Πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια Clasico χωρίς Μέσι ή Ρονάλντο

Ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχουν σημαδέψει την Primera Division και τα ντέρμπι της Μπαρτσελόνα με την Ρεάλ Μαδρίτης. Με τον Πορτογάλο στην αγκαλιά της Γιουβέντους και τον Μέσι τραυματία, το Clasico που έρχεται θα είναι το πρώτο χωρίς έναν εκ των δύο στο γήπεδο μετά από 11 χρόνια.

Πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια Clasico χωρίς Μέσι ή Ρονάλντο

Δεκέμβριος του 2007 και η Μπαρτσελόνα του Λιονέλ Μέσι με τους Τσάβι, Ινιέστα, Τουρέ στα χαφ και τους Ετό (2 γκολ), Γκουντγιόνσεν (1 γκολ) στην επίθεση περνάει από την Βαλένθια με το επιβλητικό 3-0. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ των μπλαουγκράνα δεν σκοράρει απέναντι στον Σαντιάγο Κανιθάρες αλλά δίνει δύο ασίστ και βάζει σε ένα ακόμα παιχνίδι το όνομα του στην στατιστική.

Το αποτέλεσμα και η εμφάνιση είναι το καλύτερο ορεκτικό για την Μπαρτσελόνα που υποδέχεται μία εβδομάδα μετά την Ρεάλ Μαδρίτης στο Καμπ Νόου, για το μεγάλο ντέρμπι της Ισπανίας. Όπως και σήμερα μετά τη νίκη επί της Σεβίλλης κανείς δεν χαμογελά στη Βαρκελώνη. Σε εκείνο το παιχνίδι στη Βαλένθια ο Λιονέλ Μέσι έχει δώσει μεν δύο ασίστ αλλά αγωνίστηκε μόλις 45 λεπτά καθώς στο ημίχρονο αντικαταστάθηκε από τον Τζιοβάνι ντο Σάντος στο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Στις 16 Δεκεμβρίου οι εξετάσεις από το ιατρικό επιτελείο της Μπαρτσελόνα αναφέρουν πως ο Αργεντινός υποφέρει από θλάση στο μηρό και τα σύννεφα σκεπάζουν την Βαρκελώνη. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο μικρός μάγος της μπάλας να προλάβει σε μία εβδομάδα το Clasico απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης. Συνολικά απουσιάζει από τρία παιχνίδια και η Μπαρτσελόνα κερδίζει τα δύο, αλλά χάνει το ντέρμπι (1-0, Μπαπτίστα) αν και ο Ροναλντίνιο έχει επιστρέψει στην 11άδα της μετά την απουσία στη Βαλένθια.

Την ίδια εποχή ο Κριστιάνο Ρονάλντο αγωνίζεται στο δεξί άκρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπό τις οδηγίες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και κάπως έτσι έχουμε το τελευταίο Clasico εδώ και 11 χρόνια χωρίς την παρουσία έναν εκ των δύο κορυφαίων ποδοσφαιριστών της εποχής. Επίσης αξίζει να αναφέρουμε πως από τους 22 που ξεκίνησαν εκείνο το παιχνίδι μόνο ο Σέρχιο Ράμος αναμένεται να αγωνιστεί και στο επερχόμενο Clasico. Τότε βέβαια έπαιζε δεξί μπακ με τους Πέπε - Καναβάρο να είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Ρεάλ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK