Αλά Τρίπολη ο Παναθηναϊκός, αλά... ΑΕΚ η Ένωση

Ο Παναθηναϊκός 'πλήγωσε' τον Σάββα Παντελίδη όπως είχε κάνει πρόσφατα στην Τρίπολη, ο Χατζηγιοβάνης 'ντύθηκε' Μακέντα, ενώ στο 'παγωμένο' ΟΑΚΑ η ΑΕΚ αυτή τη φορά τα έκανε όλα σωστά.

Αλά Τρίπολη ο Παναθηναϊκός, αλά... ΑΕΚ η Ένωση
MOTION TEAM

Από το τελευταίο ντέρμπι των δύο ομάδων στη Super League, στις 9 Νοεμβρίου 2013 στο 'Κλεάνθης Βικελίδης', το μοναδικό κοινό πρόσωπο είναι ο Σωκράτης Διούδης, μόνο που ήταν στο αντίπαλο τέρμα, αυτό του Άρη. Ο Έλληνας γκολκίπερ, ο οποίος από τα 15 του αγωνιζόταν στους Θεσσαλονικείς μέχρι να πάρει μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό, σε εκείνη την αναμέτρηση δεν κατάφερε να γλιτώσει τον Άρη από την ήττα (οι 'πράσινοι' νίκησαν 2-0). Το βράδυ της Κυριακής κατάφερε με την επέμβασή του στα πρώτα λεπτά να κρατήσει το μηδέν κόντρα στην παλιά του ομάδα έστω και για λίγα λεπτά.

Ο Άρης κερδίζει πέναλτι στο 5ο λεπτό σε ανατροπή του Γκάμα από τον Ινσούα, αλλά ο Πορτογάλος βλέπει τον γκολκίπερ του 'τριφυλλιού' να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να του στερεί το γκολ. Μόνο που η μοίρα ήθελε τον Άρη να σκοράρει από πέναλτι (πριν από το κυριακάτικο ματς είχε 2 εύστοχα και 2 άστοχα) και ο Διούδης βρέθηκε σε μία άτυπη διαδικασία της 'ρώσικης ρουλέτας', βλέποντας τελικά την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα στο 15' από τον Γιουνές (σε φάση που ο διαιτητής δεν είχε οπτικό πεδίο και εμπιστεύτηκε τον βοηθό, ο οποίος 'ανακάλυψε' χέρι του Γιόχανσον).

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός, όπως δεν ήταν καλός πριν από λίγο καιρό στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα του Σάββα Παντελίδη, δηλαδή του νυν προπονητή του Άρη. Μόνο που αυτή τη φορά ο Άρης του Παντελίδη δεν ήταν το ίδιο επιθετικός όσο η προηγούμενη ομάδα του Έλληνα κόουτς, τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Δώνης αναγκάστηκε να αλλάξει το σύστημά του από 3-4-3 σε 4-4-2, κάτι που έκανε περισσότερο απειλητικό τον Παναθηναϊκό στο β' μέρος και έφερε τον Άρη σε παθητικό ρόλο, προσπαθώντας να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, όμως, δεν έμεινε εκεί, αφού λίγα λεπτά πριν από το φινάλε άλλαξε πάλι το σύστημα, πέρασε στον αγώνα τον Καμπετσή και έπαιξε με δύο φορ ευελπιστώντας στην ισοφάριση.

Ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τον Κάτσε και τον Πούγγουρα για να ισοφαρίσει και ο Άρης είχε τη μεγάλη φάση στο δοκάρι του Βελέθ για να κάνει το 2-0 και να ρίξει τους τίτλους τέλους στην αναμέτρηση.

Και επειδή, όπως γνωρίζετε, ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου και μπλα, μπλα, μπλα, ο Παναθηναϊκός, αφού βγήκε ζωντανός, κατάφερε να πάρει τον βαθμό στις καθυστερήσεις όπως ακριβώς είχε κάνει στην Τρίπολη με τον Αστέρα του Παντελίδη. Και τότε όπως τώρα με πέναλτι, μόνο που αυτή τη φορά δεν ήταν ο Μακέντα (ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε αντικρίσει τη δεύτερη κίτρινη παίρνοντας την άγουσα για τα αποδυτήρια), αλλά ο Χατζηγιοβάννης που δεν χρειάστηκε να... παρακαλέσει τον Δώνη για να το εκτελέσει. Το έκανε εντυπωσιακά ( αλά Πανένκα) και διαμόρφωσε το τελικό 1-1 που στη συνολική του εικόνα μάλλον θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως δίκαιο αποτέλεσμα.

Αλά Τρίπολη ο Παναθηναϊκός, αλά... ΑΕΚ η Ένωση
EUROKINISSI

Με μισή ώρα διαφορά, η ΑΕΚ έπαιζε με την Ξάνθη... την ύπαρξή της. Είχαν προηγηθεί τρεις συνεχόμενες ήττες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το 0-2 από τον Ατρόμητο, το 2-1 από τον Παναιτωλικό και το 0-2 από τον Αγιαξ. Αποτελέσματα που έβγαζαν εκτός στόχων την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Από μόνο του αυτό έδινε χαρακτήρα ντέρμπι στο 'παγωμένο' ΟΑΚΑ, αλλά η ΑΕΚ αυτή τη φορά δεν λάθεψε.

Ένα γκολ στην αρχή και ένα γκολ στο φινάλε ήταν αυτά που έγραψαν την ιστορία της αναμέτρησης όπου η Ένωση έπαιξε καλύτερα, είχε ευκαιρίες (με σημαντικότερη το δοκάρι του Λιβάγια) και δίκαια πανηγύρισε τη (λυτρωτική) νίκη. Ο Πόνσε στο 8ο λεπτό σκόραρε το έκτο φετινό γκολ του στο πρωτάθλημα και το δεύτερο όπου η ΑΕΚ προηγήθηκε πριν το πρώτο δεκάλεπτο (η προηγούμενη φορά ήταν το εφετινό 4-0 επί του Άρη) και ο Μάρκο Λιβάγια στο 90' έβαλε την υπογραφή του στο 2-0 που -βάσει εξελίξεων- είχε μεγαλύτερη σημασία στο ψυχολογικό κομμάτι από το βαθμολογικό.

Photo credits: Motion Team, Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK