Ο Ολυμπιακός τρέχει με χίλια και δεν προλαβαίνει τον ΠΑΟΚ

Η τρομερή πορεία του Ολυμπιακού στον β' γύρο της Super League τον φέρνει πάνω από τον ΠΑΟΚ, αλλά και πάλι αυτό δεν είναι αρκετό για να τον ξεπεράσει.

Ο Ολυμπιακός τρέχει με χίλια και δεν προλαβαίνει τον ΠΑΟΚ
EUROKINISSI

Τυπώστε το και δείξτε το. Χωρίς να αναφέρετε πώς έχει διαμορφωθεί έως τώρα η βαθμολογία. Θα σας πουν για το σούπερ ντούπερ πρωτάθλημα, με κομμένη την ανάσα, πόσο ουάου και όλα τα κλισέ. Μοιάζει απίστευτο, βάσει των όσων έχουμε δει στην τρέχουσα διοργάνωση, αλλά ο Ολυμπιακός όχι μόνο κάνει πορεία πρωταθλητισμού στον β' γύρο της Super League, αλλά στην ειδική βαθμολογία τον προσπερνά κατά 1 βαθμό τον ΠΑΟΚ!

Σε αυτήν τη βαθμολογία έχουμε συμπεριλάβει κι έναν μεγάλο αστερίσκο, έχουμε προσμετρήσει τη νίκη των Πειραιωτών στο επεισοδιακό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ως γνωστόν, το στόρι έχει ως εξής: το ματς διεκόπη κι ενώ ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο σκορ, ο Παναθηναϊκός έκανε ένσταση και την κέρδισε, που σημαίνει ότι το παιχνίδι πρέπει να συνεχιστεί από το σημείο της διακοπής. Ο Ολυμπιακός κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης και εκκρεμεί να δούμε αν το ντέρμπι θα τελειώσει στα χαρτιά ή στο γήπεδο. Προχωράμε.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, βρίσκεται στο κατόπι του ΠΑΟΚ, ουσιαστικά έχει χάσει το πρωτάθλημα (απομένει μόνο το... μαθηματικό κομμάτι), αλλά το εντυπωσιακό είναι ότι παρά την τρομερή πορεία του στον β' γύρο όπου μετρά μόλις μία ήττα, δεν έχει καταφέρει να πλησιάσει το 'τρένο' του Δικεφάλου, ούτε καν σε απόσταση βολής.

Ο Ολυμπιακός τρέχει με χίλια και δεν προλαβαίνει τον ΠΑΟΚ
EUROKINISSI

Αν τα βάλετε κάτω -μαζί με το τρίποντο του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό- η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έχει συγκεντρώσει 30 βαθμούς έως τώρα στο β' γύρο, έναντι 29 του ΠΑΟΚ. Οι Πειραιώτες μετρούν μία ήττα από τον επίδοξο πρωταθλητή, το 3-1 της Τούμπας. Αντίθετα, ο Δικέφαλος του Βορρά, ο οποίος είναι αήττητος στο τρέχον πρωτάθλημα, μετρά δύο ισοπαλίες, μία με ΑΕΚ και μία με Άρη. Σύνολο για τον Ολυμπιακό 30 βαθμοί, σύνολο για τον ΠΑΟΚ 29 βαθμοί.

Αποτελεί αυτό δείγμα για τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων; Ή έστω μπορεί να μας δείξει κάτι επί της ουσίας; Πρώτον, τη μεταμόρφωση του Ολυμπιακού προς το καλύτερο στο 2ο μισό του πρωταθλήματος, εκεί που αν ρωτήσετε τον μέσο φίλαθλο της ομάδας θα σας αρχίσει τις... καταστροφολογίες. Μοιάζει απίστευτο, αλλά ο Ολυμπιακός που χάνει... άνετα το πρωτάθλημα από τον εκπληκτικό εφέτος ΠΑΟΚ, έχει κάνει έως τώρα πορεία πρωταθλητισμού στο β' γύρο, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να καλύψει τις γκέλες των πρώτων 15 αγωνιστικών.

Κι εδώ ακριβώς είναι η ουσία. Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να κάνει μία τρομερή πορεία στο 2ο μισό του 'μαραθωνίου' για να περάσει πάνω από τον ΠΑΟΚ στην ειδική βαθμολογία, αλλά επί του συνόλου, δεν έχει καταφέρει να τον πλησιάσει. Πρώτον, γιατί 'κουβαλάει' τις αμαρτίες του παρελθόντος (οι χαμένοι βαθμοί στον α' γύρο) και δεύτερον, γιατί η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν έχει χάσει πουθενά. Και παρά το γεγονός ότι έχει 4 χαμένους βαθμούς έναντι 3 του Ολυμπιακού, είναι έτοιμη να πανηγυρίσει με εμφατικό τρόπο το πιο εύκολο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

SUPERLEAGUE / ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Είναι ξεκάθαρο, πλέον, πως ακόμα και με υπερβατική πορεία, ακόμα κι αν ξεπεράσεις τον ίδιο του τον εαυτό και σπριντάρει στο τελευταίο '100άρι', ο εφετινός ΠΑΟΚ... δεν πιάνεται. Παράλληλα, όμως, δεν είναι για να πετάξεις στα... σκουπίδια όχι μόνο την προσπάθεια του Ολυμπιακού, αλλά και την απίστευτη βελτίωσή του σε αποτελέσματα στον β' γύρο. Εκτός φυσικά από το ντέρμπι της Τούμπας, το οποίο (μαζί με τις 'σφαλιάρες' στον α' γύρο) είναι τα αγκάθια της εφετινής του, γενικότερης, πορείας.

Ας δούμε πιο αναλυτικά τα αποτελέσματα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού από την έναρξη του 2ου γύρου έως και την Κυριακή που μας πέρασε:

16η αγωνιστική

Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-2

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 0-3

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

17η αγωνιστική

ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-2

ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 3-0

18η αγωνιστική

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-2

ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 4-0

19η αγωνιστική

Ολυμπιακός-Πανιώνιος 4-0

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-1

20η αγωνιστική

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-1

21η αγωνιστική

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-1

Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΟΚ 1-5

22η αγωνιστική

Ολυμπιακός-ΟΦΗ 5-1

ΠΑΟΚ-Αρης 1-1

23η αγωνιστική

Απόλλων Σμύρνης-Ολυμπιακός 0-2

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-2

24η αγωνιστική

Ολυμπιακός-Αρης 4-1

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 3-0

25η αγωνιστική

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1*

Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 1-2

26η αγωνιστική

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-1

Ξάνθη-ΠΑΟΚ 1-2

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK