Η Ίντερ κήρυξε πόλεμο σε Ικάρντι και Νάρα

Η Ίντερ αφαίρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού από τον Μάουρο Ικάρντι και ο Αργεντινός έμεινε εκτός αποστολής για το Europa League. Η κόντρα με τη Γουάντα Νάρα κλιμακώθηκε και αποκαλύφθηκαν τα πάντα.

Η Ίντερ κήρυξε πόλεμο σε Ικάρντι και Νάρα
AP PHOTO/LUCA BRUNO

Η ειδησεογραφία ήταν καταιγιστική. Ο πρώτος τίτλος αποκάλυπτε ότι η Ίντερ αφαιρούσε το περιβραχιόνιο από τον Μάουρο Ικάρντι και το έδινε στον Σαμίρ Χαντάνοβιτς, έστω κι αν ο Σλοβένος τερματοφύλακας το είχε αρνηθεί παλιότερα.

Λίγο αργότερα, ο Λουτσιάνο Σπαλέτι ανακοίνωσε την αποστολή για τους αγώνες των 'νερατζούρι' με τη Ράπιντ Βιέννης στο Europa League και απουσίαζε το όνομα του... συζύγου και πελάτη της Γουάντα Νάρα. Το γυαλί όχι μόνο ράγισε, αλλά θρυμματίστηκε.

Μετά από 3,5 σεζόν ως capitano, η πιο περίεργη επιλογή στην ιστορία της Ίντερ γι' αυτόν τον ρόλο είχε το τέλος που όλοι περίμεναν: ρήξη με τη διοίκηση και πιθανότατα αποχώρηση το προσεχές καλοκαίρι.

Οι λόγοι είναι πολλοί και σημαντικοί, αλλά όχι μονοδιάστατοι. Από την ανοιχτή κόντρα με τους οργανωμένους τιφόζι και την αργοπορία επιστροφής από διακοπές μέχρι τα μηνύματα στα social media και φυσικά τη σεξοβόμβα ατζέντη του.

Η Ίντερ κήρυξε πόλεμο σε Ικάρντι και Νάρα
AP PHOTO/LUCA BRUNO

Οι απειλές προς τους οργανωμένους

"Πόσοι είναι εκεί; Πενήντα; Εκατό; Διακόσιοι; ΟΚ, σημειώστε το μήνυμά μου και αφήστε το να το ακούσουν. Θα φέρω 100 εγκληματίες από την Αργεντινή που θα τους σκοτώσουν ακαριαία". Αυτό το απόσπασμα προέρχεται από την αυτοβιογραφία του αρχηγού της Ίντερ και απευθύνεται στους φιλάθλους της Ίντερ!

Λίγες ημέρες μετά από την ανανέωση του συμβολαίου του τον Οκτώβριο του 2016, ο Αργεντινός κυκλοφόρησε το βιβλίο του στο οποίο περιέγραφε ένα περιστατικό που σημειώθηκε τη σεζόν 2014-2015, μετά από την εκτός έδρας ήττα από τη Σασουόλο για τη Serie A. Ο Ικάρντι πλησίασε την κερκίδα των φιλοξενουμένων, πέταξε τη φανέλα του προς τα εκεί, όμως ένας φίλαθλος του την πέταξε πίσω.

"Έβγαλα τη φανέλα και το σορτς μου και τα έδωσα σε ένα παιδί. Είναι κρίμα που ένας επικεφαλής των φανατικών πήγε από πάνω του, του πήρε τη φανέλα από τα χέρια και την πέταξε πίσω σε μένα με αηδία. Εκείνη τη στιγμή βγήκα εκτός εαυτού, θα του έδινα μπουνιά του μπάσταρδου γι' αυτό που έκανε", έγραψε και στη συνέχεια αποκάλυψε την υβριστική συνομιλία που είχε με τους φιλάθλους.

"Στα αποδυτήρια, χειροκροτήθηκα σαν είδωλο", πρόσθεσε, όμως δεν έφυγε νικητής από το γήπεδο, αφού κατόπιν εντολής της διοίκησης, επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο μαζί με άλλους συμπαίκτες για να ρίξει τους τόνους. "Ήμουν ξεκάθαρος. Είμαι έτοιμος να τους αντιμετωπίσω έναν έναν. Ίσως δεν το ξέρουν ότι μεγάλωσα σε μία από τις γειτονιές της Νότιας Αμερικής με την υψηλότερη εγκληματικότητα και ο κόσμος σκοτώνεται στον δρόμο".

Με την κυκλοφορία του βιβλίου, οι οργανωμένοι φίλοι των 'νερατζούρι' αντέδρασαν και άρχισαν να σηκώνουν πανό κατά του Ικάρντι στα επόμενα παιχνίδια, ακόμα και να γράφουν συνθήματα έξω από το σπίτι του. Η διοίκηση της Ίντερ, η οποία δεν εξακριβώθηκε ποτέ αν γνώριζε το περιεχόμενο του βιβλίου πριν από την έκδοσή του, επιχείρησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Στη μέση μπήκε και ο εμβληματικός προκάτοχος του περιβραχιονίου και συμπατριώτης του Ικάρντι, Χαβιέρ Σανέτι, και μετά από ορισμένες εβδομάδες έντασης, η κατάσταση εκτονώθηκε, με τις δύο πλευρές να κρύβουν τα πάντα κάτω από το... χαλάκι, ειδικά από τη στιγμή που ο Ικάρντι σκόραρε κατά ριπάς.

Τα γκολ τον κράτησαν στην επιφάνεια

Η αποχώρηση του Μάσιμο Μοράτι από την ομάδα μετά από 3 δεκαετίες, τα ατελείωτα πάρε δώσε στις μεταγραφικές περιόδους, οι διαρκείς αλλαγές προπονητών και τα άσχημα πλασαρίσματα της Ίντερ στη βαθμολογία μετέτρεπαν τα γκολ του Ικάρντι σε αχτίδα φωτός για τον οργανισμό, που γρήγορα άρχισε να περιστρέφεται γύρω από τον Αργεντινό.

Ακόμα κι όταν εκείνος προσέλαβε ως ατζέντη τη Νάρα, ουδείς από την ομάδα δεν μπορούσε να κάνει κάτι για να αποτρέψει αυτήν την εξέλιξη, αν και αρκετοί θα πόνταραν ότι ίσως γυρίσει μπούμερανγκ.

Η αλήθεια είναι ότι η φανατική υποστήριξη της Νάρα προς τον Ικάρντι και κατά συνέπεια προς την Ίντερ ήταν ευχάριστη για τα πλάνα της ομάδας, τουλάχιστον όσο αυτή κράτησε. Γι' αυτόν τον λόγο και αρκετά παραπτώματα κρύφτηκαν από τη δημοσιότητα.

Η Ίντερ κήρυξε πόλεμο σε Ικάρντι και Νάρα
AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Όταν 48 ώρες πριν από το κρίσιμο παιχνίδι κόντρα στην Αϊντχόφεν για την πρόκριση στα νοκ άουτ του Champions League ο Ικάρντι ταξίδεψε στη Μαδρίτη για να παρακολουθήσει τον τελικό του Copa Libertadores μεταξύ Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς (αν και δεν αγωνίστηκε ούτε σε επίπεδο ακαδημιών σε ομάδα της πατρίδας του), στην Ίντερ υποβάθμισαν το γεγονός.

Μόνο που η κατάσταση τη φετινή σεζόν είχε γίνει ήδη αφόρητη και το γεγονός ότι επέστρεψε μία ημέρα αργότερα από τους συμπαίκτες του από τις διακοπές της φετινής Πρωτοχρονιάς και τιμωρήθηκε με το μάξιμουμ πρόστιμο των 100.000 ευρώ (η Νάρα το διαψεύδει, ο σύλλογος το επιβεβαιώνει), δεν ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Αυτό συμβαίνει όλη τη φετινή σεζόν, με πρωταγωνίστρια την εδώ και 4,5 χρόνια σύζυγό του.

Οι δηλώσεις της Νάρα ενόχλησαν την Ίντερ

Από το καλοκαίρι η Νάρα είχε αρχίσει τις περίεργες δηλώσεις σχετικά με το μέλλον του άντρα της και το κατά πόσο αυτό είναι συνδεδεμένο με το 'Τζιουζέπε Μεάτσα'. Μπορεί να μην υπάρχει πιο υψηλό συμβόλαιο στην ομάδα από εκείνο του Ικάρντι, ωστόσο τα 4.500.000 ευρώ ετησίως (όσα και ο Ρατζά Ναϊνγκολάν) μοιάζουν λίγα για τις οικονομικές δυνατότητες των νέων ιδιοκτητών της 'Suning' και κυρίως λίγα σε σχέση με τους μισθούς στη Γιουβέντους, στη Νάπολι, στη Μίλαν και στη Ρόμα.

