Ο παλαίμαχος σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρίο Φέρντιναντ υπήρξε ένας από τους πιο σταθερούς αμυντικούς.

Είχε αντιμετωπίσει ένα κάρο σπουδαίους επιθετικούς, ωστόσο βλέποντας τον Κιλιάν Εμπαπέ ν' αγωνίζεται... εφηύρε έναν πρωτοποριακό τρόπο, ειλικρινή αν μη τι άλλο, για να "φρενάρει" κανείς τον Γάλλο φορ.

Οι ταχύτητες που πιάνει το αστέρι της Παρί και η μαεστρία του να κρατάει τη μπάλα όταν πέφτουν πάνω του οι οπισθοφύλακες τον έχουν αναγάγει σε πρωταγωνιστή του Μουντιάλ.

Στο ματς με τους Βέλγους μπορεί να μην σκόραρε ο Εμπαπέ, όμως, τα προβλήματα που τους δημιουργούσε κάθε φορά που "κάλπαζε" προς την εστία του Τιμπό Κουρτουά ήταν σοβαρά.

Αναλύοντας, λοιπόν, το... φαινόμενο Εμπαπέ ο Φέρντιναντ αστειευόμενος (όχι ότι έχει κι άδικο) έδωσε το στοιχείο στη νεότερη γενιά των αμυντικών για το πώς να σταματήσουν τον Κιλιάν. Απλά τα πράγματα για τον Ρίο: "Κοιτάς ψηλά στον ουρανό και λες: βοήθησε με σε παρακαλώ..."

ADVERTISING

Τουτέστιν, όταν επιτίθεται ο 19χρονος Γάλλος οι αμυντικοί οφείλουν να πουν μια προσευχή στο Θεό πριν ορμήσουν να του πάρουν τη μπάλα. Είπαμε, μεγάλος Ρίο Φέρντιναντ.