Ο Ρονάλντο απάντησε για τον γάμο του, τα στοιχήματα που βάζει, τον Μέσι και τη Ρεάλ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έδωσε συνέντευξη σε 3 ιταλικές εφημερίδες και μίλησε για τα πάντα. Οι απαντήσεις του είναι πιο ενδιαφέρουσες από την... παραδοχή του ότι έπρεπε να κερδίσει ο ίδιος τη Χρυσή Μπάλα.

Ο Ρονάλντο απάντησε για τον γάμο του, τα στοιχήματα που βάζει, τον Μέσι και τη Ρεάλ
AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είναι μία συνηθισμένη περίπτωση ποδοσφαιριστή και γι' αυτό δεν δίνει συνηθισμένες συνεντεύξεις.

Μετά από τη νίκη της Γιουβέντους στο Derby d' Italia επί της Ίντερ και την εξασφάλιση ευχάριστων γιορτών λόγω απόστασης από τον ανταγωνισμό τίτλου, ο Πορτογάλος επιθετικός παραχώρησε κοινή συνέντευξη στις 3 μεγάλες αθλητικές εφημερίδες της χώρας, σε Gazzetta dello Sport, Corriere dello Sport και Tuttosport.

Η συνέντευξη περιελάμβανε αγωνιστικά ζητήματα και ορισμένα πιο.. σκανδαλοθηρικά, όπως απαντήσεις για το αν παντρεύτηκε την Χεορχίνα Ροντρίγκες ή τα αισθήματά του για τον Λιονέλ Μέσι.

Ο 33χρονος 5 φορές κάτοχος της Χρυσής Μπάλας (μίλησε και γι' αυτό) σχολίασε τα πάντα και δεν παρέλειψε να ρίξει και σπόντες στη Ρεάλ, συγκρίνοντάς την με τη Γιουβέντους.

Επιλέξαμε τα πιο ενδιαφέροντα αποσπάσματα της μεγάλης συνέντευξης του Ρονάλντο και σας τα παρουσιάζουμε:

Για τον Λιονέλ Μέσι

'Δεν μου λείπει ο Μέσι, ίσως να του λείπω εγώ. Έχω αγωνιστεί σε Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία και στην εθνική ομάδα μου, ενώ εκείνος είναι ακόμα στην Ισπανία. Ίσως με χρειάζεται περισσότερο. Για μένα η ζωή είναι πρόκληση. Μου αρέσει και μου αρέσει να κάνω τον κόσμο χαρούμενο. Θα μου άρεσε να έρθει στην Ιταλία μια μέρα. Ελπίζω να αποδεχθεί την πρόκληση όπως έκανα εγώ, όμως αν είναι χαρούμενος εκεί, τότε το σέβομαι αυτό. Είναι φανταστικός παίκτης και καλός άνθρωπος, αλλά δεν μου λείπει τίποτα από εκεί. Αυτή είναι η νέα ζωή μου και είμαι χαρούμενος'.

Για τα στοιχήματα που βάζει στο προπονητικό κέντρο

'Ποτέ δεν βάζω στοιχήματα με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι για τίποτα, όμως το κάνω με τους Πάουλο Ντιμπάλα, Μάριο Μάντζουκιτς και Σάμι Κεντίρα. Στο 99% των περιπτώσεων κερδίζω, ίσως μερικά ευρώ ή ένα μπουκάλι κρασί. Στα αποδυτήρια στήνω ένα κελάρι, έχω μία συλλογή με 3 φιάλες και 200-300 ευρώ'.

Για την επιλογή της Γιουβέντους

'Η Ιταλία είναι σπουδαία μέχρι τώρα. Ο Τύπος πάντα λέει καλά πράγματα για μένα, αν και είναι αλήθεια ότι μόλις ήρθα εδώ. Το Τορίνο είναι σίγουρα διαφορετικό από τη Μαδρίτη. Είναι μικρότερο, αλλά παραδοσιακό. Μου αρέσει το μέρος, ο κόσμος και ο σύλλογος. Η Γιουβέντους είναι φανταστική και οργανωμένη, με μερικούς σκληρά εργαζόμενους παίκτες. Με εντυπωσίασαν αμέσως. Είχα πολλές προτάσεις να φύγω από τη Ρεάλ. Ποτέ δεν θα πω ποιες, όμως η Γιουβέντους είναι ένας στιβαρός σύλλογος. Έχουν τόσο μεγάλη ιστορία. Δύο τελικοί Champions League, 7 πρωταθλήματα... Γνωρίζω την ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Έχω παίξω στην Ιταλία πολλές φορές στο παρελθόν, μερικές φορές κόντρα στη Γιουβέντους. Αισθάνθηκα μία σύνδεση και μετά όλα τα άλλα. Δεν μπορούσα να είμαι 100% σίγουρος ότι πηγαίνω στην καλύτερη ομάδα του κόσμου, δεδομένου ότι πέρασα 9 χρόνια στη Ρεάλ, όμως είμαι 100% βέβαιος ότι έκανα τη σωστή επιλογή στην κατάλληλη στιγμή'.

