τον χρησιμοποιεί στο αρχικό σχήμα και να κρατάει στον πάγκο τον Καμαρά. Ο Αμρ Ουάρντα με ένα φάουλ στο δοκάρι προειδοποίησε τον Μπουχαλάκη ότι ίσως να μην είναι αυτό το παιχνίδι που θα κάνει τη διαφορά.

Ολυμπιακός - Ατρόμητος: Το γκολ του Μπουχαλάκη έχει επιτέλους νόημα
EUROKINISSI

Οι Περιστεριώτες έπαιξαν όμορφο ποδόσφαιρο στο 1ο ημίχρονο, εκμεταλλεύτηκαν τους χώρους που άφηναν οι 'ερυθρόλευκοι' και στο 30' προηγήθηκαν με το 17ο γκολ του Ευθύμη Κουλούρη στη σεζόν. Κλαρκ Ενσικουλού, Μπρούνο και Ουάρντα εκμεταλλεύονταν τα πολλά λάθη από όλους τους αμυντικογενείς παίκτες των γηπεδούχων, πλην Ομάρ Ελαμπντελαουί και Μπουχαλάκη.

Από τη στιγμή που ο Ζοζέ Σα δεν δέχθηκε άλλο γκολ και ο Μαρτίνς έκανε κάποιες διορθωτικές κινήσεις στην ανάπαυλα, ήρθε η ανατροπή σκηνικού. Στο 50' ο Γκιλιέρμε ισοφάρισε σε 1-1 και στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έχανε τη μία μεγάλη ευκαιρία μετά από την άλλη. Ο Ατρόμητος παρέμεινε επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις, ωστόσο στο 75' ήρθε η ώρα του Μπουχαλάκη.

Σε μία από τις πολλές ατομικές ενέργειές του, ο Ποντένσε ταλαιπώρησε την αντίπαλη άμυνα μέσα στη μεγάλη περιοχή και έβγαλε παράλληλη μπαλιά. Ο Μέγιερι δεν έδιωξε, ούτε οι αμυντικοί του Ατρομήτου. Ο Μπουχαλάκης που είχε ανέβει, είδε την μπάλα να έρχεται προς το μέρος του.

Αν ήθελε να κάνει κάτι που θα βοηθούσε την ομάδα του και θα αύξανε τις ελπίδες να παραμείνει στην ενδεκάδα ακόμα και μετά από την οριστική επιστροφή Καμαρά, τώρα ήταν η στιγμή. Ο Έλληνας διεθνής άπλωσε τα μακριά πόδια του και με μία προβολή έστειλε την μπάλα στην κενή εστία. Ήταν το πρώτο τέρμα του που έδωσε κάτι στον Ολυμπιακό. Ήταν το τέρμα που ευελπιστεί να δώσει κάτι και σε εκείνον.

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK