Ο Παναθηναϊκός δούλεψε για τον Ολυμπιακό

Το 1-0 του Παναθηναϊκού επί του Ατρόμητου με τις υπογραφές Μακέντα και Διούδη έφερε τον... Ευρωπαίο Ολυμπιακό στη δεύτερη θέση, μετά από το 3-0 με 'σβηστές μηχανές' κόντρα στη Λαμία.

Ο Παναθηναϊκός δούλεψε για τον Ολυμπιακό
EUROKINISSI

Την ώρα που ο Παναθηναϊκός δεινοπαθούσε για να κερδίσει τον Ατρόμητο (ίσως στη σημαντικότερη και μεγαλύτερη εφετινή του νίκη), ο Ολυμπιακός με την ορμή του θριάμβου επί της Μίλαν, αλλά και της... αναμενόμενης κατεβασμένης ταχύτητας λόγω αντιπάλου, επικρατούσε 3-0 της Λαμίας και ανέβαινε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League, αφήνοντας από κάτω του τον Ατρόμητο.

Για να έρθει το 1-0 του τριφυλλιού στο ΟΑΚΑ χρειάστηκε το πανέμορφο γκολ του Μακέντα και οι τρομερές επεμβάσεις του Διούδη. Στην προηγούμενη επίσκεψή του στο Ολυμπιακό Στάδιο για να παίξει με την ΑΕΚ ο Ατρόμητος στάθηκε τυχερός, εκτός από ικανός. Τα δοκάρια ήταν η τύχη του και το σκοράρισμα η ικανότητά του. Στη δεύτερη εμφάνισή του στο ΟΑΚΑ οι ρόλοι άλλαξαν. Αφού πέρασε ένα ημίχρονο χωρίς να δημιουργήσει φάση (εκτός από ένα στημένο), στο δεύτερο κυριάρχησε και είχε τις ευκαιρίες για να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία.

Μπορεί να χαρακτηριστεί τυχερός ο Παναθηναϊκός, βάσει της εικόνας στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητα δύο πράγματα στην ουσία της συζήτησης. Το πρώτο αφορά την απουσία του Κουρμπέλη στη μεσαία γραμμή, η οποία μπορεί να μη διαφοροποίησε το σύστημα του Δώνη (4-2-3-1), αλλά στις κρίσιμες στιγμές φάνηκε όταν χρειάστηκε καλύτερο κράτημα της μπάλας και σωστό μοίρασμα.

Το δεύτερο έχει να κάνει με την απώλεια του Μακέντα. Στο 24ο λεπτό ο Ιταλός πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ, δείγμα κλασικού σέντερ φορ, με τρομερή διπλή κίνηση. Αφού αρχικά σταμάτησε με το δεξί την σαραντάρα μπαλιά του Κάτσε, στη συνέχεια πλάσαρε με το αριστερό σε πρώτο χρόνο τον Μέγερι ανοίγοντας το σκορ. Στην ανάπαυλα, όμως, ένα πρόβλημα τραυματισμού έφερε στον αγωνιστικό χώρο τον Καμπετσή και ουσιαστικά οι σκέψεις και οι δυνατότητες των γηπεδούχων διαφοροποιήθηκαν.

'Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός δεν υπήρχε', είπε μετά το παιχνίδι στο flash interview ο Κάναντι και δεν έχει άδικο. Η καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας των φιλοξενούμενων και η οπισθοχώρηση των 'πρασίνων' μετέφεραν το παιχνίδι στην περιοχή του Διούδη, ο οποίος χρειάστηκε να κάνει για δεύτερη φορά σε 15 μέρες (μετά τον αγώνα με τον Αρη) την προσωπική του υπέρβαση αποκρούοντας το πέναλτι του Κουλούρη στο 63ο λεπτό.

Λίγο αργότερα νέα επέμβαση στέρησε ξανά γκολ από τον Ατρόμητο, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, είχε και δύο δοκάρια στο... μενού στην προσπάθειά του να ισοφαρίσει. Το πρώτο στο 20ο λεπτό, στη μοναδική φάση του α' ημιχρόνου που, όπως είπε και ο Γιώργος Δώνης στο φινάλε, απείλησε ο Ατρόμητος και το δεύτερο σε χρονικό σημείο που θα ζήλευε ο Χίτσκοκ. Στο 96', παρακαλώ! Είπαμε, ο Ατρόμητος ήταν ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός... Ατρόμητος.

Ο Παναθηναϊκός δούλεψε για τον Ολυμπιακό
EUROKINISSI

Την ώρα που ο Ατρόμητος σημάδευε το δοκάρι και οι παίκτες έπεφταν στο χορτάρι με το σφύριγμα της λήξης, ο Ολυμπιακός πήγε με... σβηστές μηχανές στο ματς με τη Λαμία.

Η αλήθεια είναι ότι το μεθύσι από τη θριαμβευτική βραδιά της Πέμπτης δεν είχε φύγει και το hangover ήταν έκδηλο κυρίως από την πλευρά του κόσμου που βρέθηκε στο 'Γ.Καραϊσκάκης'. Από την πλευρά τους οι ποδοσφαιριστές έπρεπε να μη σκέφτονται ό,τι άφησε το ιστορικό 3-1 επί της Μίλαν και να επικεντρωθούν στη Λαμία, η οποία είχε βάλει δύσκολα στην έδρα της στον ΠΑΟΚ.

Για να φύγει κάθε σύννεφο αμφιβολίας λόγω της... παθογένειας που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός στα παιχνίδια πρωταθλήματος, έπρεπε να έρθει το γκολ του Ομάρ στο 51'. Το 3-0 ήταν σκορ που μετέτρεπε το παιχνίδι σε φιέστα και έδινε τη σιγουριά πως μέχρι το σφύριγμα της λήξης δεν θα σπάσουν καρδιές ως είθισται στα περισσότερα ματς των Πειραιωτών εφέτος.

Όχι πως με το 2-0 από τους Γκερέρο και Φετφατζίδη (32', 46') υπήρχε άγχος, αφού όλα φαίνονταν διαφορετικά. Ήταν, βλέπετε, αυτή η ορμή από τη νίκη επί της Μίλαν και η επιβεβαίωση ακόμα και για τους δύσπιστους πως ο εφετινός Ολυμπιακός δεν έχει τη συγκομιδή που έπρεπε με βάση τη γενικότερη εικόνα του.

Απαγορευμένη ακόμα και ως σκέψη, αλλά μόλις ολοκληρώθηκε το παιχνίδι στο Ολυμπιακό Στάδιο πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού χαμογέλασαν για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού κόντρα στον... κακό μπελά Ατρόμητο. Η δεύτερη θέση και το -5 από τον ΠΑΟΚ που παίζει τη Δευτέρα με τον Λεβαδειακό φέρνουν μια κάποια αισιοδοξία για τη συνέχεια. Ισως τα τελευταία δύο αποτελέσματα να ήταν το 'κλικ' που έψαχναν οι 'ερυθρόλευκοι' για να μπουν από διαφορετική αφετηρία στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, ακόμα κι αν γνωρίζουν πως το έργο τους είναι εξαιρετικά δύσκολο. Αλλά, για σκεφτείτε, πρώτη φορά είναι που τους παρουσιάζετε κάτι δύσκολο;

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK