Άνοιξε ξανά η υπόθεση που έχει ως φερόμενο βιαστή τον Cristiano Ronaldo

Ο CR7 είναι αθώος -στην κατηγορία για βιασμό-, μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Το φερόμενο ως θύμα έδωσε -και άλλες- λεπτομέρειες για το βράδυ του 2009. Διάβασε την ιστορία, πριν καταδικάσεις.

Άνοιξε ξανά η υπόθεση που έχει ως φερόμενο βιαστή τον Cristiano Ronaldo

Δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα εύκολο να είσαι ο Cristiano Ronaldo. Πέραν του προφανούς, δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα εύκολο να ζεις υπό το βλέμμα εκατομμυρίων ανθρώπων που καταγράφουν την κάθε σου κίνηση. Και σίγουρα δεν είναι εύκολο να είσαι τόσο υπολογιστικός και κυνικός που να τους κρατάς όλους μακριά, φοβούμενος ότι θα βρουν έναν τρόπο να σε εκμεταλλευτούν. Επίσης, δεν πρέπει να είναι εύκολο να θυμάσαι πως και εσύ είσαι άνθρωπος, μαζί και ότι για όλα υπάρχουν όρια. Πάμε τώρα και στο θέμα μας.

Η Kathryn Mayorga, δασκάλα στο επάγγελμα κατήγγειλε πως ο CR7 τη βίασε, σε ξενοδοχείο του Las Vegas, το 2009. Για την ακρίβεια "στο μπάνιο της σουίτας του, μολονότι του είπα επανειλημμένως όχι". Ήταν το καλοκαίρι που ο Ronaldo άφησε τη Manchester United για τη Real Madrid και έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του κόσμου. Γνώρισε την Kathryn στο Rain, γνωστό nightclub της "πρωτεύουσας" του τζόγου, όπου εκείνη εργαζόταν.

Την κάλεσε στη σουίτα του, εκείνη πήγε, αλλά αρνήθηκε μια σειρά από αιτήματα του superstar για... συνέχεια, με τελευταίο το πρωκτικό σεξ. Σημείωση: όλα αυτά τα 'χει πει η 34χρονη, ξανά και ξανά τις τελευταίες ημέρες. Η τελευταία της συνέντευξη ήταν στο Der Spiegel. Εκεί αποκάλυψε ότι "έφτασε στο σημείο να με παρακαλά για να ακουμπήσω το μόριο του, για 30 δευτερόλεπτα.

"Εγώ γελούσα, σκεπτόμενη ότι μου κάνει πλάκα. Ένας τόσο διάσημος και ωραίος άνδρας, να είναι loser και φρικιό".

Ακολούθως συμφώνησε να τον φιλήσει, μήπως -λέει- και την αφήσει ήσυχη, αλλά εκείνος επέμενε, τελικά την άρπαξε και την ανάγκασε να κάνουν σεξ. "Είπα "όχι" πάρα πολλές φορές, αλλά με αγνοοούσε. Αφότου με κακοποίησε, δεν με άφηνε να φύγω". Όταν τα κατάφερε, πήγε στο αστυνομικό τμήμα του Las Vegas και κατέθεσε καταγγελία. Δεν κατονόμασε όμως, τον κακοποιό ή το μέρος στο οποίο κακοποιήθηκε. "Για τρεις μήνες ήμουν σε σοκ, ώσπου τελικά αποφάσισα να βάλω μια τελεία και δέχθηκα το συμβιβασμό".

Όπου "συμβιβασμός" βάλε 460.000 ευρώ.

Μεταξύ των εγγράφων του συμβιβασμού, όπως γράφει η Der Spiegel, υπάρχει και ένα με τις ερωτήσεις των δικηγόρων του Ronaldo στον πελάτη τους. Εκεί, πάντα βάσει της γερμανικής εφημερίδας, παραδέχεται ότι η Mayorga του ζήτησε να σταματήσει πολλές φορές. Άλλο έγγραφο ήταν η επιστολή που έπρεπε να γράψει η Mayorga στον Ronaldo. Αναφερόταν πως οι δικηγόροι του οφείλουν να τον υποχρεώσουν να τη διαβάσει, εντός δεκαπενθημέρου. "Αυτό δεν έγινε ποτέ". Και άρα ο Ronaldo δεν τίμησε βασικό όρο του συμβιβασμού.

Στην εύλογη ερώτηση "και τώρα το θυμήθηκες;" είπε ότι "αποφάσισα να προβώ στη δημοσιοποίηση αυτής της ιστορίας, στο πλαίσιο του κινήματος #MeToo". Αναγνώρισε ότι παραβίασε τους όρους του συμβιβασμού, γεγονός που σημαίνει ότι ενδέχεται να κληθεί να επιστρέψει χρήματα που πήρε πριν οκτώ χρόνια "από λογαριασμό που υπήρχε στον παράδεισο της φοροαπαλλαγής, στις Παρθένες Νήσους και είχε καταχωρηθεί σε εταιρεία που διαχειρίζεται τα χρήματα που κερδίζει ο Ronaldo, από τις διαφημίσεις και τις χορηγίες".