Η συμφωνία εκπνέει το καλοκαίρι του 2021, όμως η Νάρα προέβαινε συνεχώς σε οχλήσεις για νέο συμβόλαιο, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τη νέα διοίκηση, ειδικά όταν αυτό γινόταν δημοσίως, σε τηλεοπτικούς σταθμούς ή ακόμα και στα δημοφιλή social media της.

"Όχι στη σαπουνόπερα. Η Γουάντα ξέρει που να με βρει, αν έχει να μου πει κάτι. Έχουμε προσφέρει ήδη νέο συμβόλαιο στον Μάουρο πριν από δυο μήνες, χωρίς να λάβουμε απάντηση", ήταν η δήλωση του αθλητικού διευθυντή της Ίντερ, Πιέρο Αουζίλιο, όταν η Νάρα άφησε να εννοηθεί ότι ο σύλλογος ήθελε να παραχωρήσει τον Ικάρντι στη Γιουβέντους το καλοκαίρι.

Η Ίντερ κήρυξε πόλεμο σε Ικάρντι και Νάρα
AP PHOTO/LUCA BRUNO

Από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, η Νάρα γινόταν ολοένα και πιο ενοχλητική για τους παράγοντες της Ίντερ, δηλώνοντας κατά καιρούς ότι οι άνθρωποι της ομάδας δεν τους έχουν μιλήσει, ότι η Ίντερ δεν προσφέρει νέα συμφωνία στον Ικάρντι, ότι αξίζει τα διπλά από κάθε άλλον παίκτη στο ρόστερ, ότι είναι ευθύνη των συμπαικτών του η 'αφλογιστία' του Αργεντινού τη φετινή σεζόν.

Δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι οι αρνητικές φήμες για την ίδια και τον Ικάρντι ίσως πηγάζουν από τον σύλλογο και ότι οι υπόλοιποι παίκτες των 'νερατζούρι' έχουν πρόβλημα με τον Ικάρντι και το βγάζουν στον αγωνιστικό χώρο. Κατά καιρούς, δε, δηλώνει ότι μία ντουζίνα από ομάδες περιμένουν στη γωνία για τον σύζυγο - πελάτη της και μάλιστα αρκετές φορές ποστάρει στα social media με ψεύτικη τοποθεσία από εκείνη στην οποία βρίσκεται κανονικά, εντείνοντας την ατμόσφαιρα περί φυγής στο εξωτερικό.

Προ ημερών, πάλι σε έναν αγώνα κόντρα στη Σασουόλο που η Ίντερ δεν κατάφερε να κερδίσει, ο Σπαλέτι... παράκουσε την ομερτά που είχε επιβληθεί από πλευράς διοίκησης και μίλησε ανοιχτά για τον Ικάρντι και την κακή φόρμα του, συνδέοντάς την με το σίριαλ της υπογραφής νέου συμβολαίου. "Η διοίκηση πρέπει να κάνει κάτι με αυτό", σημείωσε.

Αυτό ήταν. Η Νάρα... απασφάλισε ξανά και άρχισε να αφήνει υπονοούμενα για τον κίνδυνο ο Ικάρντι να φύγει από την ομάδα και ασχολήθηκε ακόμα και με άλλες ανοιχτές υποθέσεις της ομάδας, όπως εκείνη του Ίβαν Πέρισιτς. "Ίσως ο Κροάτης να θέλει να φύγει εξαιτίας προσωπικών προβλημάτων", ήταν η σπόντα της για τους ανθρώπους της Ίντερ, όταν ο φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου ζήτησε μεταγραφή.

Μαρότα - Νάρα σημειώσατε άσο

Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, δεν ζύγισε σωστά την κατάσταση. Εδώ και περίπου δύο μήνες, στο οργανόγραμμα της ομάδας υπάρχει ο 'αναμορφωτής' της Γιουβέντους, ο οποίος μπορεί να τα 'έσπασε' με τον Αντρέα Ανιέλι και να έφυγε από τους 'μπιανκονέρι', ωστόσο αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη ταύτιση με τους Κινέζους ιδιοκτήτες της Ίντερ.

Η 'Suning' στηρίζει απόλυτα τον Μπέπε Μαρότα κι εκείνος δείχνει να μην ανέχεται αυτήν τη συμπεριφορά της Νάρα. Μετά από τις δηλώσεις περί Πέρισιτς, δημιουργήθηκε ένα μπλοκ εναντίον της Νάρα, στο οποίο ανήκει πλέον και ο Σπαλέτι, σύμφωνα με την 'Gazzetta dello Sport'.

