Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ: Η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής του

Ο ΠΑΟΚ πήγε στη Λιβαδειά για να γυρίσει σελίδα στη φετινή πορεία του. Άφησε πίσω τον αποκλεισμό στο Europa League και την κακή εικόνα κόντρα στην ΜΠΑΤΕ, όμως τα τα κατάφερε σε απόλυτο βαθμό.

Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ: Η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής του
EUROKINISSI

Το ρητό βρίσκει απόλυτη εφαρμογή για τον ΠΑΟΚ. 'Today is the first day of the rest of your life'. Μία ημέρα που δεν θα τον περιόριζε πλέον το παρελθόν. Αν ήθελε να κάνει κάτι, θα μπορούσε να το κάνει. Ήταν η νοοτροπία με την οποία πήγαινε στη Λιβαδειά για να αντιμετωπίσει τον Λεβαδειακό, αφήνοντας πίσω την ταπεινωτική ήττα από την ΜΠΑΤΕ Μπορισόβ και κυρίως τον ντροπιαστικό αποκλεισμό από τους ομίλους του Europa League.

Η πρώτη μέρα της νέας σελίδας. Ίσως γι' αυτό ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν φορούσε ένα αξεσουάρ με το οποίο έχει συνδεθεί τέτοιες εποχές, το κασκόλ. Επιπροσθέτως, πόσο πιο ιδανικές συνθήκες να κάνει πρεμιέρα η 4η εμφάνιση της σεζόν, αλλά η πρώτη από το 1929 χωρίς τον δικέφαλο με τα κλειστά φτερά στο στήθος ως έμβλημα;

Αυτό που τελικά δεν άλλαξε ιδιαίτερα ήταν η ενδεκάδα του Ρουμάνου τεχνικού για την αναμέτρηση της 14ης αγωνιστικής της Super League. Οι Βιεϊρίνια και Δημήτρης Πέλκας είχαν μείνει εκτός αποστολής και δεν ταξίδεψαν νότια, αλλά από εκεί και πέρα, στο αρχικό σχήμα έμειναν όλοι οι υπόλοιποι βασικοί.

Και αυτό αποδείχθηκε μοιραίο. Ο Πόντους Βέρνμπλουμ στο 4ο λεπτό, σε μία ανύποπτη φάση, βρέθηκε στο έδαφος και σηκώθηκε ξανά μετά από περίπου 3 λεπτά, υποβασταζόμενος από δύο ανθρώπους του ιατρικού επιτελείου του ΠΑΟΚ και με μείον έναν αχίλλειο τένοντα. Η ζημιά που υπέστη ο Σουηδός μέσος ολοκλήρωσε άδοξα την πρώτη σεζόν του στην ομάδα, μετά από μόλις 2 μήνες ουσιαστικής προσφοράς, αφού χρειάστηκε ένα καλοκαιρινό σίριαλ για να πει το 'ναι' και περίπου έναν μήνα για να εγκλιματιστεί και να αρχίσει να αποδίδει αυτά που ζητάει ο 'δικέφαλος' βάσει του συμβολαίου του.

Όταν στο 12' ο Μαουρίσιο έκανε υπερέκταση ποδιών για να ανακόψει έναν αντίπαλο και έδειχνε να πονάει κι αυτός, όλοι πίστεψαν ότι η ομάδα δεν είχε γυρίσει σελίδα και τελικά ζούσε τη μέρα της... μαρμότας. Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ ήδη είχε δοκάρι στο 2' και η τύχη δεν έμοιαζε να συνοδεύει τις προσπάθειες του ΠΑΟΚ σε αυτό το παιχνίδι.

Με 68% κατοχή μπάλας και 5 τελικές ήδη στο πρώτο 25λεπτο, όμως, δεν θα μπορούσε να μην βρει τη λύση στο πρόβλημά του. Δεν χρειάστηκε καν άγνωστος Χ στην εξίσωση. Ο Αλεκσάντρ Πρίγιοβιτς, τη μέρα που ο παίκτης που του παίρνει τη φανέλα βασικού στην εθνική Σερβίας, ο Αλεκσάντρ Μίτροβιτς, ανακηρυσσόταν κορυφαίος Σέρβος της σεζόν, αυτός με ένα εκπληκτικό δεξί βολέ άνοιγε το σκορ στη Λιβαδειά. Ήταν το 52ο τέρμα του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε 85 αγώνες, διατηρώντας μία εκπληκτική παραγωγικότητα που έχει εδώ και 2,5 χρόνια.

Ο άχρωμος, άοσμος, άτολμος Λεβαδειακός του Τζιουζέπε Σανίνο δεν είχε να επιδείξει σχεδόν τίποτα στο 1ο ημίχρονο και όταν δέχθηκε το επόμενο γκολ, μόλις στο 46', από τον Μπίσεσβαρ, έμοιαζε να αποδέχεται τη μοίρα του για λίγα λεπτά. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει, ψάχνοντας και 3ο τέρμα στον αγώνα, έχασε κάποιες ευκαιρίες και δη ένα απίθανο τετ α τετ του Λεό Ζαμπά.

Όταν χάνονται τέτοιες ευκαιρίες να 'κλειδώσεις' ένα αποτέλεσμα, επιβάλλεται ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. Όπερ και εγένετο, αφού ο Λεβαδειακός πρώτα προειδοποίησε με τον Ζήση Καραχάλιο και στη συνέχεια μείωσε με τον Γιώργο Ζησόπουλο.

Ξαφνικά, ο ΠΑΟΚ θυμήθηκε κάτι από τα... παλιά, την προηγούμενη ζωή του στις αρχές Δεκεμβρίου. Όταν ΑΕΛ και Λαμία βρέθηκαν να χάνουν από τον 'δικέφαλο', όμως το ένα γκολ της διαφοράς οδήγησε σε ένα αγχωτικό φινάλε. Η ιστορία επαναλήφθηκε και στη Λιβαδειά. Διωξίματα όπως όπως, καθυστερήσεις και επιφωνήματα ανακούφισης όταν ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε στην 13η νίκη του σε 14 αγωνιστικές στη Super League, παρέμεινε αήττητος και διατήρησε την 'ψαλίδα' από τον 2ο Ολυμπιακού στους 8 βαθμούς. Ως πρωταθλητής χειμώνα, κοιτάζει μόνο το μέλλον, που του φέρνει Αήττητο Σπατών (κύπελλο) και ΠΑΣ Γιάννινα (πρωτάθλημα) μέσα στο 2018. Δεν κοιτάζει το παρελθόν και τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Ζει τη νέα ζωή του, αυτή της διεκδίκησης των εγχώριων τίτλων. Ζει την πρώτη μέρα...

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK