Ο Στέφανος Αθανασιάδης άργησε 1.880 λεπτά

Ο Στέφανος Αθανασιάδης, ως επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννενα πλέον, σκόραρε στη Super League μετά από 1.880 λεπτά προσπαθειών. Οι αριθμοί αποδεικνύουν την κατιούσα που έχει πάρει η καριέρα του από τη σεζόν 2016-2017 μέχρι σήμερα.

Ο Στέφανος Αθανασιάδης άργησε 1.880 λεπτά
EUROKINISSI

Ο Στέφανος Αθανασιάδης θα έπρεπε να είναι ο κορυφαίος Έλληνας επιθετικός μέχρι τώρα. Στα 29 του, διανύει την καλύτερη ηλικία σε ποδοσφαιρικό επίπεδο για έναν φορ, ωστόσο απέχει παρασάγγας από τις προσδοκίες του ίδιου και των ανθρώπων που τον πίστεψαν τα προηγούμενα χρόνια.

Το γκολ που σημείωσε για λογαριασμό του ΠΑΣ Γιάννενα στην ισοπαλία 1-1 με αντίπαλο τον ΟΦΗ στους 'Ζωσιμάδες' για την 12η αγωνιστική της Super League επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για διαφορετικό ποδοσφαιριστή σε σχέση με αυτόν που ελισσόταν ανάμεσα σε αμυντικός για να πετύχει το πρώτο γκολ του κόντρα στην ΑΕΛ ή εκείνον που επέβαλε... σιωπητήριο στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης'.

Ο ποδοσφαιριστής με τον διψήφιο αριθμό τερμάτων στη Super League για 5 διαδοχικές σεζόν έγινε ο παίκτης που σκόραρε στο ελληνικό πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά από 1.880 αγωνιστικά λεπτά. Το τελευταίο του τέρμα στην κατηγορία ήταν εκείνο που πέτυχε κόντρα στον Πανιώνιο, στα playoffs του 2015-2016. Μάλιστα, σε εκείνον τον αγώνα είχε σκοράρει δύο φορές, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη 2-0.

Την επόμενη σεζόν 'κατόρθωσε' να μη σκοράρει σε 1.302 λεπτά στη Super League (έβγαλε 4 ασίστ) και να περιοριστεί σε δύο τέρματα στο κύπελλο και τρία στην Ευρώπη. Και έκτοτε... σιγή.

Η περιπέτειά του στο Ισραήλ με τη φανέλα της Μακάμπι Χάιφα ολοκληρώθηκε με ένα γκολ και καμία ασίστ σε μόλις 18 αγώνες που τον εμπιστεύτηκε ο προπονητής του. Από εκείνο το τέρμα τον Οκτώβριο του 2017 πέρασαν 1.092 μέχρι το επόμενο, αυτό του Σαββάτου κόντρα στους Κρητικούς.

Για έναν επιθετικό που μέχρι το τέλος της σεζόν 2015-2016 είχε 107 γκολ (και 33 ασίστ) σε 287 αγώνες, η συγκομιδή του τα τελευταία 2,5 χρόνια είναι τουλάχιστον οικτρή. Σε 63 αγώνες έχει 7 τέρματα (και 4 ασίστ), αποδεικνύοντας ότι έχει λησμονήσει τελείως την τεχνική του σκοραρίσματος.

Η ηλικία και το νέο αλλά συνάμα γνώριμο περιβάλλον των Ιωαννίνων αποτελούν την τελευταία ευκαιρία για τον 'Κλάους' να επαναφέρει την καριέρα του στον σωστό δρόμο. Άργησε να κάνει την αρχή στα γκολ τη φετινή σεζόν, ωστόσο την έκανε. Το μέλλον θα δείξει αν ήταν (ξανά) ο κανόνας ή η εξαίρεση.

Τα στατιστικά του Αθανασιάδη

Ο Στέφανος Αθανασιάδης άργησε 1.880 λεπτά

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK