Η γκάφα της Μπαρτσελόνα παραλίγο να κοστίσει το next big thing της Μασία

Μία γκάφα παραλίγο να στείλει στην Εσπανιόλ ίσως τον κορυφαίο παίκτη στη Μασία αυτήν τη στιγμή, που από τα 15 του αγωνίζεται στην Κ19. Η Μπαρτσελόνα τελικά του δίνει 'χρυσάφι' για να μείνει.

Η γκάφα της Μπαρτσελόνα παραλίγο να κοστίσει το next big thing της Μασία

Το όνομα Ιλέξ Μοριμπά δεν ενεργοποιεί κάποιον νευρώνα του εγκεφάλου στην πλειονότητα των ποδοσφαιρόφιλων. Εξάλλου, πρόκειται για ένα παιδί που μόλις στις 19 Ιανουαρίου συμπλήρωσε τα 16 χρόνια του.

Γεννήθηκε στην πρωτεύουσα της Γουινέας, Κονάκρι, όμως μαθαίνει τα βασικά του ποδοσφαίρου και όχι μόνο (ίσως) στην κορυφαία ακαδημία του πλανήτη, τη Μασία.

Ποιο είναι το ιδιαίτερο γνώρισμα του νεαρού κεντρικού μέσου, με τα απίστευτα φυσικά προσόντα, που αποκαλείται "νέος Γιάγια Τουρέ" και "νέος Πολ Πογκμπά"; Παραλίγο να χαθεί από την Μπαρτσελόνα εξαιτίας μιας αδιανόητης γκάφας...

Έστειλε την προσφορά της στην Εσπανιόλ!

Από τη στιγμή που συμπλήρωσε τα 16 του, ο Μοριμπά απέκτησε το δικαίωμα να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο στην Ισπανία. Οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα άρχισαν αμέσως τις συζητήσεις με τον παίκτη της Κ19 και τον ατζέντη του και όλα έδειχναν να καταλήγουν σε συμφωνία.

Όταν ήρθε η ώρα των τελικών προσφορών, η Μπαρτσελόνα ετοίμασε την πρότασή της και την έστειλε, περιμένοντας και τη (θετική) απάντηση. Μόνο που έγινε ένα μεγάλο σφάλμα: η πρόταση δεν εστάλη στον ατζέντη του ποδοσφαιριστή, αλλά στον τεχνικό διευθυντή της μεγάλης αντιπάλου της Μπαρτσελόνα στην πόλη, της Εσπανιόλ!

Για καλή τύχη, όταν έφτασε η προσφορά στα γραφεία της Εσπανιόλ και οι άνθρωποί της διάβασαν τα αναγραφόμενα ποσά, δεν επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση. Δεν μπορούσαν εξάλλου και γι' αυτό απλά ενημέρωσαν τους 'μπλαουγκράνα' για το σφάλμα τους.

"Αν συμφωνήσει, θα αμείβεται καλύτερα από μερικούς παίκτες μας από την πρώτη ομάδα", παραδέχθηκε στο ' ESPN FC' άνθρωπος της Εσπανιόλ, θέλοντας να δείξει το μέγεθος του συμβολαίου.

Η γκάφα της Μπαρτσελόνα παραλίγο να κοστίσει το next big thing της Μασία

Έτοιμος να σπάσει το ρεκόρ

Η Μπαρτσελόνα δεν είχε άλλη λύση από να 'χρυσοπληρώσει' τον Μοριμπά για να παραμείνει κάτοικος Βαρκελώνης. Με την ευκαιρία των γενεθλίων του, έφτασαν στα χέρια του ατζέντη του πλειάδα προτάσεων από την Ισπανία και την Ευρώπη (ακούστηκαν τα ονόματα των Γιουβέντους, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι), από ομάδες που ήθελαν τις υπηρεσίες ενός σπουδαίου ταλέντου σε αυτήν την ηλικία.

Ο μόνος τρόπος για να τον κρατήσουν οι Καταλανοί ήταν να του τάξουν θέση στην Μπαρτσελόνα Β τη νέα σεζόν και φυσικά να του προσφέρουν ό,τι ήθελε από πλευράς οικονομικών ανταλλαγμάτων.

Μάλιστα, θεωρείται ο ποδοσφαιριστής που μπορεί να σπάσει το ρεκόρ του Μπόγιαν Κρκιτς, ο οποίος έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα σε ηλικία 17 ετών και 19 ημερών (ο Λιονέλ Μέσι έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 17 ετών, 3 μηνών και 22 ημερών).

Στην Κ19 από τα 15 του

Ο Μοριμπά είναι ένας ποδοσφαιριστής με πολύ στιβαρό σωματότυπο, που δύσκολα χάνει ατομικές μονομαχίες και αυτό τον βοηθάει τόσο στα ανασταλτικά, όσο και στα δημιουργικά καθήκοντά του.

Το σώμα του αλλά και η ικανότητά του με την μπάλα τον έχουν βοηθήσει να πάρει παιχνίδια στην ομάδα Κ19 ακόμα και πριν κλείσει τα 16.

Αγωνίστηκε σε 4 παιχνίδια (μία ασίστ) του φετινού Youth League, όπου οι 'μπλαουγκράνα' κατεβαίνουν ως κάτοχοι του τροπαίου και ήδη έχουν προκριθεί στην προημιτελική φάση, με αντίπαλο τη Λιόν.

Αν και δεν θα αγωνιστεί ξανά φέτος εξαιτίας ενός τραυματισμού με την εθνική Ισπανίας Κ19, αυτό το 'διαμάντι' παραμένει στον οργανισμό της Μπαρτσελόνα, μέχρι... νέας γκάφας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK