Ο Χατζηγιοβάνης σκόραρε αλά Πανένκα στα γενέθλια του... Πανένκα

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης αποφάσισε να εκτελέσει 'αλά Πανένκα' το κρίσιμο πέναλτι κόντρα στον Άρη, στο 93' του ντέρμπι στο 'Κλεάνθης Βικελίδης', χωρίς να ξέρει τη σημασία της ημέρας.

Ο Χατζηγιοβάνης σκόραρε αλά Πανένκα στα γενέθλια του... Πανένκα
MOTION TEAM

Ο Παναθηναϊκός απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' με αντίπαλο τον Άρη για τη 12η αγωνιστική της Super League σε έναν αγώνα που οι αποφάσεις του διαιτητή και τα πέναλτι που καταλόγισε θα υπερκαλύψουν οποιαδήποτε άλλη συζήτηση.

Ακόμα και μια εντυπωσιακή σύμπτωση που αφορά στον σκόρερ του πέναλτι που κέρδισε ο Γιάννης Μπουζούκης από τον Μανώλη Σιώπη και εκτέλεσε εύστοχα ο Τάσος Χατζηγιοβάνης στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων της αναμέτρησης.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός του 'τριφυλλιού' πήρε μερικά μέτρα φόρα και νίκησε τον Χουλιάν Κουέστα με μία πολύ δημοφιλή ενέργεια, ένα πέναλτι 'αλά Πανένκα'.

Πρόκειται για την εκτέλεση στην οποία ο παίκτης 'σκάβει' την μπάλα, δίνοντάς της αργή τροχιά, τόσο ώστε ο τερματοφύλακας να πέσει και ουσιαστικά να αυτοεξουδετερωθεί.

Η εκτέλεση αυτή πήρε την ονομασία της από τον Τσεχοσλοβάκος μέσο Αντόνιν Πανένκα, ο οποίος στη διαδικασία των πέναλτι στον τελικό του Euro 1976 μεταξύ της χώρας του και της Δυτικής Γερμανίας, σημείωσε το νικητήριο πέναλτι με αυτόν τον τρόπο.

Ποια είναι η λεπτομέρεια της υπόθεσης; Ο Πανένκα έχει γενέθλια την Κυριακή, αφού γεννήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου του 1948. Την ημέρα των γενεθλίων του, ο Χατζηγιοβάνης τον τίμησε με ένα υπέροχο πέναλτι αλά Πανένκα!

Η εκτέλεση του Πανένκα

Η εκτέλεση του Χατζηγιοβάνη

Photo credits: Motion Team

News 24/7

24MEDIA NETWORK