Ολυμπιακός - ΟΦΗ: Το χατ τρικ του Χασάν ερχόταν από μακριά

Ο Ολυμπιακός δεν άφησε περιθώριο στον ΟΦΗ. Ο Αχμέντ Χασάν συγκεκριμένα, που με βάση τη φόρμα του, έκανε το αυτονόητο για βασικό σέντερ φορ των Πειραιωτών: σημείωσε το χατ τρικ που άξιζε.

Ολυμπιακός - ΟΦΗ: Το χατ τρικ του Χασάν ερχόταν από μακριά
EUROKINISSI

Το 5-1 του Ολυμπιακού επί του ΟΦΗ στην 'αυλαία' της 22ης αγωνιστικής στη Super League δεν είναι είδηση, όταν από τη μία πλευρά υπάρχει ομάδα με ρόστερ αξίας 63.900.000 ευρώ βάσει Transfermarkt.com και από την άλλη ομάδα με ρόστερ αξίας 10.050.000 ευρώ.

Ειδικά όταν η γηπεδούχος ομάδα είναι ο Ολυμπιακός που θέλει να σώσει τη χρονιά όπως μπορεί, με την κατάκτηση του κυπέλλου και πειστικές νίκες στο πρωτάθλημα μέχρι τέλους, και από την άλλη βρίσκονται οι Κρητικοί που ψάχνονται, αλλά όσο υπάρχει... Λεβαδειακός, δεν θα βρίσκουν αυτό που θέλουν στη μάχη της παραμονής.

Η είδηση δεν ήταν ούτε το γκολ και η ασίστ του Κώστα Φορτούνη, στη χρονιά που έφτασε τα 10 γκολ και 5 ασίστ σε 20 αγώνες πρωταθλήματος και 15 γκολ - 12 ασίστ σε 33 αγώνες συνολικά. Εξάλλου, δεν είναι η καλύτερή του. Το 2015-2016 είχε 18 γκολ και 13 ασίστ μόνο στη Super League.

Αυτό που συνιστά είδηση, γιατί έχει συμβεί μόλις μία φορά στο παρελθόν, είναι η απόδοση του Αχμέντ Χασάν, που με το χατ τρικ του ήταν ο πρωταγωνιστής της συνάντησης στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης'.

Από εκείνο το 5-1 στην έδρα της Εστορίλ του... Σεμπά έχει περάσει πολύς καιρός. Συγκεκριμένα, 4,5 χρόνια στα οποία ο Χασάν έχασε τον προπονητή του στη Ρίο Άβε, Πέδρο Μαρτίνς, και τον ξαναβρήκε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Ο υψηλόσωμος Αιγύπτιος ήταν μία από τις προσωπικές επιλογές του Πορτογάλου προπονητή, σε ένα καλοκαίρι που έτρεξε με φρενήρεις ρυθμούς για τον Ολυμπιακό των -κυριολεκτικά- δεκάδων μεταγραφικών κινήσεων.

Αποκτήθηκε μετά από ένα μίνι σίριαλ με τους Πορτογάλους της Μπράγκα και τελικά ταξίδεψε ως δανεικός για 300.000 ευρώ. Σίριαλ χρειάστηκε και μέχρι να... βαφτιστεί από τα ελληνικά ΜΜΕ, αφού ο ίδιος δεν βοηθούσε με το Κόκα ή Κούκα που τον συνόδευε μαζί με το υπόλοιπο όνομά του.

Για τους Πειραιώτες δεν είχε σημασία τίποτα από αυτά. Το θέμα ήταν αν μπορούσε να αντικαταστήσει τον Καρίμ Ανσαριφάρντ που είχε βρεθεί στη μεταγραφική λίστα κι ενώ δεν υπήρχε πρόβλεψη για κάποιο πιο γνωστό όνομα για τη γραμμή κρούσης της ομάδας.

Στα τελευταία φιλικά της προετοιμασίας που πρόλαβε ο 25χρονος διεθνής επιθετικός έδειξε στοιχεία ενός παίκτη που μπορεί να κάνει την πιο θεαματική εκτέλεση. 'Ψαλιδάκια', εναέρια βολέ, γυριστά, όλα με την ίδια κατάληξη: όχι γκολ!

