Ο Νταμπίζας εξήγησε γιατί επιλέχθηκε ο Μακέντα

Τι είδαν και τι θέλουν από τον Ιταλό επιθετικό ο τεχνικός διευθυντής του "τριφυλλιού" και ο Γιώργος Δώνης. Οι ατάκες του πρώτου έδωσαν τις απαντήσεις.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΙΚΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΑΝΙΚΟΥ ΦΕΝΤΕΡΙΚΟ ΜΑΚΕΝΤΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΙΚΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΑΝΙΚΟΥ ΦΕΝΤΕΡΙΚΟ ΜΑΚΕΝΤΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Φεντερίκο Μακέντα παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Τρίτης από τον Παναθηναϊκό και δήλωσε έτοιμος να ηγηθεί της επίθεσης ως άλλος... Τζιμπρίλ Σισέ. Απ' αυτόν, άλλωστε, ζήτησε και πήρε τη φανέλα με το "9".

Περισσότερο ενδιαφέρον ωστόσο είχαν τα λόγια του Νίκου Νταμπίζα. Διότι κόντρα στη δυσπιστία για την επιλογή του Ιταλού επιθετικού, η καριέρα του οποίου ήταν σε πτωτική πορεία, ο τεχνικός διευθυντής του "τριφυλλιού" εξήγησε γιατί προτιμήθηκε αυτός απ' οποιονδήποτε άλλο υπήρχε στη λίστα με τους ελεύθερους.

Οι ατάκες που ξεχώρισαν:

- Ο Μακέντα πληροί τις αγωνιστικές προϋποθέσεις.

- Ήταν εξαρχής μία από τις προτεραιότητες μας και όλες οι πληροφορίες ήταν εξίσου σημαντικές.

- Αν αργήσαμε, αν κάποιοι ήθελαν νωρίτερα κάτι μεγαλύτερο, το παρελθόν μας έχει διδάξει να είμαστε φειδωλοί. Η απάντηση θα δοθεί στο γήπεδο.

- Ο Φεντερίκο έχει καλά τεχνικά χαρίσματα. Χειρίζεται καλά τη μπάλα, πηγαίνει στο ένας με έναν, αντιλαμβάνεται καλά το χώρο, κερδίζει πολλές μονομαχίες. Έχει αποφασιστικότητα και έχει αθλητισμό σε όλες τις μορφές του και σίγουρα αυτό που θα έλεγα ότι είναι πολύ σημαντικό είναι ότι πρέπει να τον δούμε ως έναν σέντερ φορ, επειδή στις προηγούμενες ομάδες του έπαιζε σε άλλο ρόλο, εμείς έχουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο που του εξηγήσαμε.

- Ήταν σημαντικό ότι αυτός ο παίκτης βρέθηκε από μικρή ηλικία στα ψηλά και βρέθηκε προς τα κάτω, το ξέρει, το έχει αποδεχθεί και δεν μπορεί να διαστρεβλώσουμε την πραγματικότητα, ξέρει το τοπ επίπεδο, θέλει να επιστρέψει γιατί έχει έξτρα κίνητρο να το βιώσει ξανά.

- Ο Φεντερίκο ήταν μία πολύ ισχυρή προτεραιότητα και τη χειριστήκαμε με τα κριτήρια και τις ιδιαιτερότητες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK