Ευτυχία δεν σημαίνει πάντα χρήματα, ακούστε και τον Κοεντράο!

Ο Φάμπιο Κοεντράο έκανε την έκπληξη επιλέγοντας στα 30 του χρόνια να επιστρέψει στην Ρίο Άβε όπου άρχισε την καριέρα του και δικαιολόγησε την επιλογή του με αναφορά στη... σημασία του χρήματος.

Real Madrid's Portuguese players Cristiano Ronaldo, left,  Fabio Coentrao, centre and Pepe celebrate with the trophy after Real Madrid won the final of the Copa del Rey between FC Barcelona and Real Madrid at the Mestalla stadium in Valencia, Spain, Wednesday, April 16, 2014. (AP Photo/Alberto Saiz)
Real Madrid's Portuguese players Cristiano Ronaldo, left, Fabio Coentrao, centre and Pepe celebrate with the trophy after Real Madrid won the final of the Copa del Rey between FC Barcelona and Real Madrid at the Mestalla stadium in Valencia, Spain, Wednesday, April 16, 2014. (AP Photo/Alberto Saiz) AP PHOTO/ALBERTO SAIZ

Η Ρεάλ τον άφησε ελεύθερο και οι περισσότεροι υπόθεσαν πως -παρά τους αρκετούς τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν τα τελευταία χρόνια- θα έβρισκε κάποιο ευρωπαϊκό κλαμπ για να συνεχίσει την καριέρα του.

Και όμως! Η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας δεν σήκωσε ποτέ το τηλέφωνο για τον Φάμπιο Κοεντράο και τότε εκείνος αποφάσισε να γυρίσει την πλάτη του στο χρήμα και να λειτουργήσει με το συναίσθημα, επιλέγοντας την Ρίο Άβε απ'όπου άρχισε την καριέρα του, ως το νέο προορισμό του.

Στηρίζει μάλιστα με ιδιαίτερη θέρμη την επιλογή του αυτή, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα "Record", με την άποψή του περί χρημάτων και ευτυχίας να είναι χαρακτηριστικές:

"Περίμενα μέχρι την 31η Αυγούστου να με πάρει τηλέφωνο η Σπόρτινγκ, γιατί της έδωσα τα πάντα την περασμένη σεζόν. Μηδέν κλήσεις. Είναι λυπηρό. Μετά, σκέφτηκα ότι πρέπει να είμαι χαρούμενος.

Κι έχασα πολλά χρήματα για να κυνηγήσω την ευτυχία σε μια ομάδα που πάντα ήταν σωστή με εμένα, όπως η Ρίο Άβε. Αλλά, δεν υπάρχουν χρήματα που να πληρώνουν αυτήν την ευτυχία. Γεννήθηκα φτωχός, δεν με νοιάζει εάν πεθάνω φτωχός", υποστήριξε ο 30χρονος άσος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK