Παναιτωλικός - Ολυμπιακός: Τα γκολ του Μασούρα είναι οιωνός συντριβής

O Γιώργος Μασούρας έχει αποκτήσει μια συνήθεια που αποδεικνύεται εξαιρετικά βλαβερή για τους αντιπάλους. Όταν ανοίγει το σκορ, έρχεται η συντριβή. Αυτή τη φορά "θύμα" ήταν ο Παναιτωλικός, όπως μαρτυρά το 5-0 του Ολυμπιακού στο Αγρίνιο.

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÏÖÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÏÖÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός πόνταρε τον χειμώνα στο project του Γιώργου Μασούρα, το 9ο μεταγραφικό απόκτημα των "ερυθρολεύκων" από τον Πανιώνιο τα τελευταία οκτώ χρόνια. Ποτέ δεν είναι εύκολο για έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή να προσαρμοστεί άμεσα στις απαιτήσεις και την πίεση της ομάδας του Πειραιά, όμως ο Μασούρας μοιάζει να μην έχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Ο 25χρονος διεθνής εξτρέμ έφτασε ήδη τα 4 γκολ στην σύντομη θητεία του στο Λιμάνι, σε 800 λεπτά συμμετοχής.

Και αν στον Ολυμπιακό ήταν ευθύς εξ αρχής πολύ θερμοί στην προοπτική του παίκτη και σίγουροι για όσα μπορούσε να προσφέρει, οι αντίπαλοι των "ερυθρολεύκων" δεν θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν τι τους περιμένει...

Ας ξεκινήσουμε όμως από τα φρέσκα. Και το σαρωτικό πέρασμα των παικτών του Πέδρο Μαρτίνς από το Αγρίνιο, όπου σκόρπισαν με σκορ 5-0 τον Παναιτωλικό, παίζοντας κατά διαστήματα εκπληκτικό ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός είχε πέντε διαφορετικούς σκόρερ και χρειάστηκε μόλις εννέα λεπτά μέχρι να βρει προβάδισμα στο ματς, μετατρέποντας το υπόλοιπο της αναμέτρησης σε παράσταση για έναν ρόλο.

Ο Γιώργος Μασούρας ήταν αυτός που νίκησε τον Κυριακίδη για το 1-0, έχοντας αποκτήσει μια συνήθεια που αποδεικνύεται εξαιρετικά βλαβερή για τους αντιπάλους: και τα τέσσερα τέρματα που έχει πετύχει για λογαριασμό των "ερυθρολεύκων" ήταν γκολ που άνοιξαν το σκορ και αποτέλεσαν οιωνό συντριβής για όποιον κι αν βρέθηκε απέναντι του.

SUPERLEAGUE / ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η αρχή έγινε στις 30 Ιανουαρίου, όταν ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε στην ΑΕΛ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Από ασίστ του Νάτχο ο Μασούρας στο 8' έδωσε προβάδισμα στους Πειραιώτες, που επικράτησαν με το τελικό 4-0 στην αναμέτρηση.

Την σκυτάλη πήρε το ματς με τον ΟΦΗ στο Φάληρο, στις 25 Φεβρουαρίου. Από ασίστ του Ποντένσε ο Μασούρας με κεφαλιά έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό στο 15', για το τελικό 5-1. Επόμενος στη λίστα του 25χρονου εξτρέμ, ήταν ο Άρης, ανήμερα των γενεθλίων του πειραϊκού συλλόγου στις 10 Μαρτίου. Ο Ελαμπενταλουί έκανε την ασίστ στον Μασούρα για το 1-0 στο 27' και το ματς του Φαλήρου ολοκληρώθηκε με 4-1 υπέρ των "ερυθρολεύκων".

Ο Παναιτωλικός ήταν το τελευταίο χρονικά "θύμα" του οιωνού, που θέλει να έρχεται η συντριβή του αντιπάλου όταν ο Μασούρας σκοράρει πρώτος στο ματς. Τα γκολ των Χάσαν (50'), Γκιλιέρμε (61'), Καμαρά (70') και Ελαμπντελαουί (78') επιβεβαίωσαν το μοτίβο.

Όταν ο διεθνής εξτρέμ βάζει πρώτος το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ, το αποτέλεσμα είναι 18 γκολ στο ενεργητικό των "ερυθρολεύκων" σε 360 λεπτά! Ο Μασούρας έφτασε το 10 συνολικά γκολ στη σεζόν για την Super League, καθώς έχει πετύχει άλλα 6 στο πρώτο μισό της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, με την φανέλα του Πανιωνίου. Και από αυτά, τα 4 ήταν γκολ που άνοιξαν το σκορ και χάρισαν 10 βαθμούς στους "κυανέρυθρους".

Με τις δύο ασίστ που μοίρασε στο Αγρίνιο, ο Φορτούνης είναι πρώτος στον σχετικό πίνακα της διοργάνωσης φτάνοντας τις οκτώ. Ακολουθεί ο Ποντένσε με επτά, οι Λιβάγια και Μπίσεσβαρ με έξι και ο Ζαμπά με πέντε. Στην πρώτη πεντάδα των σκόρερ ο Ολυμπιακός έχει τρεις παίκτες, τους Φορτούνη και Μασούρα με 10 και τον Χάσαν με 9. Πρώτος είναι ο Κουλούρης με 17, δεύτερος ο Πόνσε με 15 τέρματα.

Αυτά όσον αφορά την σημασία των αριθμών μετά το σαρωτικό πέρασμα των Πειραιωτών από το Αγρίνιο. Την ίδια στιγμή ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε το εμπόδιο της Λαμίας στην Τούμπα και με το υπέρ του 3-0 έκανε το προτελευταίο βήμα στα σκαλοπάτια του τίτλου. Με την τύχη του ντέρμπι των "αιωνίων" να εκκρεμεί στα δικαστήρια, ο "Δικέφαλος" κατακτά και μαθηματικά το πρωτάθλημα εφόσον την επόμενη αγωνιστική πάρει το τρίποντο στην AEL FC Arena, απέναντι στην ΑΕΛ.

Photo credits: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK