Οι καλύτεροι Ελληνοαυστραλοί διεθνείς όλων των εποχών

Με αφορμή το φιλικό της Εθνικής με την Αυστραλία (4/6, 13.00) το Contra.gr θυμάται Έλληνες ομογενείς που φόρεσαν την φανέλα των "καγκουρό". Και δεν είναι λίγοι!

Οι καλύτεροι Ελληνοαυστραλοί διεθνείς όλων των εποχών

Στην Αυστραλία βρίσκεται η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, όπου το μεσημέρι του Σαββάτου (13.00 ώρα Ελλάδας) θα δώσει φιλικό αγώνα με τα "καγκουρό".

Ο Σκίμπε και οι παίκτες του αναμένεται να έχουν και μεγάλη συμπαράσταση από κόσμο, καθώς δεν είναι λίγοι οι Έλληνες που μένουν μόνιμα εκεί και θέλουν να δουν από κοντά τους διεθνείς.

Οι δύο χώρες έχουν και ισχυρούς δεσμούς, ειδικά στο ποδόσφαιρο. Άλλωστε αρκετοί παίκτες που εκπροσώπησαν την Αυστραλία έχουν ελληνικές ρίζες. Το Contra.gr με αφορμή το επικείμενο φιλικό θυμάται τους καλύτερους Ελληνοαυστραλούς που φόρεσαν την φανέλα των "καγκουρό".

Σταν Λαζαρίδης

Ο πιο γνωστός απ' όλους φυσικά είναι ο Σταν Λαζαρίδης. Ο Ελληνοαυστραλός άσος αγωνίστηκε για εννιά σεζόν στην Premier League με την Γουέστ Χαμ και την Έβερτον και η αγαπημένη του θέση ήταν στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Ήταν για χρόνια από τα βασικά στελέχη της Αυστραλίας και αγωνίστηκε συνολικά 60 φορές. Παράλληλα πήρε μέρος και στο Confederations Cup του 1997 όπου οι Αυστραλοί έφτασαν στον τελικό.

Τσάρλι Γιάνκος

Από τους καλύτερους που πέρασαν από την Εθνική. Ο Γιάνκος φόρεσε 49 φορές τη φανέλα των "καγκουρό", ενώ στις 30 ήταν αρχηγός. Σκόραρε 7 γκολ, ένα από αυτά μάλιστα ήταν εξαιρετικό κόντρα στη Αργεντινή. Επίσης, ένας δρόμος σε προάστιο του Σίδνεϊ, φέρει το όνομά του!

Πίτερ Κάθολος

Ο "Κατ" όπως είναι το παρατσούκλι του, κέρδισε το βραβείο του παίκτη της χρονιάς το 1982 ακι φόρεσε το εθνόσημο σε 25 παιχνίδια.

Τζίμης Πατίκας

Ο Πατίκας αγωνίστηκε σε 27 ματς της Αυστραλίας, ενώ ήταν και από τους πρώτους που σημείωσαν μια λαμπρή πορεία και στην Ευρώπη, καθώς έπαιξε 142 φορές με την φανέλα της ΑΕΚ.

Πίτερ Ρασκόπουλος

Υπήρξε αρχηγός της εθνικής και φόρεσε το εθνόσημο για 14 ματς. Επίσης έπαιξε για μια δεκαετία στους Σίντεϊ Ολίμπικς.

Άντζι Ποστέκογλου

Μπορεί σαν παίκτης να μην έκανε κάτι φοβερό, μιας και έπαιξε μόλις τέσσερα ματς, αλλά ο νυν προπονητής της Αυστραλίας έχει ήδη καταφέρει να αναδειχθεί ως ένας από τους καλύτερους Αυστραλούς προπονητές όλων των εποχών. Μετράει δύο πρωταθλήματα με τη Σάουθ Μέλμπουρν, άλλα δύο με την Μπρισμπέιν Ρόαρ και το Πανασιατικό Κύπελλο του 2015.

Κρις Καλαντζής

Ο Καλατζής αγωνίστηκε σε 15 αγώνες της Αυστραλίας, αλλά σίγουρα θα είχε προλάβει να παίξει και σε άλλα αν δεν είχε έρθει στην Ελλάδα. Έκανε καριέρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό από το 1987 μέχρι το 1997, ενώ κέρδισε τρία πρωταθλήματα.

Κίμων Ταλιαδώρος

Αγωνίστηκε 9 φορές με την Εθνική Αυστραλίας και πέτυχε 3 γκολ. Ήταν ένας από τους αρχισκόρερ της Σάουθ Μέλμπουρν από το 1987 μέχρι το 1993.

News 24/7

24MEDIA NETWORK