Αντσελότι: "Δεν αισθανόμουν εμπιστοσύνη στην Παρί"

Τους λόγους που άφησε την Παρί Σεν Ζερμέν παρά την κατάκτηση του πρώτου τίτλου από το 1994, καθώς και αυτούς που οδήγησαν στην πώληση του Μεσούτ Εζίλ, εξήγησε ο Κάρλο Αντσελότι στη γαλλική αθλητική εφημερίδα "Equipe".

Αντσελότι: "Δεν αισθανόμουν εμπιστοσύνη στην Παρί"

Ο Ιταλός τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης τόνισε ότι η απόφασή του να αποχωρήσει από την πόλη του φωτός είχε να κάνει από την πίεση για αποτελέσματα που αυξήθηκε αναπάντεχα στη δεύτερη χρονιά του και δη μετά από μία ήττα κόντρα στη Ρεμς.

"Δεν αισθανόμουν την εμπιστοσύνη του Λεονάρντο και του προέδρου. Είναι αλήθεια ότι παίξαμε άσχημα, αλλά σκέφτηκα ότι μετά από 3 καλούς μήνες που είχαμε, θα είχα λίγη ηρεμία. Ωστόσο, δεν αισθανόμουν εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου. Την επόμενη μέρα, είπα στον Λεονάρντο ότι δεν θα βρίσκομαι στην Παρί Σεν Ζερμέν το 2013-2014".

"Όλοι πιστεύουν ότι έφυγα επειδή υπήρχε η Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά δεν είναι αλήθεια. Πήρα την απόφαση διότι τα πράγματα έγιναν περίπλοκα στην Παρί. Όταν υπέγραψα με την Παρί, πίστεψα σε ένα πρόγραμμα. Καινούργιοι παίκτες έρχονταν, η ομάδα βρισκόταν υπό κατασκευή και αυτό είναι κάτι που απαιτεί χρόνο. Οι πρώτοι 6 μήνες ήταν καλοί, αλλά τον επόμενο χρόνο αντιλήφθηκα ότι η διοίκηση είχε αλλάξει πρίσμα. Δεν υπήρχε σχέδιο πλέον, μόνο η ιδέα των άμεσων αποτελεσμάτων".

Όσο για τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη νέα αποστολή του, τόνισε: "Ο σύλλογος διαθέτει μία ιστορία που δεν έχουν άλλες ομάδες, πλην της Μίλαν. Αυτό διογκώνει τις ευθύνες που έχεις και είναι μία πηγή κινήτρου".

"Πρέπει να μάθω ισπανικά και στην αρχή αυτό δεν είναι εύκολο, παρότι πήρα μαθήματα Ιούνιο και Ιούλιο", πρόσθεσε και κατέληξε: "Υπάρχει αλληλεγγύη στα αποδυτήρια και όλοι σκέφτονται πρώτα απ' όλα την ομάδα".

Ο Ιταλός προπονητής μίλησε και για την πώληση του Μεσούτ Εζίλ στην Άρσεναλ, που προκάλεσε αντιδράσεις τόσο στις τάξεις των φιλάθλων όσο και στους "κόλπους" των παικτών: "Στους μεγάλους συλλόγους υπάρχουν δύο τρόποι αντίδρασης στον συναγωνισμό: είτε μένεις και πολεμάς για τη θέση σου είτε φεύγεις. Ο Μαμαντού Σακό μου μίλησε στις αρχές της περσινής χρονιάς και τον προειδοποίησα ότι θα έπρεπε να παλέψει για να παίξει και μου είπε ότι θα το κάνει. Ο Εζίλ προτίμησε να φύγει. Είπε ότι φεύγει από την ομάδα επειδή δεν αισθάνθηκε εμπιστοσύνη, αλλά ποτέ δεν ήρθε να μου μιλήσει. Πριν από τη διακοπή, παίξαμε 3 αγώνες, έπαιξε στους 2 αρχίζοντας βασικός και δεν έπαιξε στον τελευταίο, λόγω των μεταγραφικών φημών".

News 24/7

24MEDIA NETWORK