Τι ισχύει για την περίπτωση Βέμερ και την αφαίρεση βαθμών

Το Contra.gr αναλύει τι ισχύει βήμα προς βήμα με την πρώτη "καμπάνα" αφαίρεσης βαθμών που επέβαλλε το Διαιτητικό στον Παναθηναϊκό για την καταγγελία του Γερμανού μπακ και μέχρι ποια μέρα έχει περιθώριο να το... σώσει.

ΑΦΙΞΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ (EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)
Bέμερ EUROKINISSI

Η πρώτη... κανονιά απ' τις καταγγελίες πρώην παικτών του Παναθηναϊκού "έσκασε" το απόγευμα της Δευτέρας (19/3) με την επιβολή από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών απ' το "τριφύλλι" για την υπόθεση του Γενς Βέμερ. Όπως ανακοίνωσε το αρμόδιο όργανο της Ομοσπονδίας "...απορρίπτει την αίτηση κατά το σκέλος της ενεργοποίησης. Δέχεται κατά τα λοιπά την αίτηση ως προς το σκέλος της επιβολής ποινής. Επιβάλλει ΠΑΕ με την επωνυμία "ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ", μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του JENS ALEXANDER WEMMER, κατά τα διαλαμβανόμενα στο διατακτικό της 548/2017 τελεσίδικης απόφασης της της Α' Ε.Ε.Ο.Δ της ΕΠΟ, την ποινή της αφαίρεσης τριών (3) βαθμών, εντός προθεσμίας τριών (3) εργάσιμων ημερών από την επόμενη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας".

Πάμε να δούμε τώρα λίγο πιο αναλυτικά, τι σημαίνει όλο αυτό, πότε και πως τιμωρείται ο Παναθηναϊκός και τι περιθώρια έχουν πλέον οι "πράσινοι" για να πάρουν πίσω τους βαθμούς:

-Τον περασμένο Σεπτέμβρη η Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ επιδίκασε το ποσό των 497.822 ευρώ προς τον Γερμανό μπακ. Χρήματα για τα οποία δεν πλήρωσε ούτε... ευρώ ο Παναθηναϊκός, ακόμη κι όταν οριστικοποιήθηκε ο τρόπος αποπληρωμής της οφειλής σε 10 δόσεις. Οι "πράσινοι" δεν πλήρωσαν τη πρώτη δόση (49.782,2 ευρώ) και ο Βέμερ έκανε καταγγελία στο Διαιτητικό.

-Τι σημαίνει η απόφαση που πήρε τη Δευτέρα το Διαιτητικό. Επιβάλλει την ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, αλλά ΔΕΝ την ενεργοποιεί το ίδιο. Κοινώς θα πρέπει να γίνει νέα αίτηση ενεργοποίηση της ποινής απ' την πλευρά του Βέμερ και νέα δικαστική διαδικασία, η οποία περνάει ΚΑΙ από το Δ.Σ. της Superleague. Με απλά λόγια η μη ενεργοποίηση της ποινής από το Διαιτητικό, προσφέρει ένα μικρό χρονικό περιθώριο στον Παναθηναϊκό για να πληρώσει ή να τα βρει με τον παίκτη. Δηλαδή αυτή τη στιγμή υπάρχει μια ποινή αφαίρεσης η οποία έχει ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ, αλλά δεν έχει ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ.

-Ο Βέμερ αξιώνει το σύνολο της οφειλής, ήτοι 497.822 ευρώ και είτε θα πρέπει να τα πληρώσει όλα ο Παναθηναϊκός, είτε να φτάσει σε νέο συμβιβασμό με τον παίκτη. Η πλευρά του Βέμερ, την Πέμπτη (22/3), τρεις μέρες μετά την πρώτη απόφαση του Διαιτητικού, θα κάνει αίτηση ενεργοποίησης των ποινών. Αυτό θα πάρει τουλάχιστον 7-10 μέρες, διότι θα χρειαστεί να περάσει κι από το Δ.Σ. της λίγκας που θα το στείλει... πακέτο στο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο για να "εκτελεστεί" η ποινή.

-Πότε αυτή "εκτελείται" οριστικά; Αν φτάσουμε στην ενεργοποίηση της αφαίρεσης βαθμών (χωρίς ενδιάμεσο συμβιβασμό των δύο πλευρών), αυτοί αφαιρούνται αμέσως μετά το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος. Δηλαδή, αν ξεκινήσει εκ νέου το πρωτάθλημα και ο Παναθηναϊκός παίξει με την ΑΕΚ την 1η Απριλίου χωρίς να έχει φτάσει σε συμφωνία με τον παίκτη, το πρωί της 2ας Απριλίου του αφαιρούνται οριστικά 3 βαθμοί. Και θα έχει ένα τελικό περιθώριο τριών ημερών για να πληρώσει ή να τα βρει με τον ποδοσφαιριστή και να τους πάρει πίσω. Ειδάλλως αν παρέλθει κι αυτό το περιθώριο, η "καμπάνα" μονιμοποιείται και παγιώνεται πλέον στον βαθμολογικό πίνακα.

Το χειρότερο σενάριο ωστόσο για τον Παναθηναϊκό, δεν είναι μόνο ο... Βέμερ! Αλλά το γεγονός πως από πίσω ακολουθούν κι άλλες τρεις υποθέσεις αφαιρέσεων βαθμών (Εσιέν, Λέτο, Τοτσέ). Και στο τρίτο, παγιωμένο "-3", ο κανονισμός λέει "υποβιβασμός"...

News 24/7

24MEDIA NETWORK