Το μεγάλο όχι του Φερνάντο Ιέρο

Eβγαλε από το φίδι από την τρύπα όταν η ισπανική ομοσπονδία τα έσπασε με τον Ζουλέν Λοπετέγκι. Ο Φερνάντο Ιέρο όμως δεν πήρε την ευκαιρία που θα ήθελε και έτσι αποχαιρέτισε.

Spain head coach Fernando Hierro reacts during the round of 16 match between Spain and Russia at the 2018 soccer World Cup at the Luzhniki Stadium in Moscow, Russia, Sunday, July 1, 2018. (AP Photo/Victor R. Caivano)
Iέρο AP PHOTO

O Φερνάντο Ιέρο κλήθηκε μόλις 48 ώρες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ να βγάλει το κοστούμι του αθλητικού διευθυντή και να φορέσει τη φόρμα του προπονητή στην Εθνική ομάδα της Ισπανίας.

Δεν τα κατάφερε άσχημα, τηρουμένων των αναλογιών. Η "ρόχα" πέρασε από τον όμιλο και αποκλείστηκε στα πέναλτι από τους οικοδεσπότες Ρώσους στη φάση των 16.

Ο Ιέρο θα περίμενε προφανώς να συνεχίσει ως εκλέκτορας, μόνο που στην ισπανική ομοσπονδία είχαν άλλα σχέδια και προτίμησαν να στραφούν σε άλλες λύσεις προτείνοντας παράλληλα στο θρύλο της Ρεάλ και πάλι τη θέση του αθλητικού διευθντή.

Η απάντηση ήταν ένα μεγαλοπρεπές όχι! Ο Ιέρο αποφάσισε να διευρύνει τους ορίζοντές του στην προπονητική, οπότε δεν είχε καμία διάθεση να επιστρέψει από εκεί και που ξεκίνησε στην ομοσπονδία.

Στο κάτω-κάτω το εδικαιούτο. Ανέλαβε την τελευταία στιγμή και αποκλείστηκε αήττητος με τρεις ισοπαλίες και μία νίκη. Μία ευκαιρία έπρεπε να την πάρει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK