Ο Καθόρλα ισοπέδωσε τη Ρεάλ Μαδρίτης με... κεφαλιά

Ο ύψους 1,68μ. Σάντι Καθόρλα πήρε κεφαλιά από τη μικρή περιοχή της Ρεάλ Μαδρίτης, σημείωσε το δεύτερο τέρμα του στον αγώνα και αφήνει τους πρωταθλητές Ευρώπης μακριά από τον τίτλο ξανά.

Ο Καθόρλα ισοπέδωσε τη Ρεάλ Μαδρίτης με... κεφαλιά
AP PHOTO/ALBERTO SAIZ

Ο Σάντι Καθόρλα αποτελεί έναν από τους πιο αγαπητούς ποδοσφαιριστές στη διεθνή σκηνή. Σε όλες τις ομάδες από τις οποίες έχει περάσει άφησε θετικές εντυπώσεις σε συμπαίκτες και φιλάθλους και άπαντες τον αγάπησαν λίγο παραπάνω όταν αντίκρισαν την ανατριχιαστική θέα του ποδιού του, μετά από το τεράστιο πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα που παραλίγο να του διακόψει βίαια την καριέρα.

Υπάρχει μία ομάδα φιλάθλων που πλέον δεν τον συμπαθεί και τόσο. Ο 34χρονος μέσος, ο οποίος το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από τη Βιγιαρεάλ όπου υπέγραψε μόνο για έναν χρόνο και δοκιμαστικά, ένας -προ μηνών- ξοφλημένος παίκτης, κατόρθωσε να συντρίψει τις ελπίδες της Ρεάλ Μαδρίτης στο κυνήγι του τίτλου πριν καλά καλά χαράξει το 2019.

Ο βραχύσωμος Ισπανός σημείωσε δύο ξεχωριστά τέρματα στην αναμέτρηση του 'Μαδριγάλ' και με το τελικό 2-2 κράτησε τους πρωταθλητές Ευρώπης και κόσμου 7 βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, μετά από το πέρας της 17ης αγωνιστικής στην Primera Division.

Κι αν το πρώτο γκολ, μόλις στο 4ο λεπτό, απλά επιβεβαίωσε την άρτια τεχνική κατάρτιση του Καθόρλα, του ποδοσφαιριστή που παίζει το ίδιο καλά και με τα δυο πόδια του, το δεύτερο ήταν τουλάχιστον σπάνιο.

Στο 82ο λεπτό κι ενώ το 'κίτρινο υποβρύχιο' βρισκόταν πίσω στο σκορ με 1-2 από την ανατροπή των Καρίμ Μπενζεμά και Ραφαέλ Βαράν από το πρώτο 20λεπτο, ο Πάμπλο Φορνάλς θεώρησε σώφρον να βγάλει μία σέντρα στην 'καρδιά' της άμυνας των 'μερένγκες'. Η μπάλα πήρε τροχιά στη μικρή περιοχή, όπου υπό άλλες συνθήκες τα κορμιά των Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Καζεμίρο, οι γροθιές του Τιμπό Κουρτουά ή ακόμα και το άλμα του Μαρσέλο θα 'καθάριζε' τη φάση για τη Ρεάλ. Φευ...

Φέτος είναι μία πολύ διαφορετική σεζόν για την ομάδα, που με τον Σαντιάγο Σολάρι στον πάγκο έχει βελτιωθεί, όμως σε καμία περίπτωση δεν μοιάζει ακαταμάχητη. Η συνεννόηση των αμυνομένων ήταν κάκιστη, όπως σε όλο το 2ο ημίχρονο που πίεζαν οι γηπεδούχοι και έχαναν ευκαιρίες, με συνέπεια στη μικρή περιοχή να βρεθεί μόνο ο ύψους 168 εκατοστών Καθόρλα.

Ο Ισπανός πήδηξε, έπιασε την κεφαλιά, έστειλε την μπάλα ανάμεσα στα πόδια του εξερχόμενου Κουρτουά (ακόμα μία φορά που δέχεται φέτος τέτοιο γκολ ο Βέλγος) και ισοφάρισε σε 2-2.

Ήταν μόλις η 2η φορά στην καριέρα του που σημειώνει γκολ με κεφαλιά. Η πρώτη ήταν στο 5-2 της Άρσεναλ επί της Ρέντινγκ το 2012, όταν είχε πετύχει το μοναδικό χατ τρικ της καριέρας του.

Ο Καθόρλα είναι και πάλι εδώ και με ένα (καθοριστικό) γκολ και 4 ασίστ φέτος, αποτελεί εχέγγυο ώστε η Βιγιαρεάλ να βρει ξανά τον δρόμο της και να απομακρυνθεί από τη διακεκαυμένη ζώνη.

Photo credits: AP Photo/Alberto Saiz

News 24/7

24MEDIA NETWORK