Ο... διάδοχος του Τόρες ήταν η λύτρωση του Σιμεόνε

Μπόρχα Γκαρθές. Ένα παιδί που έζησε ήδη το όνειρό του: να παίξει με την πρώτη ομάδα της Ατλέτικο και να συνδυάσει την πρώτη εμφάνισή του με λυτρωτικό γκολ στο φινάλε.

Ο... διάδοχος του Τόρες ήταν η λύτρωση του Σιμεόνε

Άτοπο και πρόωρο να συγκριθεί με τον Φερνάντο Τόρες κι ας τον συγκρίνουν ήδη, μα ο -νεαρός και άγνωστος στο ευρύ κοινό- Μπόρχα Γκαρθές έγινε μεμιάς το πρόσωπο της ημέρας.

Οι της Ατλέτικο τον ήξεραν ήδη, ιδίως ο Ντιέγκο Σιμεόνε. Ειδάλλως ο "Τσόλο" δεν θα τον εμπιστευόταν, δίνοντάς του επαγγελματικό συμβόλαιο στις αρχές Ιουλίου, ούτε θα τον έριχνε στο τελευταίο 20λεπτο ενός αγώνα που η ομάδα του Αργεντινού έψαχνε γκολ έχοντας εγκλωβιστεί στο 0-0 κόντρα στην Εϊμπάρ.

Στις 6 Αυγούστου ο γεννημένος στη Μελίγια (ισπανική πόλη-κτίση στην Αφρική) επιθετικός έκλεισε τα 19 και πριν καν συμπληρωθούν 40 ημέρες από τα γενέθλιά του ντεμπούταρε με την πρώτη ομάδα στην Primera Division. Όντας μάλιστα ο λυτρωτής των "ροχιμπλάνκος", ισοφαρίζοντας 1-1 στο 94' με σουτ λίγο μέσα από την περιοχή, τη στιγμή που ο Κόκε, ο Ντιέγκο Κόστα και ο Γκριεζμάν και όλοι οι υπόλοιποι ήταν αφοπλισμένοι.

Ο μικρός δεν είχε πολλή ώρα να ζυγίσει τα δεδομένα όταν η μπάλα βρέθηκε στο διάβα του. Δεν έβλεπε καν, σούταρε και σκόραρε με δυνατό σουτ. Αν είχε διστάσει, αν είχε κάνει δεύτερες σκέψεις, η Ατλέτικο θα είχε χάσει μετά την ασυνεννοησία στη μικρή περιοχή και το απρόσμενο 1-0 από τον Σέρχι στο 87'.

Το δικό του γκολ μείωσε τις βαθμολογικές απώλειες των Μαδριλένων. Οι οποίοι σε τέσσερα παιχνίδια πλέον έχουν νικήσει μονάχα τη Ράγιο (1-0). Εξ ου και οι αποδοκιμασίες μέχρι την ισοφάριση. Μέχρι ο Μπόρχα Γκαρθές να αποθεωθεί...

News 24/7

24MEDIA NETWORK