Η Ίντερ κήρυξε πόλεμο σε Ικάρντι και Νάρα
AP PHOTO/GREGORIO BORGIA

Ο Ικάρντι στήριζε δημοσίως στο παρελθόν τη σύζυγό του και μητέρα των δύο κορών τους (η Νάρα έχει και 3 γιους με τον πρώην σύζυγό της και συμπαίκτη του Ικάρντι, Μάξι Λόπες), εις βάρος άγνωστων ή ασήμαντων επικριτών. Τώρα δεν είχε απέναντί του απλούς φιλάθλους ή δημοσιογράφους, είχε απέναντί του την Ίντερ που είχε πρόβλημα με τη Νάρα. Ο Ικάρντι τη στήριξε ξανά και έδωσε γροθιά στο γυαλί.

Ο Ικάρντι επέλεξε στρατόπεδο

Η αρχή του τέλους δεν ήρθε ούτε μετά από τα 7 σερί παιχνίδια πρωταθλήματος δίχως γκολ (πρώτη φορά στην καριέρα του στην Ίντερ) ούτε μετά από τις κακές εμφανίσεις του όλη τη σεζόν, όπου δεν ακουμπάει την μπάλα πάνω από 10 φορές ανά αγώνα κι έχει να σκοράρει σε ροή παιχνιδιού από τον Οκτώβριο.

Ένα ποστάρισμά του στο instagram μετά από την εντός έδρας ήττα από την Μπολόνια στις 3 Φεβρουαρίου ήταν αρκετό για να βάλει ουσιαστικά 'ταφόπλακα' στις σχέσεις του με τον σύλλογο. Ήταν ένα μήνυμα που απευθυνόταν στους φιλάθλους, με τους οποίους είχε κάνει... ανακωχή, αλλά την καταπάτησε. "Αν δεν μπορείτε να μας υποστηρίζετε όταν χάνουμε, τότε να μην μας υποστηρίζετε και όταν νικάμε", έκλεινε το μήνυμά του.

Έξι μέρες αργότερα, η Ίντερ διέκοψε ένα κακό σερί 4 αγώνων δίχως νίκη με τον... χαμένο της υπόθεσης Ικάρντι, τον Αργεντινό επιθετικό που βλέπει την 'πλάτη' του συμπατριώτη του στην ενδεκάδα, Λαουτάρο Μαρτίνες. Ο τελευταίος μπήκε αλλαγή στο 77' στον εκτός έδρας αγώνα με την Πάρμα και δύο λεπτά αργότερα σημείωσε το νικητήριο τέρμα.

Οι 'νερατζούρι' μπορούσαν να νικήσουν και χωρίς τα γκολ του Ικάρντι, ο οποίος πλέον, στηρίζοντας τη σύζυγό του, κρίνεται μεγαλύτερο βάρος από όφελος για τον σύλλογο. Η ρήτρα των 110.000.000 ευρώ, που έχει ισχύ από την 1η μέχρι τις 15 Ιουλίου, μοιάζει αρκετά μεγάλη πλέον και η Ίντερ αντί να την ανεβάσει με νέο συμβόλαιο, ενδέχεται να ακούσει και χαμηλότερες προτάσεις για την πώλησή του.

Το περιβραχιόνιο και ο αποκλεισμός από την αποστολή του αγώνα με τους Αυστριακούς είναι κάτι παραπάνω από μήνυμα. Είναι μία κανονική δήλωση. Το ίδιο και το like που πάτησε ο Μαρσέλο Μπρόζοβιτς στην είδηση ότι το περιβραχιόνιο αφαιρέθηκε από τον Ικάρντι και παραχωρήθηκε στον Χαντάνοβιτς, αποδεικνύοντας ότι το κλίμα κι εντός αποδυτηρίων είναι εις βάρος του (τέως) αρχηγού της ομάδας.

Οι κακές γλώσσες υποστηρίζουν ότι ο Ικάρντι πήρε εξ αρχής το περιβραχιόνιο, μόλις στα 22 του, για να υπογράψει αργότερα νέο 'δεσμευτικό' συμβόλαιο με την Ίντερ. Δυόμιση χρόνια μετά από την υπογραφή του, η Ίντερ του αφαιρεί αυτό το περιβραχιόνιο, ίσως για να απελευθερωθεί από αυτό το συμβόλαιο.

Photo credits: AP Photo/Luca Bruno, Gregorio Borgia, Antonio Calanni

News 24/7

24MEDIA NETWORK