Ο Χασάν έπεσε κι αυτός θύμα της 'κατάρας' των παικτών του Ολυμπιακού στον 1ο γύρο. Η απαράμιλλη δυστοκία τον κράτησε στα 3 γκολ μέσα στο 2018 για τους 'ερυθρολεύκους'. Ένας τραυματισμός δεν βοήθησε ώστε να βρει ρυθμό και να λύσει τα 'μάγια'. Ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο βρέθηκε αρκετά πιο ψηλά στην ιεραρχία και από τον Νοέμβριο πλήθαιναν οι φωνές που ήθελαν τον σύλλογο να σκέφτεται τη διακοπή δανεισμού.

Η αγορά του Φράνκο Σολδάνο δεν ευνόησε την περίπτωση του Χασάν. Ο ίδιος ο Αργεντινός επιθετικός, όμως, λειτούργησε υπέρ του συμπαίκτη του και ανταγωνιστή για τη φανέλα του βασικού επιθετικού της ομάδας, όταν ο Φορτούνης δεν αποτελούσε την προτίμηση γι' αυτόν τον ρόλο, λόγω της απογοήτευσης που είχαν σκορπίσει οι κανονικοί επιθετικοί του Ολυμπιακού.

Η ανετοιμότητα του Σολδάνο και ορισμένα άσχημα παιχνίδια του Γκερέρο έφεραν ξανά τον Χασάν σε θέση βασικού. Από τις 11 Νοεμβρίου και το 1-1 με τον Παναθηναϊκό, έπαιξε ξανά στο 0-0 με την Ξάνθη στις 8 Ιανουαρίου για το κύπελλο. Ακολούθησαν οι εκτός έδρας νίκες με ΠΑΣ και Λεβαδειακό, αλλά παρέμεινε 'άσφαιρος'.

Στις 23 Ιανουαρίου σκόραρε για πρώτη φορά μετά από 2,5 μήνες, στη νίκη επί της Ξάνθης. Παρέμεινε στην ενδεκάδα με τον Αστέρα, όμως με την ΑΕΛ μπήκε αλλαγή. Τρεις ημέρες αργότερα, στη νίκη επί του Πανιωνίου σκόραρε ξανά. Έκτοτε δεν κοίταξε ξανά πίσω. Σκόραρε κόντρα στη Λαμία, έμεινε στο μηδέν όπως όλη η ομάδα κόντρα στον ΠΑΟΚ, βρήκε γκολ κόντρα σε Ντινάμο Κιέβου στο Φάληρο και σε ΑΕΚ, δεν τα κατάφερε στην Ουκρανία και ακολούθησε το παιχνίδι κόντρα στον ΟΦΗ.

Σε 13 αγώνες μέσα στο 2019 έχει 7 γκολ. Σε 8 παιχνίδια που έχει αρχίσει βασικός φέτος, έχει σκοράρει στα 6 από αυτά.

Όταν στο 15' ο Γιάννης Μασούρας άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό, η άμυνα των Κρητικών προδιέθετε για περισσότερα τέρματα. Η παρουσία του Χασάν στη βασική σύνθεση του Μαρτίνς ήταν αναπόφευκτο να χρίσει και αυτόν σκόρερ.

Στο 36ο λεπτό, ο Χασάν έκανε το... καθήκον του μετά από πάσα του Φορτούνη και μπορεί με το γκολ στο 40' ο Έλληνας μεσοεπιθετικός να έστρεψε τα 'φώτα' πάνω του, ο Αιγύπτιος δεν θα το άφηνε έτσι.

Δευτερόλεπτα μετά από τη σέντρα στο 2ο ημίχρονο, μία ολιγωρία της άμυνας των φιλοξενουμένων έδωσε την ευκαιρία στον Κώστα Τσιμίκα να βρει τον Χασάν κι αυτός από κοντά να γράψει το 4-0. Παρά το πανέμορφο τέρμα του Αντίλ Ναμπί, το απόγευμα ανήκε στον Χασάν που στο 60' έγραψε το 5-1.

Η συγκομιδή του θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη, αν στο 55' καταλογιζόταν το πέναλτι εις βάρος του (το οποίο ενδέχεται να εκτελούσε αφού ακόμα πήγαινε για χατ τρικ) ή αν στο 85' η λόμπα του πάνω από τον Γιώργο Στρέζο δεν κατέληγε άουτ.

Η διαφορά των δύο ομάδων δεν ήταν μόνο τα 50.000.000 ευρώ, η έδρα ή η βαθμολογική θέση. Ήταν και ένας επιθετικός που έστω ανά 4 σεζόν, πετυχαίνει χατ τρικ για την ομάδα του Μαρτίνς.

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK