Το Βέλγιο πέτυχε ό,τι ποτέ στο παρελθόν

Το 2-0 επί της Αγγλίας χάρισε στους "κόκκινους διαβόλους" την τιμητική τρίτη θέση στον κόσμο!

Belgium's Eden Hazard, left, celebrates with teammates after scoring his side's second goal during the third place match between England and Belgium at the 2018 soccer World Cup in the St. Petersburg Stadium in St. Petersburg, Russia, Saturday, July 14, 2018. (AP Photo/Petr David Josek)
Το Βέλγιο κατέκτησε την τρίτη θέση απέναντι στην Αγγλία AP PHOTO/PETR DAVID JOSEK

Το 1986 είχαν ηττηθεί 4-2 στην παράταση από τη Γαλλία. 32 χρόνια μετά οι Βέλγοι πανηγύρισαν τη σπουδαιότερη επιτυχία τους σε διεθνές επίπεδο, κατακτώντας την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Αντίστοιχη θέση είχαν και στο EURO του 1972 (2-1 την Ουγγαρία), ως οικοδεσπότες όμως και σε διοργάνωση τεσσάρων ομάδων.

Αυτό που συνέβη στην Αγία Πετρούπολη ήταν το δίκαιο και έγινε πράξη. Διότι και καλύτερο τουρνουά έκαναν από την Αγγλία και περισσότερη ποιότητα διέθεταν ως σύνολο και έδειξαν να θέλουν περισσότερο τη νίκη στον μικρό τελικό του Σαββάτου.

Ήταν μάλιστα η δεύτερη νίκη τους επί των "τριών λιονταριών" στη διαδρομή αυτή. Στον όμιλο επικράτησαν με τους αναπληρωματικούς και το γκολ του Γιανουζάι. Τώρα με τους βασικούς, αφού ο Μαρτίνεθ δεν το διαπραγματεύτηκε, και τα τέρματα που σημείωσαν ο Μενιέ στο 4' και ο Αζάρ στο 82'. Ένα στην αρχή κι ένα στο φινάλε.

Στο μεσοδιάστημα θα μπορούσαν είτε να έχουν ισοφαριστεί είτε να "καθαρίσουν" νωρίτερα. Τη μία όμως, στο 70', ο Αντερβάιρελντ πρόλαβε κι έδιωξε το πλασέ του Ντάιερ πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή και την άλλη, στο 80', ο Πίκφορντ έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Μενιέ.

Μέχρι να έρθει ο φυσικός ηγέτης και MVP των Βέλγων και να βάλει την υπογραφή του!

News 24/7

24MEDIA NETWORK