Μακέντα, ο πιο παραγωγικός επιθετικός του Παναθηναϊκού στη χιλιετία

Ο Φεντερίκο Μακέντα έχει συμμετοχή σε 7 γκολ του Παναθηναϊκού στα 9 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί, με συνέπεια να είναι ο πιο παραγωγικός επιθετικός της ομάδας, πάνω από Σισέ και Μπεργκ!

Μακέντα, ο πιο παραγωγικός επιθετικός του Παναθηναϊκού στη χιλιετία
EUROKINISSI

Με δύο γκολ και μία ασίστ κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, ο Φεντερίκο Μακέντα έφτασε τα 5 τέρματα και τις 2 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις τη φετινή σεζόν. Η συμμετοχή σε 7 τέρματα του Παναθηναϊκού σε μόλις 9 παιχνίδια όπου έχει αγωνιστεί τον καθιστά αυτονόητα τον πιο παραγωγικό παίκτη του 'τριφυλλιού' τη φετινή σεζόν.

Ανατρέχοντας σε προηγούμενες χρονιές, όμως, το συμπέρασμα δεν αλλάζει. Ακόμα και τα μεγαλύτερα ονόματα που φόρεσαν την πράσινη φανέλα την τρέχουσα χιλιετία δεν είχαν τέτοια εκκίνηση σεζόν με τη νέα ομάδα τους. Όταν ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο Μάρκους Μπεργκ ή ο Μιχάλης Κωνσταντίνου αποκτήθηκαν από τον Παναθηναϊκό, δεν είχαν την ίδια παραγωγή με τον Ιταλό επιθετικό στα πρώτα 9 παιχνίδια της καριέρας τους στον σύλλογο!

Ακόμα και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, που στην πρεμιέρα του στο πρωτάθλημα με το 'τριφύλλι' το 2006, σημείωσε χατ τρικ κόντρα στο Αιγάλεω, στο 9ο παιχνίδι είχε άλλα 3 τέρματα και μία ασίστ, με συνέπεια να μην ξεπερνάει την παραγωγικότητα του Μακέντα. Μάλιστα, ο μέσος όρος του Έλληνα επιθετικού σε σχέση με τα λεπτά συμμετοχής είναι χειρότερος από εκείνον του πρώην επιθετικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο προηγούμενος ηγέτης της γραμμής κρούσης του συλλόγου, Μάρκους Μπεργκ, στα πρώτα 9 παιχνίδια του με τον σύλλογο, όλα για τη Super League, είχε 4 γκολ και 2 ασίστ, με συνέπεια να βρίσκεται κι αυτός πίσω από τον Μακέντα.

Από τους 11 ποδοσφαιριστές που έπαιξαν για πρώτη φορά στον Παναθηναϊκό την τρέχουσα χιλιετία και ολοκλήρωσαν την καριέρα τους με αξιοσέβαστο αριθμό τερμάτων, μόνο ο Σαλπιγγίδης είχε την ίδια παραγωγικότητα με τον Μακέντα, αλλά σε περισσότερα λεπτά.

Τρίτος στη λίστα τόσο σε παραγωγικότητα όσο και σε μέσο όρο είναι ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο οποίος με 5 γκολ και μία ασίστ τη σεζόν 2003-2004, άφησε πίσω του ακόμα και τον Φάνη Γκέκα, που αποκτήθηκε στα μέσα της επόμενης σεζόν και άρχισε με 5 γκολ και μία ασίστ αλλά σε 680 λεπτά.

Το Contra.gr βρήκε στη βάση δεδομένων του Transfermarkt τα στοιχεία 12 επιθετικών που επωμίστηκαν το βάρος του γκολ για λογαριασμό του Παναθηναϊκού από το 2000 κι έπειτα και σας τα παρουσιάζει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK