Όταν ο Γιάγια υποστήριζε τον Ολυμπιακό από την εξέδρα

Ο Γιάγια Τουρέ απέκτησε μία ιδιαίτερη σχέση με τον Ολυμπιακό στο έναν χρόνο παρουσίας του στο μεγάλο λιμάνι και αυτό το έδειξε και το 2014 όταν βρέθηκε στις εξέδρες για να τον στηρίξει σε σημαντικό ευρωπαϊκό ματς...

Όταν ο Γιάγια υποστήριζε τον Ολυμπιακό από την εξέδρα

Η ποδοσφαιρική ιστορία κάνει κύκλους αρκετές φορές και ο Γιάγια Τουρέ έρχεται όπως όλα δείχνουν να το επιβεβαιώσει, αφού μετά από 12 χρόνια περιπλάνησης στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και καταξίωσης με τις Μονακό, Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι, προβάρει σιγά-σιγά τα ερυθρόλευκα.

Είχε άλλωστε αναπτύξει μία ιδιαίτερη σχέση με τους Πειραιώτες όταν το 2006 τον απέκτησαν από την Μέταλιστ και του έδωσαν την ευκαιρία να γίνει γνωστός (μέσω Champions League) στο ευρύ φίλαθλο κοινό ενώ και λίγο αργότερα έστειλε μήνυμα μέσω φιλικού στο "Καραϊσκάκης" πως θα επέστρεφε για να κλείσει την καριέρα του στον Πειραιά.

Το δέσιμο που είχε πάντως με τον Ολυμπιακό το έδειξε και πριν λίγα χρόνια όταν βρισκόταν στην Αγγλία και εκμεταλλεύτηκε ένα ταξίδι των Πειραιωτών εκεί, για να βρεθεί κοντά τους και να τους εμψυχώσει.

Όταν ο Γιάγια υποστήριζε τον Ολυμπιακό από την εξέδρα
EUROKINISSI

Αυτό συνέβη τον Μάρτιο του 2014 όταν ο Ολυμπιακός του Μίτσελ είχε νικήσει 2-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Μόγιες στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τους "16" του Champions League και πήγαινε στο "Ολντ Τράφορντ" για να "παίξει τα ρέστα του" στο δρόμο προς τα προημιτελικά.

Σε εκείνο το σπουδαίο ματς είχαν βρεθεί στις εξέδρες του ιστορικού γηπέδου τρεις πρώην άσοι του Ολυμπιακού, ένας Έλληνας και δύο ξένοι: ο Έλληνας ήταν ο Στέλιος Γιαννακόπουλος και οι ξένοι ο Κέβιν Μιραλάς και ο Γιάγια Τουρέ.

Όταν ο Γιάγια υποστήριζε τον Ολυμπιακό από την εξέδρα
EUROKINISSI

Μάλιστα, ο Ιβοριανός είχε πάρει θέση στα επίσημα του γηπέδου, έχοντας δίπλα του τον Πιερ Ισά και τον Γιάννη Βρέντζο που τότε ήταν στελέχη στον Ολυμπιακό και τον Αντρέα Σιόβα που είχε μείνει εκτός αποστολης, ενώ στην πίσω θέση από αυτόν καθόταν και ο Κριστιάν Καρεμπέ.

Εκείνη την εποχή ο Τουρέ ήταν σε εξαιρετική φάση στην καριέρα του με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι ωστόσο τον Ολυμπιακό δεν τον ξεχνούσε και το ματς με την Γιουνάιτεντ ήταν μίας πρώτης τάξης ευκαιρία για να δει την πρώην του ομάδα.

Το μόνο άσχημο φυσικά σε αυτή την ιστορία ήταν πως στο φινάλε δεν έφυγε με χαμόγελο, μιας που οι της Γιουνάιτεντ έκαναν την ανατροπή του 2-0 και με το χατ-τρικ του Φαν Πέρσι πήραν εκείνη την πρόκριση για την προημιτελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK