Ολυμπιακός - Πανιώνιος: Από τα ερωτήματα στον περίπατο

Ο Ολυμπιακός 'καθάρισε' σε 11 λεπτά τη νίκη και ο Μαρτίνς είδε με ικανοποίηση να αποδίδει, με το εμφατικό 4-0, το 4-4-2 που επέλεξε -λόγω απουσίας Φορτούνη- κόντρα στον Πανιώνιο.

Ολυμπιακός - Πανιώνιος: Από τα ερωτήματα στον περίπατο
EUROKINISSI

Με την ορμή που είχε ο Ολυμπιακός από τις εμφατικές νίκες κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης και ΑΕΛ στη Super League, θα περίμενε κανείς ένα εύκολο βράδυ κόντρα στον Πανιώνιο. Ακόμα κι αν ο Κώστας Φορτούνης ήταν εκτός αποστολής και ο Πέδρο Μαρτίνς έχασε από το 1ο μέρος, λόγω τραυματισμού, τον Ομάρ Ελαμπντελαουί.

Ο Πανιώνιος, όμως, που κάθε του παιχνίδι είναι 'do or die', μπήκε στο γήπεδο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης' με μεγαλύτερο θράσος ακόμα κι από αυτό που θα περίμενε ο πιο αισιόδοξος οπαδός του και στα πρώτα λεπτά έχασε ευκαιρία από αυτές που 'δεν χάνονται'. Ειδικά σε τέτοιο ματς, με τέτοιο αντίπαλο, σε αυτό το γήπεδο όπου δεν έχεις πολλές φορές τη δυνατότητα να φτιάξεις 'must win' κατάσταση. Το πλασέ του Ουμάρ Καμαρά που εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Ζοζέ Σα στο 10ο λεπτό ήταν η τελευταία φορά που είδαμε τον Πανιώνιο μπροστά. Από 'κει και πέρα, ο Ολυμπιακός μπήκε στις ειδικές συνθήκες του αγώνα και προοδευτικά ανέβαινε, μέχρι να φτάσει στο γκολ.

Απόντος του Φορτούνη, ο Μαρτίνς δοκίμασε το 4-4-2, με τον Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο και τον Αχμέντ Χασάν επιθετικά 'όπλα' και τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο λιγότερο δραστήριο. Έχοντας χάσει το στήριγμά του (βλέπε Φορτούνης), ο Λάζαρος πήγαινε περισσότερο σε ατομικές ενέργειες και ήταν αυτός που στο 1ο μέρος δημιούργησε απειλητικές καταστάσεις στην άμυνα του Πανιωνίου.

Στο 2ο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός έβγαλε στο γήπεδο την εικόνα του Ολυμπιακού των τελευταίων αγώνων. Στον Πανιώνιο κατάλαβαν πως 'τώρα αρχίζουν τα δύσκολα' που λέει και το γνωστό τραγούδι, κλείστηκαν στην άμυνά τους όχι γιατί ήταν επιλογή τους, αλλά γιατί τους ανάγκασε ο Ολυμπιακός και με μαθηματική ακρίβεια το αγχωτικό 0-0 έγινε ευρεία νίκη. Έστω με καθυστέρηση, σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια.

Στο 68' ο Χασάν βρέθηκε σε θέση βολής στο παράλληλο γύρισμα του Βασίλη Τοροσίδη και έλυσε τον 'γόρδιο δεσμό'. Στο 75' ο Πανιώνιος νικήθηκε από τον αέρα όταν ο Γκερέρο με δυνατή κεφαλιά, λες και ήθελε να βγάλει το μίσος του πάνω στην μπάλα, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τη σέντρα του Λεονάρντο Κούτρη. Και στο 79' ο Χριστοδουλόπουλος έβαλε το κερασάκι στην 'τούρτα' με το πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο ίδιος. Το 4-0 από τον Γιάγκος Βούκοβιτς ουσιαστικά ήταν το γκολ της επιβεβαίωσης για τους λάτρεις των συγκρίσεων.

Ένα ματς που έβγαλε πολλά ερωτήματα και κάποιες αμφιβολίες βάσει της εικόνας του 1ου μέρους, έγινε ένας ακόμη 'περίπατος' για την πιο φορμαρισμένη, τούτη τη στιγμή, ομάδα του πρωταθλήματος. Και ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης, ακόμα κι αν στην αρχή όλα φαντάζουν δύσκολα ή, τουλάχιστον, διαφορετικά.

Τα 11 λεπτά που χρειάστηκε ο Ολυμπιακός για να 'καθαρίσει' με εμφατικό σκορ τη νίκη έδωσαν την ευκαιρία στον κόσμο να δει και τον Φράνκο Σολδάνο, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή και σιγά-σιγά μπαίνει σε ρυθμούς... Ολυμπιακού, προσθέτοντας ακόμη μία σημαντική λύση στη 'φαρέτρα' του Πορτογάλου προπονητή. Ήταν ένα τέλειο βράδυ Σαββάτου, ιδανικό pregame για το κυριακάτικο ντέρμπι του ΟΑΚΑ.

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK