Ξάνθη - ΠΑΟΚ: Πρόβα τίτλου στη μικρή... Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ πέρασε αλώβητος και από τη... μικρή Τούμπα (βλέπε Πηγάδια) και με το 2-1 επί της Ξάνθης σκέφτεται μόνο την απονομή του τροπαίου πρωταθλητή τις επόμενες εβδομάδες.

Ξάνθη - ΠΑΟΚ: Πρόβα τίτλου στη μικρή... Τούμπα
EUROKINISSI

Η επανεκκίνηση της Super League μετά τη διακοπή λόγω εθνικών ομάδων είχε χαρακτήρα... φιέστας για τον ΠΑΟΚ. Το σχέδιο ήταν σαφές. Κάνουμε τα Πηγάδια... Τούμπα και αποθεώνουμε τους επίδοξους πρωταθλητές.

Η γιορτή είχε αρχίσει από το Σάββατο με αποθέωση σαν... Εθνική Ελλάδας το 2004. Κόσμος στους δρόμους, αποθεωτική υποδοχή στο πούλμαν της αποστολής, όλα πανηγυρικά, όπως αρμόζει στους πρωταθλητές. Είχε και συνέχεια, 24 ώρες μετά, σε ένα γήπεδο που θύμιζε Τούμπα στα... μικρά της. Με εικόνες βγαλμένες από τη δεκαετία του '80, με τον κόσμο του Δικεφάλου να κάνει 'δικό' του το γήπεδο της Ξάνθης.

Το μόνο που χρειαζόταν ο ΠΑΟΚ ήταν ακόμα μία νίκη. Όχι μόνο για το αήττητο και για ακόμη ένα βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου (έτσι κι αλλιώς, αυτό το πρωτάθλημα δεν χάνεται), αλλά σαν "ευχαριστώ" προς τους πιστούς οπαδούς.

Η Ξάνθη, βέβαια, δεν κατέβηκε σαν πρόβατο στη σφαγή. Με ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων και με την υπόθεση - παραμονή να παραμένει (μαθηματικά) ανοιχτή, οι γηπεδούχοι ήθελαν βαθμό ή βαθμούς για να 'καθαρίσουν' από το άγχος, αλλά και να ακουστούν στα... πέρατα της Ελλάδας ως η ομάδα που έσπασε το αήττητο από το... σκουφάκι του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Η πολυπρόσωπη άμυνά της έδειξε ακριβώς αυτό. Ήθελε να βάλει δύσκολα στον ΠΑΟΚ. Και έβαλε μέχρι να έρθει το 0-1 από τον Σέρζιο Ολιβέιρα στο 33' με απευθείας φάουλ. Νωρίτερα, ο Κάρολ Σβιντέρσκι είχε χάσει την πρώτη καλή φάση για τους φιλοξενούμενους.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ από στημένο, αλλά μικρή σημασία έχει, αφού η ουσία ήταν το προβάδισμα. Και αυτό το προβάδισμα έδωσε άλλον 'αέρα' στο β' μέρος, αφού ο Δικέφαλος έπαιξε πιο απελευθερωμένα, έβγαλε περισσότερες ατομικές ενέργειες, βρήκε χώρους από την 'ανοιχτή', πλέον, Ξάνθη και απείλησε αρκετές φορές. Μία εξ αυτών, η μεγαλύτερη, πάλι με τον Σβιντέρσκι.

Ο Λουτσέσκου έκανε αλλαγές, έφερε τον Βεϊρίνια μπροστά και στη θέση του έβαλε τον Δημήτρη Γιαννούλη, πέρασε στο ματς και τον Τσούμπα Άκπομ και κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία του αγώνα. Ο τελευταίος 'σέρβιρε' γκολ στον Πέντρο Ενρίκε, αυτός δεν λάθεψε και 'έγραψε' το 0-2.

Η Ξάνθη έκανε αισθητή την παρουσία της όταν μείωσε στο 85' με τον Ντινίς Αλμέιδα, αλλά δεν προκάλεσε πανικό στους φιλοξενούμενους. Με παιχνίδι κατοχής και... προσοχής, ο ΠΑΟΚ κράτησε μέχρι τέλους το υπέρ του αποτέλεσμα και πανηγύρισε μία νίκη που τον φέρνει ακόμα πιο κοντά στο... σβήσιμο των 34 χρόνων αναμονής. Νίκη-δώρο και στον Ιβάν Σαββίδη που έκλεισε τα 60 και ετοιμάζεται για το μεγαλύτερο πάρτι της ζωής του στον σύλλογο.

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK