Ο ΠΑΟΚ δεν έχει ανάγκη από φαντάσματα

Ο ΠΑΟΚ έκανε μετά από καιρό το πρώτο κακό του παιχνίδι και η διαφαινόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος γέμισε με ανούσια ανασφάλεια. Μερίδα του κόσμου αδικεί την εκπληκτική του πορεία.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει ανάγκη από φαντάσματα

Αυτά τα 34 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα βαραίνουν. Όχι μόνο στην ιστορία του συλλόγου, αλλά στο dna του. Αν το βράδυ της Κυριακής ο ΠΑΟΚ κατακτούσε και μαθηματικά τον τίτλο πάλι θα υπήρχε μερίδα του κόσμου που θα κρατούσε τους πανηγυρισμούς για το φινάλε. Να λήξει και το τελευταίο ματς, να εξωτερικευτούν όλα τα συναισθήματα που είναι συσσωρευμένα αυτά τα χρόνια.

Τα 34 χρόνια μακριά από το πρωτάθλημα αλλοίωσαν τον χαρακτήρα του Δικεφάλου του Βορρά. Συν τα περσινά γεγονότα. Τίποτα δεν είναι δεδομένο για τον μέσο φίλο του ΠΑΟΚ. Και δεν χρειάζεται να τραγουδήσει η χοντρή, που λένε οι Αμερικάνοι.

Ο ΠΑΟΚ έχει αγκαλιά το πρωτάθλημα, είναι δικό του, θα το χάσει μόνο αν βγάλει τα μάτια του με τα ίδια του τα χέρια ή για να το κάνουμε ακόμα πιο σουρεαλιστικό, μόνο αν δεν κατέβει στα επόμενα παιχνίδια. Ακόμα κι αν κερδίσει ο Ολυμπιακός τον ΟΦΗ απόψε στο Φάληρο και η διαφορά πάει στο +7, ένα πραγματικά μεγάλο εμπόδιο έμεινε για τον Δικέφαλο του Βορρά για να... φιλήσει την πολυπόθητη κούπα. Το ντέρμπι της επόμενης Κυριακής με τον Παναθηναϊκό.

Ο Δικέφαλος δικαιούταν ένα κακό παιχνίδι. Περισσότερο τον έκανε να παίξει έτσι ο Αρης παρά ο ίδιος. Η ομάδα του Λουτσέσκου ήθελε, αλλά δεν μπορούσε. Βραχυκύκλωσε. Ο Αρης ήταν η πρώτη ομάδα που του έβαλε τόσο δύσκολα στην Τούμπα. Ακόμα κι έτσι ο Δικέφαλος δεν έχασε. «Τρέχει» ένα τρομερό αήττητο σερί στο εφετινό πρωτάθλημα και ακόμα ένα που «κουβαλάει» από την περσινή σεζόν ούσα η ομάδα που σκοράρει σε 26 συνεχόμενα ματς.

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, έκανε ένα κακό παιχνίδι. Δεν χάθηκε τίποτα, δεν τελείωσε τίποτα, δεν αλλάζει τίποτα. Ηταν, είναι και θα είναι το απόλυτο φαβορί για να σηκώσει την κούπα στο τέλος του 'μαραθωνίου'. Η όποια ανασφάλεια και η κλισέ αντίδραση των συγκρατημένων ότι ΄τίποτα δεν έχει τελειώσει' πηγάζει από την ανασφάλεια των 34 χρόνων και κυρίως από τα περσινά γεγονότα. Τα 'φαντάσματα' του πρόσφατου παρελθόντος κυνηγούν μία ομάδα που πρέπει να αποδείξει ακόμα και στον ίδιο της τον εαυτό πως το πρωτάθλημα είναι ολοδικό της.

Ακόμα και στην κακή του μέρα, εκεί που δεν φαίνονταν λύσεις στην επίθεση και οι πιθανότητες σκοραρίσματος δεν ήταν υπέρ του, βάσει τακτικής αντιπάλου, ο ΠΑΟΚ το βρήκε το γκολ. 'Γέννησε' το προβάδισμα από τον game changer των τελευταίων αγώνων. Αντελίνο Βιεϊρίνια τον λένε και είναι από τους ποδοσφαιριστές που συνέβαλαν (και αυτός) ώστε να ξεχαστεί γρήγορα ο Πρίγιοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ των λύσεων, της ποιότητας και του αήττητου σερί δεν έχει ανάγκη από καμία εσωστρέφεια και μεμψιμοιρία. Ακόμα κι αν αυτή είναι μικρή, βγαλμένη από μία μερίδα κόσμου που αδικεί την ίδια του την ομάδα. Το 1-1 με τον Αρη ήταν μία κακή βραδιά, ίσως και φυσιολογική, που δεν διαφοροποιεί τα πλάνα της ομάδας του Λουτσέσκου.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει ανάγκη από φαντάσματα του παρελθόντος, πλέον κοιτάζει μπροστά, σε ένα καλύτερο μέλλον, μακριά από τα χρόνια ανομβρίας. Μακριά από όσα τον κρατούσαν πίσω. Ακόμα κι από τις νοοτροπίες.

Photo: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK