Ο Ζιντάν κατάφερε να μην αλλάξει καθόλου τη Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Ζινεντίν Ζιντάν επέστρεψε στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Θέλτα και έκανε ακριβώς ό,τι και πέρυσι στο αντίστοιχο παιχνίδι. Και ακριβώς με τους ίδιους παίκτες. Παραγκωνισμένους και μη.

Ο Ζιντάν κατάφερε να μην αλλάξει καθόλου τη Ρεάλ Μαδρίτης
AP PHOTO/PAUL WHITE

Ο Ζινεντίν Ζιντάν είχε αφήσει κάτι στη μέση. Ακόμα και οι αριθμοί το αποτύπωναν. Στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης είχε καθίσει 149 φορές. Στην 150η οδήγησε τους 'μερένγκες' στην 105η νίκη υπό τις οδηγίες του, φτάνοντας τα 395 γκολ υπέρ.

Το 2-0 επί της Θέλτα στο 'Σαντιάγο Μπερναμπέου' για την Primera Division δεν είναι ένα απλό αποτέλεσμα για τη φετινή Ρεάλ. Σίγουρα όχι για την ομάδα που στο γήπεδό της έχει χάσει από τη Ζιρόνα, τη Ρεάλ Σοθιεδάδ και τη Λεβάντε.

Ο αγώνας του Σαββάτου ήταν διαφορετικός από όλους τους άλλους. Ακόμα και ο κόσμος δεν είχε πρόθεση να αποδοκιμάσει, παρά τα όσα συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα, που στέρησαν όλους τους φετινούς στόχους.

Οι φίλαθλοι βρέθηκαν στις κερκίδες του αχανούς γηπέδου κρατώντας πανό για τον Γάλλο προπονητή, ακόμα και χαρτόνια με τη μορφή του. Αν ήταν θεμιτό, θα έκαναν το ίδιο και 5 ποδοσφαιριστές της πρωταθλήτριας Ευρώπης, που από τη 'μαύρη λίστα' του Σαντιάγο Σολάρι βρέθηκαν στο βασικό σχήμα του 'Ζιζού'.

"Δικαιολογημένα συγχωροχάρτια", ήταν ο τίτλος της 'AS' μετά από τη νίκη των γηπεδούχων, που είχαν στις τάξεις τους τον Κέιλορ Νάβας στο τέρμα, τον Μαρσέλο στην άμυνα, τους Ίσκο και Μάρκο Ασένσιο να οργανώνουν και τον Γκάρεθ Μπέιλ να εκτελεί.

"Έχω ένα ρόστερ με 25 παίκτες και ποντάρω σε όλους. Ο Ίσκο σκόραρε και είμαι χαρούμενος. Είχαμε πολλές σέντρες στην αντίπαλη περιοχή", δήλωσε μετά από το τέλος του αγώνα ο Γάλλος προπονητής.

Δεν ήταν μόνο το γκολ του διεθνή Ισπανού μέσου, που δέχθηκε αδιανόητο πόλεμο από τον προκάτοχο του Ζιντάν, αλλά και από τον ίδιο τον οργανισμό της Ρεάλ. Οι συνεχείς μικροτραυματισμοί σε συνδυασμό με κάποια παραπανίσια κιλά που έβαλε δεν του επέτρεπαν να βρίσκεται ούτε στις αποστολές των αγώνων.

Το αποκορύφωμα ήταν να μην ακολουθεί την ομάδα στις υποχρεώσεις της με το πούλμαν, όπως οι συμπαίκτες του, αλλά να πηγαίνει και να φεύγει όποτε θέλει με το αυτοκίνητό του. Γι' αυτό και η παρουσία το στο αρχικό σχήμα για πρώτη φορά από τη συντριβή με 1-5 στο 'Καμπ Νόου' από την Μπαρτσελόνα ήταν σημαντική.

Ο Ίσκο σκόραρε στο 62', ο Μπέιλ σημείωσε το 2ο της Ρεάλ, στο 77ο λεπτό, 'κλειδώνοντας' τη νίκη σε έναν αγώνα που ήταν κάπως καλύτερη, όμως ουχί καταιγιστική. Ο Ουαλός αγωνίστηκε βασικός, έκανε το καλύτερο φετινό παιχνίδι του και μάλιστα έβγαλε ολόκληρο το 90λεπτο, ως απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι δεν βρίσκεται σε κατάσταση να κάνει ούτε αυτό πια.

Η επιστροφή του Ζιντάν έμοιαζε με την επιβεβαίωση ότι ο 29χρονος θα αποχωρήσει το καλοκαίρι από την ομάδα, αφού ήταν ένα από τα βέτο που είχε θέσει ο Γάλλος τον περασμένο Μάιο για να παραμείνει στον πάγκο. Τα ρεπορτάζ της 'Marca' υποστηρίζουν ότι η πώλησή του παραμένει βέτο, ωστόσο σε αντίθεση με την εικόνα που είχε με τον Σολάρι ο Μπέιλ, τώρα με τον Ζιντάν μπορεί να μπει σε μια βιτρίνα, με έναν κόκκινο φιόγκο και να πωληθεί όπως του πρέπει.

Ο Ζιντάν κατάφερε να μην αλλάξει καθόλου τη Ρεάλ Μαδρίτης
AP PHOTO/PAUL WHITE

Αυτός που δύσκολα θα φύγει πλέον είναι ο Μαρσέλο. Ο Βραζιλιάνος υπαρχηγός της ομάδας έβγαλε ασίστ, η πρώτη συνεισφορά του σε γκολ στο πρωτάθλημα από τις 28 Οκτωβρίου και το τέρμα που πέτυχε στο 'Καμπ Νόου'. Ο 30χρονος αριστερός μπακ έμοιαζε να είχε τσεκάρει το 'εισιτήριο' για Τορίνο, ως... προσκεκλημένος του Κριστιάνο Ρονάλντο, όμως με τον Ζιντάν ξανά στο 'τιμόνι', όλα είναι ανοιχτά.

Ο Νάβας, από την πλευρά του, κράτησε απαραβίαστη εστία, χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα. Αυτό δεν λέει κάτι απαραιτήτως, αφού όπως τόνισε ο Ζιντάν μετά από το τέλος του αγώνα "ο Κέιλορ δεν θα αρχίζει πάντα. Υπάρχουν ακόμα 10 παιχνίδια. Ο Τιμπό Κουρτουά θα παίξει ξανά". Παρ' όλα αυτά, αν με Σολάρι ο Κοσταρικανός ήταν σίγουρα εκτός ομάδας, με Ζιντάν θα υπάρξει νέα αξιολόγηση.

Ο Ασένσιο είναι μία διαφορετική περίπτωση. Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός υπήρχε στο rotation του Σολάρι, απλά δεν λογιζόταν ως βασικός. Η χρονιά του κυμαινόταν στο ίδιο επίπεδο με της Ρεάλ και στον αγώνα με τη Θέλτα, μπορεί να μην σκόραρε ή να έβγαλε ασίστ, ωστόσο έβγαλε την πάσα που οδήγησε στο γκολ του Ίσκο και είχε καλύτερη απόδοση εν γένει από τον συμπαίκτη του.

Δέκα μήνες πέρασαν από την προηγούμενη φορά που η Ρεάλ υποδέχθηκε τη Θέλτα. Ήταν το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας με τον Ζιντάν στον πάγκο και το πρώτο του τώρα. Ο Ρονάλντο έλειπε, όπως και τώρα. Η Ρεάλ νίκησε, χωρίς να δεχθεί γκολ, με σκόρερ Ίσκο και Μπέιλ όπως και τώρα. Ακόμα μία ομοιότητα είναι οι συγκεκριμένοι 5 ποδοσφαιριστές, που έπαιξαν τότε, έπαιξαν και τώρα (ο Ασένσιο είχε μπει αλλαγή πέρυσι).

Πέντε νέες ευκαιρίες για τη Ρεάλ, η οποία έδωσε μία νότα αισιοδοξίας στο κλείσιμο μιας σεζόν που ουσιαστικά έμοιαζε να έχει τελειώσει εδώ και μέρες, μέχρι να χάσει η Ατλέτικο Μαδρίτης στο Μπιλμπάο και να ανοίξει ξανά η μάχη γοήτρου για τη 2η θέση στην Primera Division.

Photo credits: AP Photo/Paul White

News 24/7

24MEDIA NETWORK