Ο Ντεμπελέ σώζει βαθμούς και σώζεται

Ο Ντεμπελέ βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου, αλλά τα γκολ που πετυχαίνει εκτός από το γεγονός πως δίνουν βαθμούς στην Μπαρτσελόνα, σώζουν και τον ίδιο. Το ερώτημα είναι μέχρι πότε;

Barcelona's Ousmane Dembele, center, scores his side's opening goal during a Spanish La Liga soccer match between Atletico Madrid and FC Barcelona at the Metropolitano stadium in Madrid, Saturday, Nov. 24, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez)
Barcelona's Ousmane Dembele, center, scores his side's opening goal during a Spanish La Liga soccer match between Atletico Madrid and FC Barcelona at the Metropolitano stadium in Madrid, Saturday, Nov. 24, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Είναι δεδομένο πως ο Ντεμπέλε δεν έχει προσαρμοστεί στην Βαρκελώνη. Είναι όμως επίσης δεδομένο πως από τα 5 γκολ που έχει πετύχει με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, τα 2 έχουν δώσει νίκες στην ομάδα του Βαλβέρδε και αυτό με την Ατλέτικο την γλίτωσε από ήττα σε ντέρμπι.

Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός βρίσκεται κάθε εβδομάδα στην πόρτα της εξόδου από το Καμπ Νόου, με τα προβλήματα να καλύπτουν αρκετές φορές το τεράστιο ταλέντο του. Ο 21χρονος φημολογείται πως είναι εθισμένος στα βιντεοπαιχνίδια, αδυνατεί να ακολουθήσει τους ρυθμούς μίας ομάδας τόσο μεγάλης όσο η Μπαρτσελόνα, αλλά παράλληλα όταν μπαίνει στο γήπεδο, δείχνει γιατί ξοδεύτηκαν τόσα εκατομμύρια για την απόκτησή του.

Δεν έχει κερδίσει φανέλα βασικού και σίγουρα δεν πρόκειται να το πετύχει στο άμεσο μέλλον αλλά ερχόμενος από τον πάγκο έχει σώσει 2 φορές την Μπαρτσελόνα από ισοπαλία και μία από ήττα.

Η αρχή έγινε πολύ νωρίς στη σεζόν και συγκεκριμένα στην πρώτη εκτός έδρας αναμέτρηση των μπλαουγκράνα. Στο σπίτι της Ρεάλ Βαγιαδολίδ ο Ντεμπελέ πέτυχε το μοναδικό τέρμα της ομάδα του Βαλβέρδε στο 57ο λεπτό, με την Μπαρτσελόνα να παίρνει τους 3 βαθμούς.

Δύο αγωνιστικές αργότερα, πάλι σε εκτός έδρας αναμέτρηση, οι Καταλανοί βρίσκονται πίσω στο σκορ στο ημίχρονο του αγώνα με την Ρεάλ Σοσιεδάδ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σουάρεζ ισοφαρίζει στο 63' και τρία λεπτά αργότερα ο Ντεμπελέ δίνει το τρίποντο στην ομάδα του, γλιτώνοντάς την από δεύτερη εκτός έδρας απώλεια δύο βαθμών.

Στο εκπληκτικό παιχνίδι στην έδρας της Ράγιο Βαγεικάνο πριν από δύο εβδομάδες, το νικητήριο γκολ έχει πετύχει ο Σουάρεζ αλλά ο Ντεμπελέ έχει βάλει το χεράκι του, ισοφαρίζοντας σε 2-2 στο 87ο λεπτό, ερχόμενος από τον πάγκο.

Τελευταίο κατόρθωμα του 21χρονου Γάλλου, ήταν αυτό στο ντέρμπι με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Εκεί όπου οι πρωτευουσιάνοι ήταν αγκαλιά με τη νίκη αλλά ο Ντεμπελέ που μπήκε στο παιχνίδι στο 80΄, πρόλαβε να σώσει την παρτίδα για την Μπασρτελόνα με γκολ στην εκπνοή της αναμέτρησης.

O Ντεμπελέ είναι σίγουρα ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και τα στοιχεία που διαθέτει δεν μπορεί να τα βρει σε άλλον παίκτη του, ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Το ερώτημα είναι αν ο οργανισμός Μπαρτσελόνα καταφέρει να τον κάνει κομμάτι της ομάδας πριν τον χάσει οριστικά για εξωαγωνιστικούς λόγους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK