ANALYSIS: Αυτός είναι ο Τζουζέπε Μπελούσι

Η περίπτωση του Κάρλος Ζαμπράνο "κόλλησε" κι έτσι ο Τζουζέπε Μπελούσι έχει πάρει προβάδισμα για στη κεντρικών αμυντικών για τον ΠΑΟΚ. Ο Αντώνης Τσακαλέας μέσω τουWyscout "ξεψαχνίζει"τα πεπραγμένα του 27χρονου με την φανέλα της Έμπολι, την σεζόν που μας πέρασε.

ANALYSIS: Αυτός είναι ο Τζουζέπε Μπελούσι

Με την περίπτωση του Κάρλος Ζαμπράνο να έχει "σκαλώσει", ο δεύτερος στη λίστα των υποψήφιων κεντρικών αμυντικών για τον ΠΑΟΚ, Τζουζέπε Μπελούσι, έχει βρεθεί στο προσκήνιο. ΤοContra.grμέσω τουWyscout "ξεψαχνίζει"τα πεπραγμένα του 27χρονου με την φανέλα της Έμπολι, τη σεζόν που μας πέρασε. Δυναμικός, "μονομάχος" και συχνά "κιτρινισμένος ο Ιταλός.

Η ΠΡΩΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ

ANALYSIS: Αυτός είναι ο Τζουζέπε Μπελούσι

Γεννημένος στις 21 Αυγούστου 1989, ο Τζουζέπε Μπελούσι θα κλείσει σε περίπου ένα μήνα τα 27 του χρόνια. Την σεζόν 2006-07 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη Σέριε Α με την Άσκολι. Έκτοτε, πέρασε από Κατάνια και Λιντς, ενώ πέρυσι αγωνίστηκε ως δανεικός από την Ιταλική ομάδα στην Έμπολι.

Την σεζόν 2015-16 είχε συνολικά 31 συμμετοχές και την σεζόν 2016-17 είχε 33 συμμετοχές. Στα τελευταία του 64 επίσημα παιχνίδια πήρε 28 κίτρινες κάρτες, αριθμός που μόνο απαρατήρητος δεν μπορεί να περάσει.

Στο γράφημα κατανομής προσπαθειών κυριαρχούν οι εναέριες μονομαχίες (31%), οι πάσες (25%) και οι αμυντικές μονομαχίες (22%).

ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ "ΒΟΧ ΤΟ... HALFWAY LINE"

ANALYSIS: Αυτός είναι ο Τζουζέπε Μπελούσι

Ο θερμικός χάρτης των συνολικών του προσπαθειών φανερώνει τον "τομέα ευθύνης" του κατά την διάρκεια της περσινής σεζόν, με την φανέλα της Έμπολι, η οποία δεν κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό. Ο Μπελούσι ήταν ο αμυντικός που έπιανε... πρώτος δουλειά, όντας κυρίως ανάμεσα στη γραμμή της μεγάλης περιοχής και τη γραμμή του κέντρου, μπροστά από τα όρια της μεγάλης περιοχής. Σε εκείνο το σημείο βρισκόταν για να αξιοποιήσει είτε το ύψος του όταν η μπάλα ήταν στον αέρα, είτε τον σωματότυπό του, όταν ο αντίπαλος είχε τη μπάλα στα πόδια.

ΔΕΝ... ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ

ANALYSIS: Αυτός είναι ο Τζουζέπε Μπελούσι

Ο ίδιος χώρος που είναι πιο "ζεστός" από κάθε άλλος στον συνολικό θερμικό χάρτη, είναι "ζεστός" και στις πάσες του Μπελούσι. Δεν είναι ο αμυντικός που θα πάρει τη μπάλα και θα την κουβαλήσει για μέτρα όταν η ομάδα του θα προωθηθεί, καθώς οι πάσες είναι στην πλειοψηφία τους καταγεγραμμένες κάτω από την μεσαία γραμμή και μέχρι το “αμυντικό” μισό του κύκλου. Πέρυσι είχε κατά μέσο όρο 35 πάσες, με ποσοστό στο 92%, καθώς μιλάμε για πάσες είτε στον αμυντικό μέσο είτε στον έτερο κεντρικό αμυντικό, πάσες ως επί το πλείστον "σίγουρες".

ΟΤΑΝ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ANALYSIS: Αυτός είναι ο Τζουζέπε Μπελούσι

Ο τρόπος παιχνιδιού της Έμπολι, και σχεδόν των περισσότερων ομάδων που μάχονται για την αποφυγή του υποβιβασμού, εμπεριέχει πολλά γεμίσματα από την πίσω γραμμή, για αντεπιθέσεις. Ο Μπελούσι είχε πέρυσι κατά μέσο όρο σχεδόν οκτώ απόπειρες για μακρινή πάσα, με ποσοστό επιτυχίας στο 56%. Το υψηλό, για κεντρικό αμυντικό, ποσοστό οφείλεται και στα καλά του πόδια αλλά και στην ικανότητα του παίκτη στον οποίο πηγαίνει η μπάλα.

ΤΑ ΚΟΨΙΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ

ANALYSIS: Αυτός είναι ο Τζουζέπε Μπελούσι

Σε επίπεδο κοψιμάτων της μπάλας, ο Μπελούσι μέτρησε συνολικά 243, που "μεταφράζονται" επτά ανά 90 αγωνιστικά λεπτά. Από αυτά, τα 61 καταγράφηκαν στο ύψος της δεξιάς γωνίας της μικρής περιοχής και τα 57 στα δεξιά του ημικυκλίου της μεγάλης περιοχής. Η “ανάγνωση” της συγκεκριμένης δράσης έχει να κάνει και με το ρόλο που παίζει στις εκτελέσεις των στημένων φάσεων του αντιπάλου, με τον Μπελούσι να είναι σημείο αναφοράς λόγω ύψους (1,84).

ΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ

Από τις συνολικά 155 αμυντικές μονομαχίες, οι 83 ήταν προσπάθεια αναχαίτισης αντιπάλου που επιχείρησε ντρίπλα, με το ποσοστό επιτυχίας να ανέρχεται στο 42%. Στις υπόλοιπες αμυντικές μονομαχίες, το ποσοστό του ανέρχεται στο 62%.

ANALYSIS: Αυτός είναι ο Τζουζέπε Μπελούσι

Οι μονομαχίες ένας εναντίον ενός καταγράφονται κυρίως στη δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής (επάνω γράφημα) ενώ οι υπόλοιπες μονομαχίες έχουν δοθεί και εντός μεγάλης περιοχής, στο χώρο που βρίσκεται στα δεξιά της μικρής περιοχής (κάτω γράφημα).

ANALYSIS: Αυτός είναι ο Τζουζέπε Μπελούσι

ΟΙ ΕΝΑΕΡΙΕΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ ΑΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΗΠΕΔΟΥ

ANALYSIS: Αυτός είναι ο Τζουζέπε Μπελούσι

Με βάση το ύψος του, τόσο το 71% επιτυχίας στις εναέριες μονομαχίες, όσο και οι τρεις χώροι στις οποίες γίνονται αυτές, είναι τα αναμενόμενα. Στις εναέριες μονομαχίες στην μικρή περιοχή της άμυνας έχει ποσοστό επιτυχίας στο 70% ενώ σε αυτές στη μικρή περιοχή του αντιπάλου, το ποσοστό επιτυχίας του είναι στο 57%. Το μεγαλύτερο ποσοστό το έχει στις εναέριες μονομαχίες στο χώρο που βρίσκεται από τη γραμμή του κέντρου μέχρι και στα δέκα μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή, με 75%, ενώ στα επόμενα μέτρα μέχρι και τη γραμμή της μεγάλης περιοχής, το ποσοστό του είναι στο 65%.

Συμπερασματικά, ο Μπελούσι βρίσκεται στην λίστα των ανθρώπων του ΠΑΟΚδιότι διαθέτει στοιχεία που ψάχνουν οι ασπρόμαυροι και θέλουν να “προσθέσουν” στο έμψυχο δυναμικό τους. Σε αρκετούς τομείς, τα πεπραγμένα ενός παίκτη επηρεάζονται και από το τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, με τον Μπελούκι να αγωνίζεται πέρυσι σε ομάδα που έπαιζε άμυνα βγάζοντας αντεπιθέσεις και τον ΠΑΟΚ να προετοιμάζεται να εφαρμόσει το ακριβώς αντίθετο στυλ παιχνιδιού στη πλειοψηφία των αγώνων που θα δώσει.

AP Photo/Carmelo Imbesi

News 24/7

24MEDIA NETWORK