Εμφανίστηκαν σοβαροί, μετρημένοι, γεμάτοι ενέργεια, με πλάνο, με σωστή τακτική προσέγγιση και με έναν Χάρι Κέιν να ηγείται στον πίνακα των σκόρερ. Επιπλέον, έφτασαν κοντά στο μεγάλο στόχο του τελικού αφού από πολύ νωρίς προηγήθηκαν με την εκτέλεση φάουλ του Τρίπιερ στο 5'.

Παρόλα αυτά το "It's coming home" δεν επαληθεύτηκε μέχρι τέλους για τους Άγγλους, με τον Πέρισιτς και τον Μάντζουκιτς να υπογράφουν μία συγκλονιστική ανατροπή για τους Κροάτες στην κανονική διάρκεια και στην παράταση και τους παίκτες του Σαουθγκέιτ να είναι πλέον αναγκασμένοι να γυρίσουν σε λίγες ημέρες στην πατρίδα χωρίς το μεγάλο τρόπαιο μαζί τους.

Οι Άγγλοι οπαδοί χειροκρότησαν τους παίκτες τους

 

Μάλιστα για τους λάτρεις της στατιστικής, η Αγγλία "καταδικάστηκε" για μία ακόμα φορά από την τρομερά αρνητική παράδοση που την ακολουθεί σε ημιτελικούς, μιας που στην τελευταία 50ετία έχει τέσσερις διαδοχικές ήττες σε μεγάλες διοργανώσεις όταν παίζει για να προκριθεί στον τελικό.

ADVERTISING

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1968 αποκλείστηκε από την ενωμένη τότε Γιουγκοσλαβία, το 1990 την πλήγωσε η Δυτική Γερμανία στο Μουντιάλ της Ιταλίας (με τα χαμένα πέναλτι των Πιρς και Γουόντλ), έξι χρόνια μετά ήταν και πάλι η Γερμανία που σκότωσε τα όνειρα των Άγγλων με το πέναλτι του Σαουθγκέιτ που απέκρουσε ο Κέπκε ενω τώρα της άφησαν τελικού το δίδυμο Πέρισιτς-Μάντζουκιτς.