Έχουν ανάγκη τον Ουζουνίδη, ας τον ακούσουν

Αυτά ζητάει ο Μαρίνος Ουζουνίδης από τους Αλαφούζο - Λυμπερόπουλο. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού απαιτεί οικονομική συνέπεια από τη διοίκηση και ταυτόχρονα να έχει σημαντικό λόγο στις μεταγραφές. Αναλύει όλα τα δεδομένα ο Τσάρλυ.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Διάβασα στο άρθρο του Κώστα Γουλή πως επίκειται σημαντική συνάντηση κορυφής στον Παναθηναϊκό. Ο ιδιοκτήτης Γιάννης Αλαφούζος, ο τεχνικός διευθυντής Νίκος Λυμπερόπουλος και ο προπονητής Μαρίνος Ουζουνίδης θα καθίσουν στο τραπέζι για να χαράξουν την κοινή πορεία του Παναθηναϊκού.

ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΤΟ ΒΑΤΕΡΛΩ

Αυτό που έχουμε σήμερα ως δεδομένο είναι πως η καλή δουλειά του τεχνικού επιτελείου, το οποίο ανέλαβε την ομάδα από την 1η Δεκεμβρίου, την έσωσε από το Βατερλώ, χάρισε ηρεμία στον Γιάννη Αλαφούζο και χρόνο να σκεφτεί τον τρόπο που θα χαράξει την επόμενη ημέρα, τη δυνατότητα στον Νίκο Λυμπερόπουλο να νιώθει επιτυχημένος χωρίς στην πραγματικότητα να έχει πάρει την παραμικρή απόφαση και πάνω απ' όλα μία μικρή προσμονή στον κόσμο του Παναθηναϊκού.

ΤΟΥ ΞΑΝΑΔΙΝΟΥΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ

Ο αγνός φίλος του Παναθηναϊκού χάρηκε με την ψυχή του τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, σ' ένα παιχνίδι που στην πράξη δεν έδωσε και πολλά. Χάρηκε όμως με την δίκαιη εκδίκηση που πήραν όσοι δουλεύουν στην ομάδα από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Ήταν μία νίκη ηθικής και γοήτρου. Ταυτόχρονα είδε και μεγάλες προσωπικότητες του συλλόγου να πανηγυρίζουν μαζί.

Θυμίζω παλιότερα κείμενα μου, στα οποία ανέφερα πόσο σημαντικό είναι να ξαναμπεί ο Παναθηναϊκός στα αποδυτήρια του συλλόγου. Πέρα απ' όσα πέτυχαν και είναι πολλά από πλευρά τακτικής, ο Ουζουνίδης με τους Μαραγκό - Κόλα και την παρουσία των Σαραβάκου - Λυμπερόπουλου καταφέρνουν να επαναφέρουν σιγά-σιγά τη νοοτροπία που πρέπει να έχει μία μεγάλη ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός άντεξε πολύ μεγάλη πίεση επειδή κατάφερε να λειτουργήσει ως μεγάλος σύλλογος σε δύσκολες καταστάσεις.

Ο "ΛΥΜΠΕ" ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Όλα αυτά όμως συνέβησαν στο χώρο τους κι εκεί που βρίσκονται οι αρμοδιότητες του Μαρίνου Ουζουνίδη. Τώρα το μπαλάκι πάει στη διοίκηση και στον τεχνικό διευθυντή, ο οποίος είναι φανερό από τα ρεπορτάζ αλλά και από κάποια αποσπάσματα της πρόσφατης συνέντευξης Ουζουνίδη πως λειτουργεί ωςεκπρόσωπος της διοίκησης.

Ο ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΕΔΩΣΕ ΧΡΟΝΟ

Προσέξτε δεν το γράφω αυτό επικριτικά. Η θέση του Λυμπερόπουλου είναι διοικητική. Ο τεχνικός διευθυντής εκπροσωπεί σ' ένα σύλλογο την διοίκηση, είναι το αφεντικό στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Εδώ όμως υπάρχει μία μεγάλη διαφορά που θα πρέπει ο Λυμπερόπουλος και ο Γιάννης Αλαφούζος να εκτιμήσουν.

