Ο Μπορμπαλάν ήρθε Ελλάδα για τον τελικό, ο Ορσάτο πάει... Κατάρ!

Την ώρα που ο Ισπανός Νταβίντ Μπορμπαλάν ετοιμάζεται να έρθει στην Ελλάδα για τον τελικό του Κυπέλλου, ένας εκ των κορυφαίων διαιτητών στην Ιταλία πηγαίνει... Κατάρ!

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÃÉÏÕÂÅÍÔÏÕÓ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - JUVENTUS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÃÉÏÕÂÅÍÔÏÕÓ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - JUVENTUS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) ΕUROKINISSI

Στην Ελλάδα συζητείται έντονα τις τελευταίες ώρες η απόφαση της ΕΠΟ να αναθέσει, για πρώτη φορά μετά από 43 χρόνια, σε ξένο διαιτητή τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Νταβίντ Μπορμπαλάν από την Αλμερία να είναι ο εκλεκτός της που καλείται να παίξει το ρόλο του... θηριοδαμαστή στο ματς-φωτιά του ερχόμενου Σαββάτου.

Μην νομίζει πάντως κανείς πως μόνο στη χώρα μας έχουμε "θέματα" με τους διαιτητές και θα αναφέρουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα στη γειτονική Ιταλία, με τον Ορσάτο, που θεωρείται από τις κορυφαίες σφυρίχτρες στην πατρίδα του, να μένει για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική στο "ψυγείο".

Σύμπτωση θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος, ωστόσο τυχαίνει να είναι μετά την εμφάνισή του στο ντέρμπι της Ίντερ με την Γιουβέντους για την 35η αγωνιστιή της Serie A, όπου μπήκε στο στόχαστρο των ανθρώπων των Μιλανέζων για τα σφυρίγματά του, με αποκορύφωμα την κόκκινη κάρτα που έδειξε στον Βεσίνο στο 15ο λεπτό.

Ο Μπορμπαλάν ήρθε Ελλάδα για τον τελικό, ο Ορσάτο πάει... Κατάρ!

Την προηγούμενη εβδομάδα ο αρχιδιαιτητής Ριτσόλι δικαιολόγησε την απουσία του από τους ορισμούς λέγοντας πως έγινε για να... πάρει ανάσες, ωστόσο αυτό το Σαββατοκύριακο που έρχεται, ο έμπειρος διαιτητής θα πάει... ταξιδάκι, αφού οι Ιταλοί τον εστειλαν στη Ντόχα για να διευθύνει αγώνα του πρωταθλήματος του Κατάρ στις 12 του μήνα.

Την ώρα δηλαδή που υπάρχουν κρίσιμα παιχνίδια όπως το Ρόμα-Γιουβέντους και το Αταλάντα-Μίλαν, η η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία προτίμησε να τον στείλει στο Κατάρ, δίνοντας βάση στις φήμες πως με αυτό τον τρόπο θέλει να αποφύγει μία τιμωρία του ενόψει μάλιστα Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Να σημειωθεί πάντως ότι μετά τη διαιτησία του στο Ίντερ-Γιουβέντους και τον τεράστιο ντόρο που προκλήθηκε, ο Ορσάτο έχασε την ευκαιρία να σφυρίξει σε ένα από τα σημαντικότερα ματς της χρονιάς όπου ήταν μεταξύ τω υποψηφίων: τον τελικό του Europa League μεταξύ της Μαρσέιγ και της Ατλέτικο Μαδρίτης...

News 24/7

24MEDIA NETWORK