Το συγκλονιστικό αθλητικό πρωτοσέλιδο για την τραγωδία στη Γένοβα

Τζένοα και Σαμπντόρια έδειξαν αλληλεγγύη στα θύματα της τραγωδίας από την κατάρρευση της οδογέφυρας Μοράντι στην Γένοβα και το γεγονος αυτό ώθησε την "Corriere dello Sport" να κυκλοφορήσει την Παρασκευή με ένα συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο που κάνει όλη την Ιταλία να ανατριχιάζει (PHOTO).

Το συγκλονιστικό αθλητικό πρωτοσέλιδο για την τραγωδία στη Γένοβα

Οι (πολλές) φωνές που ακούγονταν τόσα χρόνια και ζητούσαν επιτακτικά έκτακτη συντήρηση της γέφυρας δεν εισακούστηκαν ποτέ και έτσι εδώ και μερικά 24ωρα η ποδοσφαιρική Ιταλία βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και θλίψης.

Ένα τεράστιο κομμάτι της οδογέφυρας Μοράντι κατέρρευσε ξαφνικά σκορπώντας το θάνατο σε δεκάδες αθώες ψυχές που είχαν την ατυχία να διασχίζουν εκείνη την ώρα το συγκεκριμένο δρόμο με τα αυτοκίνητά τους ή να βρίσκονται κάτω από την γέφυρα και πλέον η πρεμιέρα της Serie A θα λάβει χώρα κάτω από τη βαριά σκιά πένθους.

Μάλιστα, οι δύο μεγάλοι ποδοσφαιρικοί εκπρόσωποι της πόλης της Γένοβας ζήτησαν αναβολή και την πέτυχαν, με την ιταλική λίγκα να ανακοινώνει επίσημα πως τα ματς Σαμπντόρια-Φιορεντίνα και Μίλαν-Τζένοα δεν θα διεξαχθούν αυτό το Σαββατοκύριακο, με πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής για το Μίλαν-Τζένοα να είναι η ερχόμενη Τρίτη (21/8) και για το Σαμπντόρια-Φιορεντίνα μία ημέρα μετά (22/8).

Κάποιοι πάντως είχαν ζητήσει ακόμα και αναβολή όλης της αγωνιστικής ως ένδειξης σεβασμού για τα θύματα της τραγωδίας, με την "Corriere dello Sport" να ευαισθητοποιείται από αυτό το τραγικό γεγονός και να κυκλοφορεί την Παρασκευή με ένα συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο.

Το συγκλονιστικό αθλητικό πρωτοσέλιδο για την τραγωδία στη Γένοβα

Σε αυτό βλέπουμε τη γέφυρα διαλυμένη και δύο οπαδούς αγκαλιασμένους, ένας της Τζένοα και ένας της Σαμπντόρια, να απλώνουν τα χέρια τους για να "κλείσουν την τρύπα" που υπάρχει ("Γένοβα για μας" ο τίτλος της εφημερίδας), με το εν λόγω έντυπο να έχει αριστερά και δεξιά στη πρώτη δελίδα της, δύο αρθρογραφίες.

Στα αριστερά, σε ένα κείμενο που έχει την υπογραφή του Ρομπέρτο Περόνε, υπάρχει η άποψη πως θα έπρεπε να μην παιχτεί ποδόσφαιρο αυτό το Σαββατοκύριακο και στα δεξιά, σε κείμενο που έχει την υπογραφή του Τζανκάρλο Ντότο, γίνεται λόγος για την ανάγκη να παιχτεί μπάλα από τη στιγμή που "η ζωή και ο θάνατος συνυπάρχουν".

News 24/7

24MEDIA NETWORK