Για τη σύγκριση Γιουβέντους - Ρεάλ

'Δεν είναι δίκαιο να αναφέρω κάποια ονόματα παικτών, όμως μπορώ να πω ότι αυτό είναι το καλύτερο σύνολο με το οποίο έχω αγωνιστεί ποτέ. Εδώ είμαστε μία ομάδα. Σε άλλα μέρη, ορισμένοι αισθάνονται μεγαλύτεροι από τους υπολοίπους, όμως εδώ όλοι είναι στην ίδια βάρκα. Είμαστε όλοι ταπεινοί και θέλουμε να νικήσουμε. Αν ο Ντιμπάλα ή ο Μάντζουκιτς δεν σκοράρουν, είναι ακόμα χαρούμενοι και χαμογελούν. Είναι πολύ ωραίο να μπορείς να δεις τη διαφορά. Στη Ρεάλ είναι επίσης ταπεινοί, όμως εδώ αισθάνομαι ότι είναι περισσότερο. Είναι πολύ διαφορετικά από τη Ρεάλ και πιο οικογένεια εδώ. Δεν με νοιάζει αν παίξω αντίπαλος με τη Ρεάλ. Το παρελθόν είναι παρελθόν. Τώρα θέλω να κερδίσω με τη Γιουβέντους. Πρέπει να παλέψω με αυτά τα χρήματα και τίποτα άλλο δεν έχει σημασία. Αν παίξω κόντρα στη Ρεάλ, θα προσπαθήσω να βάλω τα δυνατά μου'.

'Η Γιουβέντους είναι διαφορετική από όλους τους άλλους με πολλούς τρόπους, ακόμα και με τον τρόπο που μου συμπεριφέρεται. Μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Όμως προτιμώ να σταθώ στις ομοιότητες. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Ρεάλ, η Γιουβέντους είναι οι κορυφαίες ομάδες στις αντίστοιχες χώρες, όμως εδώ οι δρόμοι χωρίζουν. Οι ιταλικές ομάδες, για παράδειγμα, τείνουν να αμύνονται περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο, ενώ τα πράγματα είναι πολύ πιο χαλαρά στην Ισπανία. Στην Ιταλία, η συγκέντρωση, η αφοσίωση και η δέσμευση είναι πιο μεγάλες. Στο τέλος της ημέρας, το επίπεδο είναι παρόμοιο'.

Για το ποιος δικαιούται τη φετινή Χρυσή Μπάλα

'Νομίζω ότι τη δικαιούμαι κάθε χρόνο. Δουλεύω γι' αυτό, όμως αν δεν την κερδίσω, δεν έρχεται το τέλος του κόσμου. Τα νούμερα δεν λένε ψέμματα, όμως μην νομίζετε ότι είμαι λιγότερο χαρούμενος αν δεν την κερδίσω. Έχω φανταστικούς φίλους και έχω οικογένεια, παίζω σε έναν από τους καλύτερους συλλόγους στον κόσμο. Πιστεύετε ότι πηγαίνω σπίτι και κλαίω; Είμαι απογοητευμένος, όμως η ζωή συνεχίζεται και θα εξακολουθήσω να εργάζομαι σκληρά. Συγχαρητήρια στον Λούκα Μόντριτς, το αξίζει, όμως του χρόνου θα βρεθούμε ξανά και θα κάνω τα πάντα για να παραμείνω εκεί'.

Για τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν να βγαίνει από εκκλησία με τη σύντροφό του

'Γάμος; Η εκκλησία; Ναι, μην ανησυχείτε, θα σας εξηγήσω. Πηγαίνω στην εκκλησία κάθε εβδομάδα επειδή είμαι Καθολικός και ευχαριστώ τον Θεό για όλα όσα μου έδωσε. Του ζητάω να πρστατεύσει την οικογένειά μου και τους φίλους μου. Στο Τορίνο υπάρχουν πολλές εκκλησίες, οπότε μπορώ να επιλέξω. Οι παπαράτσι με εντόπισαν σε μία και δημιούργησαν αυτές τις φήμες'.

Photo credits: AP Photo/Antonio Calanni

News 24/7

24MEDIA NETWORK