Ο Λυμπερόπουλος βρήκε μία κατάσταση, δεν προσέλαβε αυτός τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Αν ο προπονητής του Παναθηναϊκού και το επιτελείο του δεν δούλευαν καλά, τα θέματα που θα προέκυπταν και για τις δύο πλευρές θα ήταν τόσα πολλά και σχεδόν ανεξέλεγκτα. Ο Ουζουνίδης, δουλεύοντας σε πολύ πιο υψηλό επίπεδο απ' όσο περίμενε και ο πιο αισιόδοξος οπαδός του Παναθηναϊκού, κράτησε το σύλλογο.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ

Το κείμενο γράφετε επειδή έρχεται η σημαντική συνάντηση που θα χαράξει την πολική του Παναθηναϊκού και στη συνέντευξη που έδωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, έθεσε θέματα που τον απασχολούν ανοιχτά και χωρίς φόβο. Θέματα σημαντικά που αν ο Γιάννης Αλαφούζος θέλει να αποστασιοποιηθεί από την ομάδα και αφιερωθεί στην καταπολέμηση της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο πρέπει να του λύσει.

Αυτή τη στιγμή ο Ουζουνίδης έχει την αποδοχή των φίλων του Παναθηναϊκού, κέρδισε με τη δουλειά του και το χαρακτήρα την εκτίμηση του κόσμου και η δική του δουλειά είναι ο μόνος λόγος που το καλοκαίρι που ο Αλαφούζος δεν βρίσκεται υπό πίεση. Ο ίδιος ο Ουζουνίδης έβαλε κάποια σημαντικά ζητήματα κι επειδή είναι θέμα σεβασμού προς το πρόσωπο του και προς τον κόσμο, κατά την άποψη μου είναι υποχρεωμένος να προσπαθήσει να τα επιβάλει.

Όπως και ο Νίκος Λυμπερόπουλος είναι υποχρεωμένος να πιέσει τον Γιάννη Αλαφούζο και όχι τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Σωστά ο Λυμπερόπουλος λειτουργεί ως διοικητικός, αλλά αυτά που ζητά ο Ουζουνίδης είναι υποχρέωση να τα παρέχει μία διοίκηση, αν φυσικά θέλει το ποδοσφαιρικό τμήμα να λειτουργεί με σοβαρότητα και να υπάρχουν απαιτήσεις.

ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ

Ο Ουζουνίδης ζήτησε συνέπεια από τη διοίκηση. Δήλωσε πως θέλουμε βοήθεια από τη διοίκηση και συνέπεια για να μπορούμε να πιέσουμε και να απαιτήσουμε. Τόνισε πως πολλές φορές επειδή δεν είναι η διοίκηση συνεπής, αναγκάζεται να χειριστεί διάφορα θέματα με διπλωματία, χωρίς να μπορεί να ζητήσει αυτά που θέλει.

Μου κάνει εντύπωση γιατί η συνέντευξη έχει δοθεί πολλές ημέρες, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έχει καυτηριάσει σημαντικά ζητήματα και δεν έγινε ντόρος. Ζητήματα όμως που θα πρέπει να τακτοποιηθούν για να παραμείνει και να μπορεί να δουλέψει ο ίδιος. Και από τη στιγμή που θα καθίσουν οι τρεις τους στο τραπέζι ο Νίκος Λυμπερόπουλος είναι υποχρεωμένος να πάρει το μέρος του.

ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΤΩΝ 200 ΧΙΛΙΑΔΩΝ

Φίλος μου ατζέντης μού είπε πως το νούμερο 200 χιλιάρικα δεν το έβαλε τυχαία ο Μαρίνος Ουζουνίδης, αλλά έχει να κάνει με το νούμερο που διαπραγματεύεται ο Νίκος Λυμπερόπουλος για μεταγραφές. Ψάχνει ελεύθερους με συμβόλαιο στα 200 χιλιάρικα και εκεί είναι που ο Μαρίνος Ουζουνίδης βρίσκεται απέναντι, θέλοντας να υπάρξει πίεση για κάτι καλύτερο.

Προσέξτε μιλάμε για έναν προπονητή που είναι λογικός και έχει αποδείξει πόσο τίμιος ή όχι είναι και ότι γνωρίζει το πώς θα βελτιώσει ένα σύνολο. Δεν ζητά τρέλες, όπως ο ίδιος δήλωσε δεν θα ζητήσει τρελά ποσά για να φέρει παίκτες τύπου Ιμπάρμπο. Τόνισε όμως πως θέλει βοήθεια. Δεν δήλωσε τυχαία για τον Αλαφούζο πως θέλουμε να βάλει πολύ λιγότερα λεφτά απ' όσα έβαζε, αλλά να συνεχίσει να βάζει.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΤΟΝ ΚΟΥΡΜΠΕΛΗ

Ο Ουζουνιδης πολλές φορές τόνισε πως είναι λογικός και πως ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για τα νούμερα, αλλά για το τι θα δει στο γήπεδο.

