Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Φιλίπε Λουίς

Ο Φιλίπε Λουίς, ένας από τους κορυφαίους αριστερούς μπακ στον κόσμο, άργησε να κάνει το... ξεπέταγμα του και γι' αυτό υπάρχει λόγος. Τόσο σοβαρός που θα μπορούσε σήμερα η ζωή του να είναι εντελώς διαφορετική.

Brazil's Filipe Luis kicks the ball during a Copa America Group B soccer practice at Gillette Stadium, Saturday, June 11, 2016, in Foxborough, Mass. Brazil faces Peru on Sunday in a Group B match. (AP Photo/Elise Amendola)
Filipe Luis AP IMAGES

Ο έμπειρος αμυντικός της Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν από τους τυχερούς ποδοσφαιριστές που το ταλέντο του έγινε αμέσως γνωστό και σε ηλικία 18 ετών πήρε μεταγραφή στον Άγιαξ. Εκείνη την περίοδο βέβαια ήταν περισσότερο γνωστός ως ακραίος επιθετικός και λιγότερο ως αριστερός μπακ.

Αυτό με τα χρόνια άλλαξε, όπως και ο χαρακτήρας του. Βλέπετε, για τέσσερα χρόνια ο Φιλίπε Λουίς έκανε μόνο λάθη. Λάθη που τον οδήγησαν στο να έχει πρόβλημα με το αλκοόλ και καθυστέρησαν το... ξεπέταγμα του.

Στα 32 του χρόνια ο άσος της Ατλέτικο μίλησε όχι μόνο για τις αστοχίες του, αλλά και εκείνες που βλέπει να κάνουν σήμερα οι νεότεροι παίκτες. Τα τατουάζ, την επίδειξη του πλούτου και άλλα.

"Υπήρχαν στιγμές που έβγαινα έξω και έπινα. Έπινα τόσο πολύ όσο δεν έπρεπε. Ήμουν τυχερός όμως, γιατί ο πατέρας μου κατάφερε και με έβαλε στο σωστό δρόμο", είπε αρχικά στην El Mundo και συνέχισε:

"Το 80% των παικτών ζει σε μία... φούσκα. Ειδικότερα οι νεότεροι. Πιστεύουν πως το να γυρίζουν με μία επώνυμη τσάντα στο χέρι, παπούτσια των 400€ και οκτώ τατουάζ, ο κόσμος θα τους θεωρεί αστέρες και θα τους σέβεται. Δεν είναι όμως έτσι. Έχουν ξεχάσει πως είναι ο πραγματικός κόσμος".

Στη συνέχεια τόνισε: "Είμαι τυχερός γιατί όπως λέμε: 'δεν κάνω σκληρή δουλειά'. Υπάρχει πίεση, όμως οι ώρες είναι λίγες και πληρώνεσαι καλά. Κοιτάω τριγύρω μου και βλέπω πως ζει ο κανονικός κόσμος. Ξέρω πως είναι, έτσι αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να είμαι σοβαρός. Δεν θα άλλαζα τη δουλειά μου με τίποτα".

AP Photo/Elise Amendola

News 24/7

24MEDIA NETWORK