Αυτό είναι το (νέο) πλάνο εξαθλίωσης του Αλαφούζου που μεταφέρθηκε στον Ουζουνίδη

Τα απίστευτα αιτήματα του μεγαλομετόχου και των "επιτελών" του για τη μείωση του μπάτζετ σε όρια… διάλυσης. Η λίστα με τα ονόματα που ζήτησαν να αποχωρήσουν, η απάνθρωπη συμπεριφορά τους στο θέμα του Λουτσιάνο και το "ψαλίδι" στην Ακαδημία. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr για το νέο ντροπιαστικό σχέδιο του Αλαφούζου.

Αυτό είναι το (νέο) πλάνο εξαθλίωσης του Αλαφούζου που μεταφέρθηκε στον Ουζουνίδη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Την 21Σεπτεμβρίου τράβηξε για πρώτη φορά την (οικονομική) "πρίζα" του Παναθηναϊκού, οδηγώντας μέρα με τη μέρα τον σύλλογο σε πρωτόγνωρες και απίστευτα ντροπιαστικές καταστάσεις για το μέγεθός του και την ιστορία του. Καταπώς φαίνεται όλο αυτό δεν… έφτανε στον Γιάννη Αλαφούζο (και βεβαίως τους επιτελείς του), οι οποίοι αποφάσισαν να ρίξουν ακόμη πιο χαμηλά τον σύλλογο, δημιουργώντας ρόστερ και μπάτζετ ομάδας που παλεύει για την παραμονή της και ακόμη… χειρότερα.

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης (24/1), οι Μαρίνος Ουζουνίδης και Ντίνος Διαμαντόπουλος κλήθηκαν για… σύσκεψη στα γραφεία της "πράσινης" ΠΑΕ, με τον γενικό διευθυντή Αγησίλαο Τουμαζάτο.

Ο τελευταίος ήταν επί της ουσίας ο… μεσολαβητής, αφού στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής περίμενε το… δεξί χέρι του μεγαλομετόχου, Χρήστος Παναγόπουλος, για να ανακοινώσει το νέο πλάνο περικοπών που είχε αποφασιστεί απ’ το "επιτελείο" του Αλαφούζου, με τις «ευλογίες» βεβαίως του ιδίου. Ένα πλάνο εξαθλίωσης και αγωνιστικής διάλυσης, που επί της ουσίας έχει διπλό «στόχο» και «σκοπό»:

Α) Να εξωθήσει τον Ουζουνίδη και τους συνεργάτες του σε παραίτηση ή φυγή (είναι άλλωστε σε εξέλιξη εδώ κι εβδομάδες ένας τεράστιος "εσωτερικός" πόλεμος στην ΠΑΕ με όλο το "Αλαφουζικό περιβάλλον" που έχει… σκυλιάσει να τους διώξει) και...

Β) Να βάζει ακόμη λιγότερα χρήματα ο (μόνο στα χαρτιά) "εξαφανισμένος" μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, οδηγώντας στα… Τάρταρα το μπάτζετ του συλλόγου και την οποιαδήποτε προοπτική να "χτίσει" κάτι στα… συντρίμμια.

Από την πλευρά του μεγαλομετόχου λοιπόν, δεν ζητήθηκε μόνο να "ψαλιδιστεί" εκ νέου το ήδη… ψαλιδισμένο μπάτζετ, που απ' τα 20 εκατ. ευρώ επί Στραματσόνι, είχε πέσει το καλοκαίρι στα 11,2 εκατ. και από εκεί μειώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες στα 6 εκατ. ευρώ. Η εντολή έλεγε "ρίξτε κι άλλο τον προϋπολογισμό κατά περίπου 2 εκατ. ευρώ", ήτοι να φτάσει το μπάτζετ μάξιμουμ στα 4 εκατ. ευρώ μεικτά (2,3 εκατ. ευρώ σε καθαρές απολαβές).

Μα για να γίνει κάτι, τέτοιο, πόσο μάλλον στις 25 Ιανουαρίου, θα έπρεπε να φύγουν όλα τα "βαριά" συμβόλαια που είχαν απομείνει στην ομάδα, πέραν των όσων είναι υπό πώληση ή πωλήθηκαν ήδη. Κι αυτό έγινε απ' την πλευρά Αλαφούζου, που έβγαλε μάλιστα και λίστα με… ονόματα.

"Μουνιέ, Γιόχανσον, Χίλιεμαρκ, Λουτσιάνο φεύγουν…" ειπώθηκε απ' την άλλη άκρη του τηλεφώνου κι όταν ο Ουζουνίδης εξέφρασε την απορία του "λέτε να φύγει ο ένας και ο άλλος χωρίς να υπολογίζετε τίποτα. Και μέσα σ' όλα έχετε αναρωτηθεί πως είναι δυνατόν να λέμε ότι θα… διώξουμε τον Λουτσιάνο που έχει χιαστούς;", η απάντηση ήταν ανερυθρίαστη. "Δεν μας απασχολεί. Να τους πείτε να φύγουν", ακούστηκε!

Όλο αυτό δε, επί της ουσίας το επιβεβαίωσε κι ο 49χρονος τεχνικός στη συνέντευξή του στηNOVA, τονίζοντας πως "…φτάσαμε σε σημείο να μας ζητηθεί και να αποχωρήσει τραυματίας ποδοσφαιριστής. Δηλαδή θα ξευτιλιστούμε εντελώς, παγκοσμίως".

Τα επόμενα βήματα του πλάνου περικοπών, όπως… αναλύθηκε απ' τους συνεργάτες του Αλαφούζου στους Ουζουνίδη-Διαμαντόπουλο, περιελάμβανε ακόμα τα εξής:

- Τα εκτός έδρας ταξίδια της ομάδας θα γίνονται πλέον αυθημερόν!

- Η Κ17 θα αποτελείται πλέον μόνο από παίκτες που μένουν μόνιμα στην Αθήνα (για περιορισμό των εξόδων διαμονής) και το μπάτζετ της Ακαδημίας θα "ψαλιδιστεί" κι άλλο (έχει ενημερωθεί σχετικά και ο Φύσσας).

- Σχεδόν όλα τα έσοδα απ' τις πωλήσεις θα πάνε σε κάλυψη χρεών.

- Εάν γίνουν μεταγραφές τα ποσά θα είναι μάξιμουμ 40-50.000€ τώρα και 100-120.000€ το καλοκαίρι.

Με απλά λόγια, ο… Θεός να βάλει το χέρι του, για το τι θα ζήσει ακόμη ο Παναθηναϊκός. Ο Ουζουνίδης πάντως, στις τοποθετήσεις που έκανε στηNOVAξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να "υπηρετήσει" ένα τέτοιο πλάνο. Κι επί της ουσίας, όποιος θέλει θα πρέπει να αναλάβει και το… κόστος της απόφασης για να τον διώξει. Το Σάββατο (27/1) θα είναι κανονικά στον "πράσινο" πάγκο για τον αγώνα με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK