Από τη μεταγραφή 42.000.000 ευρώ στην άσημη Πορτιμονένσε!

Ο Τζάκσον Μαρτίνεζ πρωταγωνίστησε μέσα σε μερικούς μήνες σε δύο deals δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ αλλά τώρα κατέληξε να βρίσκει σανίδα σωτηρίας σε άσημη πορτογαλική ομάδα για να σώσει την καριέρα του.

Από τη μεταγραφή 42.000.000 ευρώ στην άσημη Πορτιμονένσε!

Πριν από λίγα χρόνια ο Τζάκσον Μαρτίνεζ ήταν ένα από τα πιο "καυτά" ονόματα στο μεταγραφικό παζάρι και μεγάλες ομάδες έδιναν μάχη για το ποια θα αποκτήσει τις υπηρεσίες του, με τα χρήματα να πέφτουν βροχή για αυτόν.

Ποιος άλλωστε έχει ξεχάσει πως Ατλέτικο και Μίλαν κονταροχτυπήθηκαν για τον Κολομβιανό φορ της Πόρτο το καλοκαίρι του 2015 και ήταν οι Μαδριλένοι εκείνοι που πλειοδότησαν με 37.000.000 ευρώ;

Ή ότι λίγους μήνες αργότερα αποδείχτηκε πως ήταν "η κότα που γεννάει χρυσά αυγά", αφού η Ατλέτικο τον πούλησε στην Γκουανζού Εβεργκράντε με 42.000.000 ευρώ, με τον ίδιο να εισπράττει 12 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Αυτά όμως τα (οικονομικά) μεγαλεία ανήκουν στο παρελθόν για τον Μαρτίνεζ, ο οποίος την τελευταία τριετία έχει εξαφανιστεί από τον ποδοσφαιρικό χάρτη: από τα 67 γκολ σε 90 ματς πρωταθλήματος που είχε με την Πόρτο την τριετία 2012-15 (92 γκολ σε 132 ματς συνολικά), έφτασε στον απολογισμό των 6 γκολ σε 25 ματς με Ατλέτικο και Γκουανζού.

Οι τραυματισμοί τον "τσάκισαν", το τελευταίο του επίσημο παιχνίδι στην Κίνα καταγράφηκε τον Οκτώβριο του 2016 και το αποτέλεσμα ήταν να επιστρέψει κακήν κακώς στην Ευρώπη, με την Γκουανζού να τον παραχωρεί δανεικό για τη φετινή σεζόν στην άσημη Πορτιμονένσε της πρώτης κατηγορίας της Πορτογαλίας.

Αυτό πάντως ουδόλως απασχολεί τον Κολομβιανό, ο οποίος στις πρώτες του δηλώσεις κατά την παρουσίασή του ήταν σαφής: "στόχος μου είναι να αρχίσω να ευχαριστιέμαι το ποδόσφαιρο και πάλι..."

News 24/7

24MEDIA NETWORK