Το πρώτο φετινό ρεκόρ της Μπαρτσελόνα ήρθε καλοκαίρι

Μπορεί η Μπαρτσελόνα να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη της προκειμένου να φέρει παίκτες στο "Καμπ Νοου", ξέρει, όμως, να πουλάει και εξίσου ακριβά. Υπάρχουν και οι... απαραίτητες αποδείξεις. (PHOTOS)

Το πρώτο φετινό ρεκόρ της Μπαρτσελόνα ήρθε καλοκαίρι
AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Δεν είναι λίγες οι φορές που η Μπαρτσελόνα έχει "κατηγορηθεί" ότι δεν ξέρει να κινείται στο μεταγραφικό παζάρι τόσο καλά όσο και τα υπόλοιπα μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ότι, δηλαδή, αγοράζει ακριβά και πουλάει φθηνά.

Πάντως τα... πάρε-δώσε της το εφετινό καλοκαίρι καταρρίπτουν αυτόν τον "μύθο", καθώς η ομάδα αποδείχθηκε... σκληρό καρύδι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Για την ακρίβεια, απ' τις εφετινές πωλήσεις τα ταμεία του συλλόγου γέμισαν κατά 124.2 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό εσόδων που αποτελεί ρεκόρ για τους "μπλαουγκράνα".

Με εξαίρεση φυσικά την περσινή σεζόν όπου η Παρί Σεν Ζερμέν αναγκάστηκε να πληρώσει την ρήτρα των 222 εκατομμυρίων του Νεϊμάρ αφού έτσι προβλεπόταν στο συμβόλαιό του.

Το πρώτο φετινό ρεκόρ της Μπαρτσελόνα ήρθε καλοκαίρι

Η Μπαρτσελόνα έχει δώσει συνολικά 9 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων ξεχωρίζει η παραχώρηση του Παουλίνιο στην κινέζικη Γκουανζού υπό τη μορφή δανεισμού, έναντι 50 εκατομμυρίων ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK