Ο Άντονι Μπόρχες νίκησε τις σφαίρες και ονειρεύεται να παίξει ξανά στην Μπαρτσελόνα

Ο έφηβος αθλητής της Μπαρτσελόνα μπορεί να περπατάει ξανά, μπορεί να ονειρεύεται τη στιγμή που θα πατήσει ξανά στο γήπεδο. Το μακελειό που ξεκλήρισε 17 συμμαθητές του είναι μια κακή ανάμνηση.

Ο Άντονι Μπόρχες νίκησε τις σφαίρες και ονειρεύεται να παίξει ξανά στην Μπαρτσελόνα

14 Φεβρουαρίου 2018, σαν σήμερα δηλαδή πριν ένα χρόνο, αυτή η μέρα έμοιαζε σαν όλες τις άλλες για τους μαθητές του γυμνασίου Marjory Stoneman Douglas στην περιοχή της Φλόριντα. Ο 19χρονος Νίκολα Κρούζ είχε όμως διαφορετική άποψη, εισβάλλοντας στο κτήριο του σχολίου, πυροβολώντας στα τυφλά και αφαιρώντας συνολικά 17 ζωές. Ο Άντονι Μπόρχες δέχτηκε πέντε σφαίρες, στην πλάτη και στα πόδια, σχεδόν αντίκρισε το θάνατο και κατάφερε να τον νικήσει. Ο 15χρονος μαθητής και μέλος της ποδοσφαιρικής ακαδημίας της Μπαρτσελόνα σήμερα, ύστερα από 13 εγχειρίσεις και σχεδόν 3 μήνες νοσηλείας στην εντατική, μπορεί να περπατάει ξανά και να ονειρεύεται την επιστροφή του στα γήπεδα της Μασία, στα βήματα του ειδώλου του, Λίο Μέσι.

"Είναι σαν να έχω γεννηθεί ξανά. Έμαθα να περπατάω ξανά, έμαθα να κάνω βασικά πράγματα από την αρχή."

"Όταν άνοιξα τα μάτια μου για πρώτη φορά στο νοσοκομείο και είδα το πόδι μου ανοιγμένο και μέσα του μεταλλικά εξαρτήματα, τρελάθηκα. Αλλά το χειρότερο ήταν τα όνειρα. Κάθε βράδυ ζούσα ξανά τους πυροβολισμούς", λέει ο νεαρός Μπόρχες σε συνέντευξη του στον Guardian.

Εκείνη τη μέρα, ο Μπόρχες είχε την ατυχία να είναι ένας από τους πρώτους μαθητές που βρήκε μπροστά του ο Κρουζ, έχοντας μπει στο κτήριο του σχολείου. Αφού δέχτηκε μια σφαίρα στο αριστερό πόδι, προσπάθησε να προφυλαχθεί μπαίνοντας σε μια τάξη και κλείνοντας την πόρτα. Ο Κρουζ τον ακολούθησε και αφού άνοιξε πυρ σημαδεύοντας την πλάτη του 15χρονου, συνέχισε την δολοφονική του επέλαση στους υπόλοιπους μαθητές που βρίσκονταν εκεί.

"Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: Μπαμπά είμαι στο πάτωμα, έχω μια σφαίρα στο πόδι μου και άλλες στην πλάτη μου." διηγείται ο Ρότζερ Μπόρχες, πατέρας του Άντονι, συμπληρώνοντας: "Έτρεξα αμέσως στο σχολείο, νόμιζα πώς ήταν νεκρός. Δεν ξέρω πώς τα κατάφερε, είναι μια τύχη από το Θεό."

Σήμερα ο Άντονι ζει μια νέα ζωή, καλύπτοντας το χαμένο χρόνο της σχολικής του ζωής με μαθήματα στο σπίτι και βόλτες με τους συμμαθητές του. Η πιθανότητα να επιστρέψει στο σχολείο φαντάζει ακόμα πάρα πολύ μακρινή, το να περπατήσει στους ίδιους διαδρόμους που κάποτε γονάτισε από τις σφαίρες του Κρουζ είναι κάτι που ο Μπόρχες δεν θέλει ούτε να ακούσει. Ανυπομονεί όμως για τη στιγμή που θα καταφέρε ι να βρεθεί ξανά σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, φορώντας τη φανέλα με τα κόκκινα και τα μπλε. Οι ίδιοι οι παίκτες της Μπαρτσελόνα σε video που ανέβηκε στο Instagram της ομάδας, έκαναν σαφές στο νεαρό Μπόρχες ότι τον περιμένουν ξανά στους αγωνιστικούς χώρους, ενώ και οι συνάθλητές του από το αμερικάνικο τμήμα της Μασία, του ευχήθηκαν "περαστικά" με ένα πανέμορφο video.

Οι γονείς του Μπόρχες έχουν ήδη υποβάλλει μηνύσεις προς το σχολείο, την τοπική αστυνομία και την ανάδοχη οικογένεια που φιλοξενούσε τον Κρουζ, τονίζοντας πώς όλοι τους γνώριζαν το πόσο επικίνδυνος ήταν, κάνοντας τα στραβά μάτια. Όμως ο Άντονι δεν ενδιαφέρεται για το τι θα συμβεί με τον Μπόρχες στο δικαστήριο. Αν και δεν έχει ακόμα τον πλήρη έλεγχο του αριστερού του ποδιού (που έφτασε πολύ κοντά στον ακρωτηριασμό), αν και θα πρέπει να λαμβάνει βιταμίνες για το υπόλοιπο της ζωής του, καθώς τμήμα 10 εκατοστών από το έντερο του έχει αφαιρεθεί, αν και μόνο ο ένας πνεύμονας του είναι σε πλήρη λειτουργία, ζει και αναπνέει για τη μέρα που θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο. Γιατί όμως;

"Γιατί όταν πατάω το χορτάρι νοιώθω ελεύθερος. Όλα τα προβλήματα ξαφνικά, είναι σαν να μην υπάρχουν."

News 24/7

24MEDIA NETWORK