Πέραν αυτών, θα κληθεί να πληρώσει τα νομικά έξοδα και αυτά του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Και το γεγονός ότι εμφανίζονται φωτογραφίες από τη συνεύρεση τους στο club (αφενός δεν αποδεικνύουν κάτι, αφετέρου τίποτα πια, δεν μπορεί να θεωρηθεί ως τυχαίο), δεν τη βοηθά.

Ο Christian Schertz, δικηγόρος του παίκτη δέχθηκε να σχολιάσει όσα είχε να πει η Mayorga στην Der Spiegel. Εξήγησε ότι "όσα είπε η κυρία σε εσάς, είναι παράνομα και παραβιάζουν τα προσωπικά δικαιώματα του πελάτη μου, με πολύ σοβαρό τρόπο". Κατέληξε στο "είναι μια από τις σοβαρότερες παραβάσεις που 'χουν γίνει, σε επίπεδο προσωπικών δεδομένων, τα τελευταία χρόνια" και θα υπάρχουν συνέπειες.

"Έχω καθαρή τη συνείδηση μου"

Οι δικηγόροι της Mayorga κατέθεσαν αγωγή εναντίον του Ronaldo, στο δικαστήριο της Clark County, στη Nevada και την επομένη έδωσαν συνέντευξη Τύπου, στην οποία είπαν πως η πελάτισσα τους έχει υποστεί ψυχολογικές και συναισθηματικές βλάβες από την "alleged" (μέχρι αποδείξεως) επίθεση. Εμφάνισαν και έγγραφο από ψυχίατρο που ενημέρωνε ότι η γυναίκα πάσχει από μετα-τραυματικό στρες και κατάθλιψη. Ναι, από την υπόθεση του 2009.

Ο παίκτης έχει 20 ημέρες για να απαντήσει. Χρειάστηκε μόλις λίγες ώρες, για να γράψει στο Twitter ότι "αρνούμαι τις κατηγορίες. Ο βιασμός είναι ένα απαράδεκτο έγκλημα που αντιτίθεται σε ό,τι πιστεύω και ό,τι είμαι. Επειδή θέλω να καθαρίσω το όνομα μου, αρνούμαι να τροφοδοτήσω το θέαμα που προκάλεσαν, μέσω των media, άνθρωποι που αναζητούν την προώθηση των εαυτών τους, στην πλάτη μου. Έχω καθαρή τη συνείδηση μου και περιμένω με ηρεμία, τα αποτελέσματα των ερευνών".

Η NIKE ανησυχεί για τις αποκαλύψεις, ο Santos πιστεύει τον παίκτη

Όσοι συνεργάζονται μαζί του δέχθηκαν τα πυρά του κόσμου στα social networks (όπως φυσικά και εκείνος). Η NIKE, εταιρεία που του δίνει 870 εκατ. ευρώ, δήλωσε "είμαστε βαθύτατα ανήσυχοι για τους ισχυρισμούς και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση". Η Juventus τώρα, που του έδωσε 112 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι τάχθηκε δίπλα στον παίκτη, ο οποίος εξακολουθεί να αρνείται τα πάντα.

H EA Sports, που επίσης έχει συμβόλαιο με τον Πορτογάλο, ακολούθησε την τακτική της Nike, εξηγώντας ότι "παρακολουθούμε από κοντά την κατάσταση και περιμένουμε από τους αθλητές που τιμούμε με το εξώφυλλο και τους πρεσβευτές μας, να συμπεριφέρονται με τρόπο που είναι συνεπής με τις αξίες της EA".

Ο Fernando Santos άφησε τον Cristiano εκτός αποστολής, για τις δυο ερχόμενες υποχρεώσεις της εθνικής (ματς με την Πολωνία, για το UEFA Nations League και φιλικό με τη Σκωτία), για να εξηγήσει στην εφημερίδα Ο Jogo "προσωπικά στηρίζω τους παίκτες μου και εν προκειμένω δεν τίθεται καν, θέμα αλληλεγγύσης. Πιστεύω όσα είπε ο παίκτης δημοσίωσς, πως θεωρεί απεχθή το βιασμό και ότι είναι αθώος των κατηγοριών. Συζητήσαμε με τον παίκτη και τον πρόεδρο της ομοσπονδίας και συμφωνήσαμε πως δεν θα είναι στις δυο προσεχείς κλήσεις".

Photo: AP Photo/Luca Bruno

News 24/7

24MEDIA NETWORK