Επίσης δεν αναφέρθηκε τυχαία στη μεταγραφή Κουρμπέλη πολύ δεν την ήθελαν. Προφανώς εκτός του ότι ήθελε να θυμίσει ποιοι πήγαν να χαλάσουν την μεταγραφή, ήθελε να επισημάνει ότι οι ποδοσφαιριστές που θα υποδείξει είναι σε θέση να κάνουν τη διαφορά και θα πιάσουν τόπο τα λεφτά που θα δώσει ο Γιάννης Αλαφούζος.

ΑΥΤΑ ΖΗΤΑΕΙ

Για να μην πλατιάζουμε, καθώς τα πράγματα είναι απλά. Είναι ξεκάθαρο το τι θέλει ο Μαρίνος Ουζουνίδης και τι ζητά από τον ιδιοκτήτη και τον Νίκο Λυμπερόπουλο.

Α) Συνέπεια στις πληρωμές. Από την ημέρα που έχει αναλάβει τα πράγματα πηγαίνουν χειρότερα σε αυτό το κομμάτι. Ο Ουζουνίδης το ανέφερε συνεχώς στη συνέντευξη που έδωσε. Τόνιζε με κάθε ευκαιρία πως χρειάζεται πρώτα απ' όλα οικονομική συνέπεια από την διοίκηση.

Β) Ν' ανέβει λίγο ο πήχης στις μεταγραφές και να του δοθεί η δυνατότητα να κάνει δύο κινήσεις που θα κάνουν τη διαφορά. Έβαζε συνεχώς τον κόσμο στην κουβέντα, τονίζοντας πως αυτός δεν ενδιαφέρεται για νούμερα. Ακύρωσε το πλαφόν των 200 χιλιάδων που βάζει ο Νίκος Λυμπερόπουλους, τονίζοντας επίσης πως είναι λογικός και δεν θέλει να χαλάσει λεφτά όπως ο Στραματσόνι. Όμως πρέπει και γι' αυτόν να δοθούν κάποια χρήματα.

Γ) Να μπορέσει να αποκτήσει παίκτες στις θέσεις που θέλει. Όταν ρωτήθηκε για τερματοφύλακα απέφυγε να απαντήσει ζητώντας με χιούμορ να βγει στο τηλέφωνο ο τεχνικός διευθυντής, στη συνέχεια πάντως άφησε να εννοηθεί πως χρειάζεται και έναν πιο έμπειρο. Διαφωνίες μαθαίνω πως υπάρχουν και σε άλλες θέσεις. Ο Ουζουνίδης όμως κέρδισε το δικαίωμα να έχει τον τελευταίο λόγο.

Δ) Ακούγοντας γίνεται φανερό πως υπάρχει ένα μικρό παράπονο για τον Νίκο Λυμπερόπουλο. Δεν είναι αφελής ο Ουζουνίδης. Όταν δουλεύεις καλά και έχεις βρει τα πατήματα σου μ' ένα συνεργάτη σου, δεν χρησιμοποιείς συνεχώς την λέξη διαφωνούμε. Από τις τοποθετήσεις του προκύπτει πως τον θέλει και λίγο πιο κοντά σε αυτόν, να μην γέρνει τόσο πολύ προς τη διοίκηση. Σε αυτό ο Νίκος Λυμπερόπουλος είναι υποχρεωμένος να τον βοηθήσει, γιατί στην πράξη πιο εύκολο το δικό του έργο θα κάνει.

ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ

Πριν από τη συνάντηση που θα καθορίσει το πλάνο της νέας σεζόν, θα πρέπει ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Νίκος Λυμπερόπουλος να καταλάβουν πως αυτοί έχουν περισσότερο ανάγκη τον Μαρίνο Ουζουνίδη απ' όσο τους έχει αυτός. Αλλά και ο Ουζουνίδης ν' αντιληφθεί πως είναι υποχρεωμένος να επιβάλει το αυτονόητο για να παραμείνει και να σεβαστεί τη δουλειά του και τον εαυτό του. Ότι, δηλαδή, οι πληρωμές θα γίνονται στην ώρα τους και πως θα ακουστούν τα "θέλω" του σε λογικά πλαίσια. Όπως φρόντιζε συνέχεια ο ίδιος να τονίζει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK