Το fair play διδάσκεται στον Παναθηναϊκό από την κ15

Παίκτης του Παναθηναϊκού έστειλε την μπάλα επίτηδες άουτ σε τετ α τετ, ώστε να διακοπεί αγώνας και να παρασχεθούν πρώτες βοήθειες σε τραυματισμένο αντίπαλο. Υπάρχει fair play στη Super League κ15...

Το fair play διδάσκεται στον Παναθηναϊκό από την κ15

Τα τμήματα υποδομής ενός συλλόγου δεν παίζουν ρόλο μόνο στην ποδοσφαιρική μόρφωση των εκκολαπτόμενων παικτών, αλλά και στη διαπαιδαγώγηση των επόμενων πολιτών της κοινωνίας. Το τελευταίο είναι πιο σπουδαίο, αλλά ίσως η σημασία του να χάνεται μέσα στο πλαίσιο του ανταγωνισμού και της πίεσης που προκύπτει από ενδεχόμενο πρωταθλητισμό, ακόμα και σε μικρές ηλικίες.

Ένας αγώνας για τη Super League κ15 μεταξύ Παναθηναϊκού και Αστέρα Τρίπολης έδειξε πως δεν έχουν χαθεί τα πάντα. Κατά τη διάρκεια επίθεσης των 'πρασίνων', ένας παίκτης των Αρκάδων βρισκόταν στο έδαφος με χτύπημα από προηγούμενη φάση. Ο διευθυντής των ακαδημιών των 'πρασίνων', Τάκης Φύσσας, φώναζε στον παίκτη που είχε την μπάλα, Ευάγγελο Δήμο, να τη βγάλει εκτός αγωνιστικού χώρου για να παρασχεθούν πρώτες βοήθειες στον τραυματία παίκτη του Αστέρα.

Το σκορ ήταν στο 2-1 υπέρ του Παναθηναϊκού και με το τετ α τετ στο οποίο έφτασε ο σκόρερ του δευτέρου γκολ του 'τριφυλλιού', θα μπορούσε να έχει 'κλειδώσει' τη νίκη, ωστόσο υπάκουσε στις εντολές, έστειλε την μπάλα άουτ και έδωσε τη δυνατότητα στους γιατρούς να μπουν στο γήπεδο.

Εν τέλει, το παιχνίδι έμεινε στο 2-1, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει τους 24 βαθμούς σε 8 αγώνες και να προπορεύεται στον όμιλό του. Το σημαντικότερο απ' όλα, ιεράρχησε σωστά τα πράγματα: πρώτα οι αξίες, μετά το ποδόσφαιρο, σε οποιαδήποτε ηλικία...

News 24/7

24MEDIA NETWORK