Ρονάλντο-Ζλάταν σημειώσατε... άσο

Το γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 82ο λεπτό χάρισε στην Πορτογαλία τη νίκη επί της Σουηδίας με 1-0 που της δίνει τον πρώτο λόγο για πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ισχυρό προβάδισμα για την Ουκρανία, η οποία επικράτησε 2-0 της Γαλλίας στο κατάμεστο "Ολιμπίσκι". Νωρίτερα η Ισλανδία των 10 παικτών κράτησε το 0-0 απέναντι στην Κροατία.

Ρονάλντο-Ζλάταν σημειώσατε... άσο

Πορτογαλία - Σουηδία 1-0

(82' Κ. Ρονάλντο)

Η Σουηδία δεν είχε ηττηθεί στις προηγούμενες επτά αναμετρήσεις πορτογαλικού εδάφους, εν προκειμένω όμως, η κοντινή κεφαλιά του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 82ο λεπτό διαμόρφωσε το 1-0 που χαρίζει στην ομάδα του τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. Το πρώτο ημίχρονο δεν επεφύλασσε πολλές συγκινήσεις, ο CR7 και ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς κινήθηκαν στα ρηχά, ενώ στο δεύτερο ο άσος της Ρεάλ έφτασε τα 44 διεθνή γκολ (47 έχει ο ρέκορντμαν Παουλέτα) και άγγιξε τα 45, καθώς σημάδεψε το αντίπαλο δοκάρι στο 85'.

Πορτογαλία: Ρ. Πατρίτσιο, Μ. Άλβες, Πέπε, Βελόσο, Κοεντράο, Κ. Ρονάλντο, Μουτίνιο, Μεϊρέλες (78' Ζοσουέ), Νάνι, Ζ. Περέιρα, Πόστιγκα (66' Αλμέιδα).

Σουηδία: Ίσακσον, Λούστιγκ, Νίλσον, Όλσον, Ελμ (72' Βέρνμπλουμ), Λάρσον, Σέλστρεμ (78' Σβένσον), Ιμπραχίμοβιτς, Ελμάντερ (88' Γκερντ), Άντονσον, Κατσανίκλιτς.

Ρονάλντο-Ζλάταν σημειώσατε... άσο

Ουκρανία - Γαλλία 2-0

(61' Ζοζούλια, 82' πέν. Γιαρμολένκο)

Σαφές προβάδισμα για πρόκριση στην τελική φάση πήρε και η Ουκρανία, η οποία επικράτησε 2-0 της Γαλλίας στο κατάμεστο "Ολιμπίσκι". Οι γηπεδούχοι απείλησαν κυρίως από τις πτέρυγες με τους Αντρίι Γιαρμολένκο και Γεβγέν Κονοπλιάνκα, εν αντιθέσει με τους φιλοξενούμενους που προσπάθησαν κυρίως από στημένες φάσεις. Ο Ρόμαν Ζοζούλια άνοιξε το σκορ με περιπετειώδη τρόπο στο 61ο λεπτό και ο Γιαρμολένκο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με πέναλτι στο 82ο. Αμφότερες οι ομάδες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 10 παίκτες λόγω αποβολής των Αλεξάντρ Κούτσερ και Λοράν Κοσιελνί στις καθυστερήσεις.

Ουκρανία: Πιάτοβ, Χατσερίντι, Κούτσερ, Στεπανένκο, Γιαρμολένκο, Ζοζούλια (86' Σελέζνοβ), Κονοπλιάνκα (92' Γκούσεβ), Σέβτσουκ, Ρόταν, Φεντέτσκι, Εντμάρ (76' Μπέζους).

Γαλλία: Λορίς, Ντεμπισί, Εβρά, Ριμπερί, Ζιρού (70' Μπενζεμά), Νασρί (80' Βαλμπιενά), Ματουιντί, Πογκμπά, Ρεμί (62' Σισοκό), Κοσιελνί, Αμπιντάλ.

Σε ρυθμούς twitter

# Η Γαλλία κινδυνεύει με αποκλεισμό για πρώτη φορά από το 1994, αφού μέχρι στιγμής καμία ομάδα που μετείχε στα μπαράζ δεν κατάφερε να ανατρέψει ήττα από το πρώτο ματς με δύο γκολ διαφορά.

Ρονάλντο-Ζλάταν σημειώσατε... άσο

Ισλανδία - Κροατία 0-0

Η αποβολή του Όλαφουρ Σκούλασον στο 50ό λεπτό έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της Κροατίας, ωστόσο η Ισλανδία άντεξε μέχρι τέλους και θα ταξιδέψει στο Ζάγκρεμπ με το ελπιδοφόρο 0-0 στις αποσκευές της. Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες δημιούργησαν ελάχιστες τελικές προσπάθειες, ενώ στο δεύτερο οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον εξαιρετικό Χάνες Χάλντορσον. Η σημαντικότερη ευκαιρία καταγράφηκε στο 83ο λεπτό από τον Μάριο Μάντζουκιτς, ενώ στον αντίποδα οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 80' (ο Γιόζιπ Σίμουνιτς απέκρουσε πάνω στη γραμμή).

Ισλανδία: Χάλντορσον, Ρ. Σίγκουρντσον, Γκούντμουντσον, Μπιάρνασον, Σίγκθορσον (46' Γκούντιονσεν), Γ. Σίγκουρντσον, Φινμπόγκασον (63' Γκίσλασον), Άρνασον, Ό. Σκούλασον, Γκούναρσον, Ά. Σκούλασον.

Κροατία: Πλετίκοσα, Σίμουνιτς, Πέρισιτς, Τσόρλουκα, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Σρνα, Ιλίσεβιτς (46' Όλιτς), Μάντζουκιτς (87' Μπένκο), Πράνιτς, Εντουάρντο (72' Ρέμπιτς).

Σε ρυθμούς twitter

# Η Ισλανδία κράτησε το 0-0, αλλά η παράδοση δεν είναι με το μέρος της, αφού όσες ομάδες αντίκρισαν κόκκινη κάρτα στα μπαράζ που αφορούν την ευρωπαϊκή ζώνη δεν πήραν το εισιτήριο για την τελική φάση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK