Η Ρεάλ έψαχνε γκολ, τα 22 εκατ. έμειναν πάγκο!

Είχε γκολτζή φορ δίπλα του, αλλά έκανε πώς δεν τον έβλεπε προτιμώντας να μην αλλάξει το σύστημά του. Μοιραία ο Λοπετέγι βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα για την επιλογή του να αγνοήσει τον Μαριάνο και να μην ρισκάρει μήπως και αποφευχθεί η γκέλα των Μαδριλένων στο Μπιλμπάο.

Η Ρεάλ έψαχνε γκολ, τα 22 εκατ. έμειναν πάγκο!
AP PHOTO/ANDREA COMAS

Το Σάββατο η Ρεάλ Μαδρίτης είχε στο Μπιλμπάο την πρώτη βαθμολογική απώλεια της σεζόν. Από το 32' κυνηγούσε την Αθλέτικ και το 1-1, από το γκολ του Ίσκο στο 63', ήταν το μόνο που κατόρθωσε ν' αποσπάσει, αφήνοντας την Μπαρτσελόνα του 4/4 να πάρει κεφάλι στην κατάταξη της Primera Division.

Οι ενστάσεις για τη διαχείριση του αγώνα από τον Λοπετέγι αρκετές - οι πρώτες μουρμούρες που ακούγονται.

Η κυριότερη; Ότι τη στιγμή που οι "μερένγκες", έχοντας ισοφαρίσει το σκορ δεν επέλεξε έναν δεύτερο επιθετικό για να γεμίσει την αντίπαλη περίοδο. Επέλεξε ν' αφήσει για 90 λεπτά στον Μαριάνο Ντίας, έναν ποδοσφαιριστή που κόστισε 22 εκατομμύρια στον... Πέρεθ, και να μην δώσει ένα έξτρα στήριγμα στον Μπενζεμά.

Ούτε καν στην τελική ευθεία του αγώνα, στο τελευταίο τέταρτο επί της ουσίας, επέλεξε να τον ρίξει στη μάχη, όταν είχε μια τελευταία αλλαγή να κάνει. Προτίμησε ωστόσο να χρησιμοποιήσει τον Βάθκεθ αντί του Μπέιλ και να μην επέμβει στο ελάχιστο, τροποιώντας το σύστημά του.

Ο Μαριάνο περιμένει ακόμη να κάνει το ντεμπούτο του με τη λευκή εμφάνιση, αφού δεν είχε παίξει ούτε στο 4-1 επί της Λεγκανές, αν και ήταν νεοφερμένος τότε ήταν στην αποστολή των "μερένγκες".

Βέβαια οι Ισπανοί αναλυτές αναγνωρίζουν πως ο 22χρονος γκολκίπερ Σιμόν έκανε εξαιρετική δουλειά, που από το τέταρτος στην ιεραρχία έχει ανέλθει πρώτος, παρόλα αυτά ψέγουν τον Λοπετέγι για τις επιλογές του πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK